علوم تغذیه
بابک هوشمند مقدم؛ آرزو بهجت؛ فاطمه شب خیز؛ مژگان اسکندری؛ علی بختیاری
دوره 27، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1399، ، صفحه 710-718
چکیده
زمینه و هدف هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر همزمان و مستقل یک دوره تمرین طنابزنی و مصرف شکلات تلخ بر شاخصهای تنسنجی و مقادیر امنتین-1 در نوجوانان چاق بود. مواد و روشها 40 نوجوان چاق به شکل تصادفی به چهار گروه همگن: تمرین طنابزنی (1)، شکلات تلخ (2)، تمرین+ شکلات تلخ (3) و کنترل (4) تقسیم شدند. آزمودنیهای گروههای دوم و سوم، روزانه ...
بیشتر
زمینه و هدف هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر همزمان و مستقل یک دوره تمرین طنابزنی و مصرف شکلات تلخ بر شاخصهای تنسنجی و مقادیر امنتین-1 در نوجوانان چاق بود. مواد و روشها 40 نوجوان چاق به شکل تصادفی به چهار گروه همگن: تمرین طنابزنی (1)، شکلات تلخ (2)، تمرین+ شکلات تلخ (3) و کنترل (4) تقسیم شدند. آزمودنیهای گروههای دوم و سوم، روزانه 30 گرم شکلات تلخ (83 درصد کاکائو) به مدت شش هفته مصرف کردند. همچنین آزمودنیهای گروههای اول و سوم، به مدت شش هفته (40 دقیقه در روز، 5 روز در هفته) تمرین طنابزنی داشتند. قبل و بعد از شش هفته، شاخصهای تنسنجی و نمونه خونی بهمنظور اندازهگیری مقادیر بیوشیمیایی، از آزمودنیها گرفته شد. یافتهها پس از انجام پروتکل پژوهش، مقادیر امنتین-1 افزایش و وزن و شاخص توده بدنی، کاهش معناداری را در گروههای اول، دوم و سوم از خود نشان داد. درحالیکه مقادیر درصد چربی و نسبت دور کمر به دور باسن، تنها در گروههای اول و سوم، کاهش معناداری داشت (P≤0/05). بررسی بین گروهی نیز حاکی از تغییرات معنادار امنتین-1، وزن، شاخص توده بدنی، درصد چربی بدن و نسبت دور کمر به دور باسن در گروههای اول، دوم و سوم نسبت به گروه چهارم بود که بیشترین میزان این تغییرات در گروه سوم مشاهده شد (P≤0/05). نتیجهگیری تمرین طنابزنی و مصرف شکلات تلخ بهطور مستقل و همزمان، باعث بهتر شدن ترکیب بدن و افزایش مقادیر امنتین-1 در نوجوانان چاق میشود که مصرف همزمان، نتایج بهتری را در پی دارد.