زنان و زایمان
فاطمه زهرا کریمی؛ مریم صالحیان؛ حمیده حسینی؛ زهرا نوروزی؛ ملیحه عافیت
دوره 30، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1402، ، صفحه 144-162
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به شیوع بالای اختلال عملکرد جنسی در زنان یائسه، پژوهش حاضر با هدف مرور نظاممند تأثیر گیاهان دارویی بر عملکرد جنسی در زنان یائسه ایرانی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تمامی مطالعات مربوط به بررسی تأثیر گیاهان دارویی بر عملکرد جنسی در زنان یائسه ایرانی با کلیدواژههای اختلال عملکرد جنسی زنان، اختلال ...
بیشتر
زمینه و هدف: با توجه به شیوع بالای اختلال عملکرد جنسی در زنان یائسه، پژوهش حاضر با هدف مرور نظاممند تأثیر گیاهان دارویی بر عملکرد جنسی در زنان یائسه ایرانی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تمامی مطالعات مربوط به بررسی تأثیر گیاهان دارویی بر عملکرد جنسی در زنان یائسه ایرانی با کلیدواژههای اختلال عملکرد جنسی زنان، اختلال عملکرد جنسی، رضایت جنسی، رفتار جنسی، فعالیت جنسی، یائسه، یائسگی، قبل از یائسگی، پس از یائسگی، گیاهان دارویی، داروهای گیاهی، مواد گیاهی، فیتواستروژن، درمان فیتواستروژنی، کارآزمایی بالینی تصادفی، با استفاده از عملگرهای بولینOR و ANDدر پایگاههای اطلاعاتی از سال 2000 تا 2021 جستجو شدند. بهمنظور ارزیابی کیفیت مقالات از ابزار جداد استفاده شد.
یافتهها: 25 مطالعه وارد مرور سیستماتیک شدند. گیاهان موردبررسی شامل جینکوبیلوبا، رازیانه، گل راعی، گرده خرما، آفرودیت، شنبلیله، رازک، کوهوش سیاه، اسطوخودوس، جنسینگ، زعفران، شبدر قرمز، خارخاسک، سیاهدانه و پنج انگشت، آروماتراپی ترکیبی (رازیانه، گلپر، مریم گلی، نارنج، اسطوخودوس و گل شمعدانی) بودند که بر ابعاد مختلف عملکرد جنسی بررسی کردند.
نتیجهگیری: براساس نتایج مطالعات بررسیشده، اغلب گیاهان در بهبود عملکرد جنسی مؤثر بودند. هرچند به دلیل محدود بودن تعداد مطالعات انجامشده برای هر گیاه، امکان انجام متاآنالیز در این مطالعه وجود نداشت از این رو توصیه میشود مطالعات بیشتری در رابطه با هریک از گیاهان انجام شود تا شواهد کافی برای تصمیمگیری در رابطه با مصرف هریک از گیاهان بهعنوان درمانهایی کمخطرتر و کمهزینهتر برای بهبود عملکرد جنسی زنان یائسه ارائه داد.
زنان و زایمان
زهره محمدزاده تبریزی؛ مژده ناوی نژاد؛ معصومه شریف زاده؛ آرزو داوری نیا مطلق قوچان
دوره 29، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1401، ، صفحه 785-798
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به بالا بودن میزان استرس دوره بارداری و از طرفی همهگیری بیماری کووید 19 که به مخاطره افتادن سلامت عمومی زنان باردار میشود این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش خودمراقبتی در مورد بیماری کووید 19 بر سلامت عمومی زنان باردار انجام گردید
مواد و روشها: این مطالعه بهصورت کارآزمایی بالینی بر روی 84 نفر از بانوان باردار ...
