یاسر نوظهور؛ محمد حسن رسولی فرد؛ جعفر رحمانی کهنمویی؛ پیام فرامرزی
دوره 25، شماره 2 ، خرداد و تیر 1397، ، صفحه 303-309
چکیده
مقدمه:.عفونت دستگاه ادراری یکی از شایعترین عفونتهای باکتریایی میباشد که بـه عنـوان دومـین عامـل عفونـت شناخته میشود. عامل این عفونت در اغلب موارد باکتریها به خصوص باکتریهای گرم منفـی ماننـد اشرشـیا کلـی مـی باشـد کـه در تمـام گروههای سنی و در هر دو جنس دیده می شود، اسـاس درمـان مناسب در عفونتهای ادراری انتخاب یک آنتی بیوتیک مناسب ...
بیشتر
مقدمه:.عفونت دستگاه ادراری یکی از شایعترین عفونتهای باکتریایی میباشد که بـه عنـوان دومـین عامـل عفونـت شناخته میشود. عامل این عفونت در اغلب موارد باکتریها به خصوص باکتریهای گرم منفـی ماننـد اشرشـیا کلـی مـی باشـد کـه در تمـام گروههای سنی و در هر دو جنس دیده می شود، اسـاس درمـان مناسب در عفونتهای ادراری انتخاب یک آنتی بیوتیک مناسب با کارایی و اثر بخشی بـالا اسـت. امـروزه مـسئله مقاومـت آنتی بیوتیکی در میان بـاکتری هـای پـاتوژن بـه یـک مـشکل جـدی تبـدیل شـده اسـت. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر ضد باکتری عصاره الکلی برگ کاج برروی باکتری اشریشیاکلی انجام گرفته است.روش بررسی : در این مطاله تجربی عصاره الکلی برگ کاج تهیه گردیدو همچنین باکتری اشریشا کلی و استافیلوکوکوس آرئوس از نمونه بیماران جدا شده و سپس فعالیت ضد باکتریایی عصاره برگ کاج با روش رقت لوله ای جهت تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد ( MIC ) و حداقل غلظت باکتری کشی MBC) ) به طور جداگانه استفاده گردید.نتایج: نتایج حاصل از آزمایشات MIC و MBC هم مشخص کرد که میزان مهار رشد باکتری های اشیرشیا کلی و استافیلوکوکوس ارئوس توسط عصاره با میزان عصاره موجود در رقتها رابطه مستقیم دارد و با افزایش میزان عصاره در هر رقت از تعداد کلنی های باکتری بعد از کشت کاسته شده و در رقتی که نشان دهنده MBC عصاره در مورد هریک از جدایه ها بود، هیچ یک از آنها اصلاً رشد نکرد.بحث ونتیجه گیری: : نتایج این مطالعه نشان می دهد که عصاره برگ کاج دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده و میتوان بعنوان یک منبع ارزان و دردسترس و جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان برخی از عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار گیرد.
عزت نوری زاده؛ کریم اله قاسمی گرمی؛ سیدکریم شفقی اصل؛ نقی مالوفی
دوره 12، شماره 3 ، مهر و آبان 1384، ، صفحه 17-21
چکیده
زمینه و هدف: امروزه مشخص شده است که هلیکوباکترپیلوری شایع ترین علت گاستریت در سراسر جهان است. این ارگانیسم در پیشرفت زخم معده و به ویژه زخم دوازدهه نیز نقش مهمی را ایفا نموده و عامل یکی از رایج ترین عفونت ها در سراسر دنیا است که حداقل نیمی از جمعیت را در بسیاری از جوامع مبتلا می سازد. مقاومت های این میکروارگانیسم در برابر داروهای شیمیایی ...
بیشتر
زمینه و هدف: امروزه مشخص شده است که هلیکوباکترپیلوری شایع ترین علت گاستریت در سراسر جهان است. این ارگانیسم در پیشرفت زخم معده و به ویژه زخم دوازدهه نیز نقش مهمی را ایفا نموده و عامل یکی از رایج ترین عفونت ها در سراسر دنیا است که حداقل نیمی از جمعیت را در بسیاری از جوامع مبتلا می سازد. مقاومت های این میکروارگانیسم در برابر داروهای شیمیایی یک مشکل جدی است و نیاز برای یافتن مواد ضد میکروبی ارزان و موثر را ایجاب می کند. در حال حاضر بنا به دلایل مختلف نظیر غلبه بر مقاومت های اکتسابی باکتری ها و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها، تولید فرآورده های گیاهی ضد باکتریایی کاملا ضروری به نظر می رسد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی زردچوبه و دارچین را بر روی پنج سویه هلیکوباکترپیلوری می باشد.
مواد و روش ها: گیاهانی که بر علیه پنج سویه هلیکوباکترپیلوری انتخاب شدند. شامل دارچین و زردچوبه بودند که عصاره های الکلی و آبی آن ها با روش انتشار در آگار بر روی پنج سویه هلیکوباکترپیلوری های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان شریعتی تهران مورد بررسی قرار گرفت، نمونه های بیوپسی از بیماران مبتلا به زخم معده و اثنی عشر، گاستریت و سرطان معده جدا شده بود. نمونه ها در داخل ترانسپورت به آزمایشگاه جهت بررسی و مطالعات بعدی منتقل شدند.
یافته ها: از بین عصاره های آبی و الکلی حاصل از گیاهان مورد مطالعه از نظر خاصیت ضد باکتریایی، عصاره های زردچوبه بیشترین اثر ضد میکروبی را از خود نشان دادند. بطوری که قطر هاله عدم رشد در عصاره های آبی 22 میلی متر و در عصاره الکلی 18 میلی متر بود. در صورتی که قطر هاله عدم رشد برای گیاه دارچین در عصاره آبی 17 میلی متر و در عصاره الکلی 12 میلی متر بود.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که گیاهان مورد آزمایش دارای خاصیت ضد باکتریایی می باشند که در این میان، خاصیت ضد باکتریایی عصاره آبی زردچوبه بر روی هلیکوباکترپیلوری قابل توجه می باشد. بنابراین توصیه می گردد با استخراج مواد موثره این گیاهان، تحقیقات بیشتری در این زمینه ایجاد شود.