اثر عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) بر سطح سرمی نشانگرهای عملکرد کلیه و آنزیم های شاخص عملکرد کبد در مدل تجربی دیابت نوع I

بنفشه رنجبر؛ ایران پورابولی

دوره 21، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1393، ، صفحه 370-378

چکیده
  چکیده سابقه و هدف: با توجه به خواص آنتی اکسیدانی، آنتی هیپرگلیسمیک وآنتی هیپرلیپیدمیک عصاره دانه های گیاه هویج در دیابت ملیتوس برای بررسی عدم سمیت آن، در این مطالعه اثر این عصاره بر نشانگرهای عملکرد کلیه و آنزیمهای شاخص عملکرد کبد در موشهای صحرایی دیابتی بررسی شد. مواد و روشها: دیابت نوع Ι با تزریق استرپتوزوتوسین (i.p mg/kg,70) به موشهای ...  بیشتر

بررسی ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک اثرات اسید اسکوربیک بر کلیه خرگوش های نر قرار گرفته در معرض سرب

غلام رضا دشتی؛ رحیم گل محمدی؛ پرویز واحدی

دوره 15، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1387، ، صفحه 14-19

چکیده
  زمینه و هدف: پیشرفت تکنولوژی و شهرنشینی آلودگی های ناشی از سرب را در هوا، آب و خاک موجب شده و افزایش ورود سرب به بدن می تواند اختلالات عصبی و کلیوی را ایجاد نماید. با توجه به این که اسید اسکوربیک به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، آیا می تواند اثرات سمی سرب را در کلیه ها کاهش دهد؟ برای پاسخ به این سوال، مطالعه ای با هدف بررسی ماکروسکوپیک ...  بیشتر