بیشتر
زمینه و هدف: با توجه به بالا بودن میزان استرس دوره بارداری و از طرفی همهگیری بیماری کووید 19 که به مخاطره افتادن سلامت عمومی زنان باردار میشود این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش خودمراقبتی در مورد بیماری کووید 19 بر سلامت عمومی زنان باردار انجام گردید
مواد و روشها: این مطالعه بهصورت کارآزمایی بالینی بر روی 84 نفر از بانوان باردار با حاملگی بالای 20 هفته در بازه زمانی خرداد تا شهریور سال ١٣٩٩ در بیمارستان شهیدان مبینی سبزوار انجام شد. با استفاده از تخصیص تصادفی بلوکهای متغیر (بلوکهای ۴تایی) افراد در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گردآوری اطلاعات، فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سلامت عمومی استفاده شد. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمونهای من ویتنی و مجذور کای انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد میانگین سنی افراد شرکتکننده در گروه کنترل 5.88±27.36 و در گروه مداخله 5.71±27.20 بود. میانگین نمره کل سلامت عمومی قبل از مداخله در گروه کنترل 8.12±21.68 و در گروه مداخله 7.71±20.32 بود. نتایج آزمون منویتنی نشان داد نمره سلامت عمومی در ابتدای مطالعه از نظر آماری تفاوت معنادار ندارد (0.50=p). میانگین نمره سلامت کل بعد از مداخله در گروه کنترل 12.26±20.31 و در گروه مداخله 7.15±12.65 شد. آزمون منویتنی نشان داد این اختلاف از نظر آماری معنادار میباشد (0.001≥p).
نتیجهگیری: آموزش خودمراقبتی مرتبط با بیماری کووید- ١٩، منجر به ارتقای سطح سلامت عمومی مادران باردار میشود
زنان و زایمان
ژیلا آگاه؛ فاطمه برزویی؛ نرجس حشمتی فر
دوره 28، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 502-508
چکیده
زمینه و هدف: کیست درموئید تخمدان، یکی از ناهنجاریهای تکاملی مادرزادی است که در آن، یک لایه سلولی سوماتیک، غالب است. کیستهای درموئید، بیشتر از اپیدرم و ضمائم پوستی تشکیل شدهاند و در جاهای غیرطبیعی قرار گرفتهاند. این مطالعه به معرفی خانمی با کیست تخمدان درموئید که حاوی سه دندان بالغ مراجعهکننده به بیمارستان واسعی سبزوار پرداخته ...
بیشتر
زمینه و هدف: کیست درموئید تخمدان، یکی از ناهنجاریهای تکاملی مادرزادی است که در آن، یک لایه سلولی سوماتیک، غالب است. کیستهای درموئید، بیشتر از اپیدرم و ضمائم پوستی تشکیل شدهاند و در جاهای غیرطبیعی قرار گرفتهاند. این مطالعه به معرفی خانمی با کیست تخمدان درموئید که حاوی سه دندان بالغ مراجعهکننده به بیمارستان واسعی سبزوار پرداخته است.
یافتهها: خانم 35 سالهای با شکایت از تهوع، درد سوپراپوبیک و خونریزی غیرطبیعی واژینال به درمانگاه زنان بیمارستان واسعی سبزوار مراجعه کرد. در معاینه شکم، درد و حساسیت در ربع تحتانی چپ را گزارش کرد. سایر معاینات بالینی و توش رکتال طبیعی بود و در بررسی سیتولوژی، شاخص هموگلوبین و هماتوکریت کاهش داشت. براساس سونوگرافی صورت گرفته و تشخیص کیست درموئید تخمدان چپ، تحت لاپاراسکوپی قرار گرفت و کیست خارج گردید. کیست خارج شده حاوی مایع مخاطی، مواد چربی، مو و سه عدد دندان بهطور مشخص بود.
نتیجهگیری: با توجه به مورد گزارش شده، لازم است در صورت وجود کیست، از نظر وجود بقایای مواد ژنتیک یا همان سلولهای بنیادی بررسی گردد.
