بیژن فرزامی؛ پروین پاسالار؛ سیداحمد حسینی؛ محمد آبرومند؛ لیلا احمدی؛ علیرضا جعفری
دوره 14، شماره 3 ، مهر و آبان 1386، ، صفحه 159-164
چکیده
زمینه و هدف: آنزیم آلکلین فسفاتاز (EC: 3.1.3.1) آنزیمی است که در بافت ها و ارگان های موجودات یوکاریوت مثل پستانداران و بعضی از موجودات پروکاریوتیک مثل باکتری ها ساخته می شود. از نظر ساختمانی آنزیم،یک گلیکو پروتئین دی مری بوده و شامل 4 یون روی و 2 یون منیزیم در هر دی مر است. عمل این آنزیم هیدرولیز منو استرهای فسفات به یک ترکیب آلی الکلی و یک ...
بیشتر
زمینه و هدف: آنزیم آلکلین فسفاتاز (EC: 3.1.3.1) آنزیمی است که در بافت ها و ارگان های موجودات یوکاریوت مثل پستانداران و بعضی از موجودات پروکاریوتیک مثل باکتری ها ساخته می شود. از نظر ساختمانی آنزیم،یک گلیکو پروتئین دی مری بوده و شامل 4 یون روی و 2 یون منیزیم در هر دی مر است. عمل این آنزیم هیدرولیز منو استرهای فسفات به یک ترکیب آلی الکلی و یک گروه فسفات معدنی در یک محیط قلیایی است. آلکالین فسفات یک آنزیم متصل به غشا است. هدف از این مطالعه، مقایسه آنزیم آلکالین فسفاتاز با آنزیم مول هیداتی فرم انسانی است.
مواد و روش ها: در این روش، آنزیم آلکالین فسفاتاز توسط رسوب با بوتانل، استن، سولفات آمونیم، سفادکس G200، کروماتوگرافی با میل ترکیبی و پره پریتو الکتروفورز خاصل گردید.
یافته ها: این مطالعه نشان داد که می توان این آنزیم را 611.8 بار خالص نمود. فعالیت مخصوص آنزیم به دست آمده مساوی 201.9 واحد آنزیمی بر میلی گرم پروتئین بود. مقدار کربوهیدارت این آنزیم 5.2 درصد بوده و مشاهده گردید که دمای مناسب برای آنزیم 40 درجه سانتی گراد و pH مناسب آن مساوی 10.4 می باشد.
نتیجه گیری: آنزیم مول هیداتی فرم انسانی خالص شده دارای دمای مناسب 40 درجه سانتی گراد و pH مناسب مساوی 10.4 می باشد که در مقایسه با آنزیم های آلکالین فسفاتاز جفت انسانی (دمای مناسب آن 45 درجه سانتی گراد و pH مناسب مساوی 10.5) متفاوت بوده و از این طریق می توان با مقایسه آن ها، به وجود آنزیم مول هیداتی فرم انسانی پی برد.
شابها نابیده؛ محمد آبرومند
دوره 13، شماره 3 ، مهر و آبان 1385، ، صفحه 108-115
چکیده
زمینه و هدف: آنزیم آلفامانوزیداز آنزیمی است که در گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپیدها به علت جدا نمودن اتصال مانوز به پروتئین و لیپید دارای اهمیت فراوان می باشد چرا که گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپیدها جزء ترکیبات به کار رفته در دیواره سلولی (سلول های اعصاب) می باشند. کمبود آنزیم آلفامانوزیداز باعث بیماری عصبی روانی می شود. هدف از خالص سازی ...
بیشتر
زمینه و هدف: آنزیم آلفامانوزیداز آنزیمی است که در گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپیدها به علت جدا نمودن اتصال مانوز به پروتئین و لیپید دارای اهمیت فراوان می باشد چرا که گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپیدها جزء ترکیبات به کار رفته در دیواره سلولی (سلول های اعصاب) می باشند. کمبود آنزیم آلفامانوزیداز باعث بیماری عصبی روانی می شود. هدف از خالص سازی این آنزیم، مقایسه این آنزیم با سایر ایزوآنزیم های آن در سرم انسان برای مطالعه آینده در رابطه با بیماری های عصبی روانی می باشد.
مواد و روش ها: آنزیم آلفامانوزیداز توسط فیلتراسیون ژلی روی سفادکس G200 و کروماتوگرافی با میل ترکیبی با استفاده از ستون Con-A CL Seralose خالص گردید.
یافته ها: آنزیم آلفامانوزیداز 1384.6 بار خالص گردید. وزن ملکولی این آنزیم با روش های فیلتراسیون ژلی و الکتروفورز (pH=8.3) به ترتیب 354813 و 423790 دالتون به دست آمد. مقدار کربوهیدرات این آنزیم 10.6 درصد بود و مشاهده گردید که pH و دمای بهینه برای این آنزیم به ترتیب 4.2 و 40 درجه سانتی گراد است. Km برای این آنزیم مساوی 27.5 میکرومول برای سوبسترای پارانیترو فنیل آلفادی مانو پیرانوزید بود. همچنین معلوم شد که Vmax این آنزیم مساوی 101 واحد بر دقیقه بر میلی مول سوبسترا می باشد.
نتیجه گیری: این آنزیم خالص شده از نظر وزن ملکولی و دیگر خصوصیات آنزیمی با ایزوآنزیم های دیگر در سرم انسانی متفاوت است.