فیزیولوژی ورزشی
صابر ساعدموچشی؛ مرضیه ثاقب جو؛ ذکریا وهاب زاده؛ داریوش شیخ الاسلامی وطنی
دوره 27، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1399، ، صفحه 394-401
چکیده
زمینه اصلاح سبک زندگی، از جنبههای مهم پیشگیری از بیماریهای مختلف از جمله انواع سرطان میباشد. هدف B پژوهش حاضر، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین هوازی و دریافت عصاره چای سبز بر سطوح فاکتور هستهای کاپا (NF COX ( 0- -)، سیکلواکسیژناز κB . در بافت پروستات موشهای سالم بود p53 -) و پروتئین سرکوبگر تومور 2 سر موش صحرایی نر بهصورت تصادفی در چهار گروه ...
بیشتر
زمینه اصلاح سبک زندگی، از جنبههای مهم پیشگیری از بیماریهای مختلف از جمله انواع سرطان میباشد. هدف B پژوهش حاضر، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین هوازی و دریافت عصاره چای سبز بر سطوح فاکتور هستهای کاپا (NF COX ( 0- -)، سیکلواکسیژناز κB . در بافت پروستات موشهای سالم بود p53 -) و پروتئین سرکوبگر تومور 2 سر موش صحرایی نر بهصورت تصادفی در چهار گروه تمرین هوازی، عصاره 50 روش کار در این مطالعه تجربی، چای سبز، تمرین هوازی + عصاره چای سبز و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی شامل راه رفتن و دویدن 0 دقیقهای با تناوب استراحتی 93 متر در دقیقه، سه نوبت 5-96 روی نوارگردان با شدت کم تا متوسط (سرعت میلیلیتر از محلولی با 9/5 دقیقهای در هر جلسه، پنج جلسه در هفته) بود. عصاره چای سبز نیز روزانه بهمیزان میلیلیتر به گروههای مربوطه گاواژ گردید (سه جلسه در هفته). چهل و هشت ساعت 966 میلیگرم در 96غلظت پس از پایان مداخله، بافتبرداری انجام شد. روشهای آماری آنالیز کوواریانس و آنالیز واریانس یکراهه برای تحلیل نتایج استفاده شد. )، اما P = 6/60 نسبت به گروه کنترل شد ( NF-κB یافتهها تمرین هوازی، سبب افزایش معنادار سطح پروتئین NF ترکیب تمرین هوازی و مصرف عصاره چای سبز، تغییر معناداری در سطح پروتئین - ایجاد نکرد. سطوح κB COX پروتئینهای 6/63 نیز متعاقب تمرین هوازی و مصرف عصاره چای سبز، تغییر معناداری نداشت ( p53 - و 2 <P ). متعاقب تمرین هوازی را تعدیل NF-κB نتیجهگیری بهنظر میرسد مصرف مکمل چای سبز میتواند سطح پروتئین کند که نشاندهنده اثرات ضدالتهابی چای سبز و نقش احتمالی آن در پیشگیری از سرطان پروستات میباشد.
پروانه سارانی علی آبادی؛ حامد سارانی؛ منصور فاضلی رستم پور؛ سودابه اعتمادی؛ علی رضا داشی پور؛ افسانه سرابندی؛ حسنیه حسینی
دوره 21، شماره 4 ، مهر و آبان 1393، ، صفحه 559-568
چکیده
زمینه و هدف : شیوع چاقی در جهان با سرعتی تهدید کننده در تمام گروه های سنی در حال افزایش است به طوری که به یک مشکل جدی در سلامت عمومی تبدیل شده است. امروزه استفاده از گیاهان دارویی نسبت به سایر روش ها ی کنترل وزن بیش تر مورد توجه قرار گرفته است .چای سبز یکی از این گیاهان محسوب می شود که تا کنون پژوهش هایی نیز در مورد اثرات آن بر روی ...
بیشتر
زمینه و هدف : شیوع چاقی در جهان با سرعتی تهدید کننده در تمام گروه های سنی در حال افزایش است به طوری که به یک مشکل جدی در سلامت عمومی تبدیل شده است. امروزه استفاده از گیاهان دارویی نسبت به سایر روش ها ی کنترل وزن بیش تر مورد توجه قرار گرفته است .چای سبز یکی از این گیاهان محسوب می شود که تا کنون پژوهش هایی نیز در مورد اثرات آن بر روی وزن صورت گرفته، اما در این مطالعات به دلیل استفاده از روش های متفاوت ودوزهای نا همگون ،نتایج به دست آمده متناقض بوده است، لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر عصاره چای سبز در دوز های مختلف بر شاخص های آنتروپومتریک در زنان چاق بالغ انجام شده است .
مواد و روش ها : این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دو سویه کور بوده که بر روی 60 زن دارای اضافه وزن با ( BMI >27 kg/m2 شاخص توده بدنی) و 87WC > (دور کمر) که واجد معیار های ورود به مطالعه بودند ، انجام شد. واحدهای مورد پژوهش به طور تصادفی به سه گروه 20 نفری تقسیم شدند ، در این خصوص دو گروه مداخله (تجربی) دریافت کننده عصاره چای سبز با غلظت های (50 و 100 درصدی) وگروه کنترل (شاهد) ، دارونمای حاوی سلولز دریافت کردند . هر شرکت کننده روزانه 3 بار(یک ساعت قبل از هر وعده غذایی)و به مدت 12 هفته از عصاره چای سبز یا شبه دارو دریافت می کرد و مشخصات آنتروپومتریک (وزن، قد، دور کمر، دور باسن ، شاخص توده بدنی (BMI) و نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) و تمام واحدهای مورد پژوهش در شروع مطالعه و هفته های 2 ، 4 ،6 ، 8 ، 10 و 12اندازه گیری شده و سپس داده ها جمع آوری و در گروه های مختلف با استفاده از نرم افزار SPSS 19- Sas9.2 ،آزمون های آماری Anova یک طرفه و برای مقایسه گروه ها در ماه های موردمطالعه ازآزمون Repeated Measurement استفاده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .
یافته ها : در شروع مطالعه میانگین و انحراف معیار وزن و BMI در گروه تجربی دریافت کننده عصاره 100 درصد به ترتیب 3/4±19/74 و8/0±95/28 ودر گروه تجربی دریافت کننده عصاره ی 50 درصد1/5±34/74و06/1±69/28 بود که در پایان پژوهش به ترتیب به 1/4±90/67و7/0±49/26 وهم چنین 6/5±98/70و19/1±38/27کاهش یافت، که بیانگر اختلاف معنی دار در هفته های متوالی در میانگین وزن و BMI می باشد (01/0 >P ،05/0 >P). میانگین WHR در بین سه گروه، اختلاف معنی داری را نشان نداد.
نتیجه گیری : با توجه به یافته های این پژوهش ، مصرف طولانی مدت چای سبز به عنوان یک ماده درمانی مکمل کم خطر برای کنترل وزن و ارتقاء سطح سلامت عموم موثر می باشد.