زنان و زایمان
اشرف خرمی راد؛ مجتبی انصاری شهیدی؛ حسن رضایی جمالویی؛ پروانه صادقی مقدم
دوره 28، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 509-520
چکیده
زمینه و هدف: داشتن نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU ) بسیار استرسزا است و خطر بروز افسردگی پس از زایمان را افزایش میدهد. هدف این مطالعه، بررسی تأثیر مداخله ذهن آگاهی بر پیشگیری از افسردگی پس از زایمان در مادران دارای نوزاد نارس بستری در NICU میباشد. مواد و روشها: در یک مطالعه مداخلهای، افسردگی پس از زایمان در سه گروه تحت ...
بیشتر
زمینه و هدف: داشتن نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU ) بسیار استرسزا است و خطر بروز افسردگی پس از زایمان را افزایش میدهد. هدف این مطالعه، بررسی تأثیر مداخله ذهن آگاهی بر پیشگیری از افسردگی پس از زایمان در مادران دارای نوزاد نارس بستری در NICU میباشد. مواد و روشها: در یک مطالعه مداخلهای، افسردگی پس از زایمان در سه گروه تحت مراقبت تکاملی مبتنی بر ذهن آگاهی (گروه 1=34)، مراقبت تکاملی (گروه 2=39) و کنترل (گروه 3 =50) مقایسه شد. نمونهگیری به شکل مبتنیبر هدف و تخصیص گروهها به شکل تصادفی بود. جمعآوری دادهها با استفاده از پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبورگ و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک انجام شد. یافتهها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین نمره افسردگی پس از زایمان در دو ماه بعد از زایمان در گروه مراقبت تکاملی مبتنیبر ذهنآگاهی بهطور معناداری کمتر از دو گروه دیگر (p-value<.01) میباشد و این در حالی بود که 78 درصد از تغییرات افسردگی پس از زایمان توسط مداخله قابل تبیین بود R2 =78%. نتیجهگیری: مداخلات مبتنیبر ذهنآگاهی در کاهش نمرات افسردگی پس از زایمان مؤثر است. توصیه میگردد این مداخلات بهمنظور اثربخشی بهتر برنامههای مراقبتی از نوزادان در NICU و کاهش عوارض روانشناختی مادران در نظر گرفته شود.
زنان و زایمان
حدیث سوری نژاد؛ میترا صوابی اصفهانی؛ محمد جواد طراحی؛ الهام ادیب مقدم
دوره 28، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 359-371
چکیده
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)شایعترین اختلال اندوکرینی زنان در سنین باروری میباشد. در زمینه کیفیت تخمک در این افراد و پیامدهای بارداری، دشواریهای بسیاری وجود دارد؛ از این رو مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی پیامدها و معضلات همراه با لقاح داخل آزمایشگاهی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیکصورت گرفت.
مواد و ...
بیشتر
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)شایعترین اختلال اندوکرینی زنان در سنین باروری میباشد. در زمینه کیفیت تخمک در این افراد و پیامدهای بارداری، دشواریهای بسیاری وجود دارد؛ از این رو مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی پیامدها و معضلات همراه با لقاح داخل آزمایشگاهی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیکصورت گرفت.
مواد و روشها: برای یافتن مطالعات مرتبط، در بازه زمانی 1990 تا 2019 از پایگاههای فارسی SID و Magiran، پایگاههای اطلاعاتی انگلیسی Pubmed ،Scopus ،Elsevier ، Weily online library، Sciences Web Ofو موتور جستجویGoogle Scholar استفاده شد. برای دستیابی به تمام مقالات فارسی و انگلیسی موردنظر، از کلیدواژههای
Polycystic ovarian syndrome In vitro fertilization,،Polycystic ovarian morphology، IVF outcome ،Oocyte donation , Oocyte competence, Pregnancy, و معادل فارسی آنها بهصورت مجزا یا ترکیبات احتمالی استفاده شد. از بین 450 مقاله، 17 مقاله واجد شرایط پژوهش بود و برای این مطالعه انتخاب شد.
یافتهها: معضلات عمده مطرح در این زنان، شامل نیاز به گنادوتروپینها و تغییرات مربوط به سطوح هورمونها، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS)، میزان بارداری بالینی، پیامدهای بارداری و خطر سقط جنین، کیفیت تخمک زنان PCOS تحت لقاح داخل آزمایشگاهی و مسئله اهدای تخمک میباشد. با این وجود، از دست رفتن جنین، میزان بارداری بالینی و میزان تولد زنده معمولاً نسبت به سایر زنان، متفاوت نمیباشد.
نتیجهگیری: با توجه به نگرانیهایی که در زمینه بارداری زنان PCOS وجود دارد، نظارت دقیقتر بر این بارداریها اهمیت دارد، همچنین به نظر میرسد وجود PCOS در اهداکنندگان، بر میزان بارداری یا لانهگزینی و تعداد جنینهای منتقل شده در برنامههای اهدای تخمک، تأثیر نمیگذارد؛ در نتیجه، زنان مبتلا به PCOS نباید از برنامههای اهدایی تخمک، خارج شوند.
زنان و زایمان
فرزانه منتظری فر؛ مرضیه قاسمی؛ رسول تقویی فر؛ مهدیه کیخانژاد؛ منصور کرجی بانی؛ ابراهیم علیجانی
دوره 28، شماره 2 ، خرداد و تیر 1400، ، صفحه 294-301
چکیده
زمینه و هدف سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)، یکی از شایعترین اختلالات هورمونی در زنان سنین ناباروری است. زنان مبتلا به این بیماری، در معرض خطر زودرس بیماریهای قلبی- عروقی قرار دارند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت استرس اکسیداتیو، فاکتورهای التهابی و سایر عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به PCOS انجام شد. مواد ...
بیشتر
زمینه و هدف سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)، یکی از شایعترین اختلالات هورمونی در زنان سنین ناباروری است. زنان مبتلا به این بیماری، در معرض خطر زودرس بیماریهای قلبی- عروقی قرار دارند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت استرس اکسیداتیو، فاکتورهای التهابی و سایر عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به PCOS انجام شد. مواد و روشها در این مطالعه مورد شاهدی،50 زن مبتلا به PCOS و 50 زن سالم مراجعهکننده به کلینیک ناباروری زاهدان که از نظر سن و BMI همسان شده بودند، به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. در کلیه افراد، شاخصهای تنسنجی، بیوشیمیایی، کمپلمانهای 3 C، 4C، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی (TAC) و سطح مالوندیآلدئید (MDA) اندازهگیری شد. اطلاعات بهدستآمده با استفاده از روشهای آماری آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس، در سطح معناداری 0/05>p تجزیهوتحلیل شد. یافتهها نتایج نشان داد میانگین دور کمر (048/ 0=p)، فشار خون سیستولیک (0/01<p) و دیاستولیک (048/ 0=p)،LDL کلسترول (0/05=p) و MDA (p>0/0001) سرم در زنان PCOS بهطور معناداری بیشتر و میانگین سطح HDL کلسترول (0/03=p) و TAC (p=0/05) بهطور معنیداری، کمتر از گروه کنترل بود. میانگین سطح سرمی 3 C و 4 C در گروه PCOS بیشتر از گروه کنترل بود اما این اختلاف، فقط برای3 C معنادار بود (0/03=p). نتیجهگیری یافتهها نشان داد که اختلالات لیپید، مارکرهای استرس اکسیداتیو و فاکتورهای التهابی در زنان PCOS با چاقی شکمی، بیشتر بود. بنابراین غربالگری این فاکتورها و مدیریت وزن، بهویژه در زنان چاق مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک، در استراتژی درمانی پیشنهاد میشود.
زنان و زایمان
عاطفه پورتقی؛ سمیه رئیسی؛ مریم پیمانی
دوره 27، شماره 5 ، آذر و دی 1399، ، صفحه 642-646
چکیده
زمینه و هدف سرطان تخمدان، یکی از کشندهترین بدخیمیهای زنان است؛ بنابراین، ضرورت کشف روشهای تشخیصی و درمانی جدید احساس میشود. استفاده از بیومارکرهای جدید برای تشخیص سریعتر و انتخاب ملاحظات درمانی بهتر، یکی از دغدغههای اصلی در این زمینه است. مطالعات اندکی در مورد عملکرد انکوژن بودن یا مهارکنندگی تومور miR-4443 در سرطان انجام ...
بیشتر
زمینه و هدف سرطان تخمدان، یکی از کشندهترین بدخیمیهای زنان است؛ بنابراین، ضرورت کشف روشهای تشخیصی و درمانی جدید احساس میشود. استفاده از بیومارکرهای جدید برای تشخیص سریعتر و انتخاب ملاحظات درمانی بهتر، یکی از دغدغههای اصلی در این زمینه است. مطالعات اندکی در مورد عملکرد انکوژن بودن یا مهارکنندگی تومور miR-4443 در سرطان انجام شده است. بنابراین برای مشخص شدن نقش این miRNAs در سرطان تخمدان، هدف مطالعه حاضر، بررسی میزان بیان miR-4443 در نمونههای بافتی سرطان تخمدان و ارتباط آنها با فاکتورهای بالینی بوده است.
مواد و روشها در مطالعه حاضر که یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است، با توجه به نقش miR-4443، سطح بیان آن توسط روش qPCR در 35 نمونه توموری تخمدان و 35 نمونه غیرتوموری پارافینه، بررسی شد. بررسی بیان توسط پرایمرهای اختصاصی miRNA انجام شد و سپس آنالیز آماری برای مشخص شدن معناداری صورت گرفت. در مرحله بعدی، ارتباط فاکتورهای بالینی با میزان بیانmiRNAs سنجیده شد.
یافتهها نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که بیان miR-4443 در نمونههای توموری در مقایسه با نمونههای غیرتوموری، کاهش مییابد (P<0.0001) و این کاهش بیان با متاستاز نیز مشاهده شد.
نتیجهگیری با توجه به نتایج، مطالعه حاضر نشان داد که miR-4443 نقش مهارکنندگی تومور را دارد، احتمالاً کاهش در بیان آن با افزایش تکثیر و تهاجم سلولی همراه است و با بررسی بیشتر، علاوه بر مطالعه حاضر میتوان آن را به عنوان بیومارکرهای تشخیصی یا هدفهای درمانی در سرطان تخمدان پیشنهاد داد.
زنان و زایمان
سیده فاطمه میررفیعی؛ مهرناز گرانمایه؛ مسعود قادی پاشا؛ مینا قلعه نوئی
دوره 27، شماره 5 ، آذر و دی 1399، ، صفحه 684-690
چکیده
زمینه و هدف آگاهی ماماها از قوانین و مقررات حرفهای، از اهمیت ویژهای برخوردار است و مرور مکرر آن با روش آموزشی مناسب و در دسترس، لازمه ارتقای این آگاهی است. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش نوین آموزشی کتاب الکترونیک همراه و پادکست با روش سنتی کتابچه بر میزان آگاهی ماماها انجام شد.
مواد و روشها در این مطالعه نیمهتجربی، 92 نفر ...
بیشتر
زمینه و هدف آگاهی ماماها از قوانین و مقررات حرفهای، از اهمیت ویژهای برخوردار است و مرور مکرر آن با روش آموزشی مناسب و در دسترس، لازمه ارتقای این آگاهی است. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش نوین آموزشی کتاب الکترونیک همراه و پادکست با روش سنتی کتابچه بر میزان آگاهی ماماها انجام شد.
مواد و روشها در این مطالعه نیمهتجربی، 92 نفر از ماماهای شاغل در بیمارستانهای شهر مشهد به طور تصادفی که دارای معیارهای ورود بودند انتخاب شدند و با قرعهکشی در3 گروه قرار گرفتند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه محققساخته بود. پیشآزمون، در سه گروه انجام شد. در گروه اول، آموزش با کتاب الکترونیک همراه، گروه دوم آموزش با پادکست صوتی انجام شد و گروه سوم (کنترل) آموزشی را دریافت نکردند. هشت هفته بعد، آزمون مجدد صورت گرفت. اطلاعات جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار اماری SPSS 22 و آزمونهای آماری آنالیز واریانس یکطرفه، کروسکال والیس، دقیق فیشر، کای دو و تی مستقل، تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها میزان آگاهی قبل از آموزش در هر سه گروه، در سطح متوسط قرار داشت و بین سه گروه، اختلاف آماری معنیداری وجود نداشت (p>0.05). میانگین نمره آگاهی در گروه کتاب الکترونیک همراه و پادکست، پس از مداخله، به طور معنیداری افزایش یافت (p<0.05). بین میانگین نمره آگاهی، بعد از آموزش در دو گروه کتاب الکترونیک همراه و گروه کنترل، اختلاف آماری معنیداری وجود نداشت (p=0.6) اما اختلاف میانگین نمرات در گروه پادکست با کتاب الکترونیک همراه و کنترل، اختلاف آماری معنیداری داشت (P<0.001) و این روش، مؤثرتر گزارش شد.
نتیجهگیری با توجه به مؤثر بودن هر دو روش آموزشی، آموزش قوانین و مقررات حرفه مامایی با این روشها پیشنهاد میشود. بهتر است به علت مؤثرتر بودن پادکست صوتی، آموزش با ارائه دادن فایل صوتی تهیه شده، به سوپروایزران آموزشی بیمارستانها و مسئولین بخشها یا قرار دادن آن در وبسایت بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی صورت گیرد.
زنان و زایمان
فرزانه رحیمی؛ شادی گلی
دوره 27، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 522-531
چکیده
زمینه عفونتهای نوظهور، تأثیر بسیاری بر سلامتی مادران باردار و جنین آنها دارد. با توجه به اهمیت ابتلا به این ویروس در دوره بارداری و با توجه به نوظهور بودن این ویروس و محدود بودن مطالعات در زمینه پیامدهای ابتلا به این بیماری در دوره بارداری، این مطالعه مروری با هدف جمعبندی مطالعات گزارش شده در زمینه ابتلا به covid-19 در بارداری و ...
بیشتر
زمینه عفونتهای نوظهور، تأثیر بسیاری بر سلامتی مادران باردار و جنین آنها دارد. با توجه به اهمیت ابتلا به این ویروس در دوره بارداری و با توجه به نوظهور بودن این ویروس و محدود بودن مطالعات در زمینه پیامدهای ابتلا به این بیماری در دوره بارداری، این مطالعه مروری با هدف جمعبندی مطالعات گزارش شده در زمینه ابتلا به covid-19 در بارداری و زایمان انجام شده است.
روش کار در این مطالعه مروری، از تمامی مطالعات انجام شده به زبان انگلیسی در زمینه covd-19 در بارداری و زایمان از سال 2019 تا مارس 2020، در پایگاههای اطلاعاتیScopus ، Google Scholar, Pubmed ، Science Direct، Cochrane و از کلیدواژههای covid-19, sars-cov-2 ,coronavirus-2019, 2019-ncov, pregnancy, deliveryا استفاده شده است.
یافتهها در این مطالعات، در مجموع به بررسی 103 مادر باردار مبتلا به covid-19 و پیامد مادری و نوزادی آنها و میزان ابتلای نوزادان مادران مبتلا به covid-19 پرداختهاند. اکثر مطالعات گزارش شده در شهرهای مختلف کشور چین بوده است. در مقالات بررسی شده، مادران باردار مبتلا، بررسی شدند.
نتیجهگیری بر اساس یافتههای گزارش شده، تا کنون انتقال عمودی مادر به جنین گزارش نشده است و پیامد مادری و نوزادی در تمامی مطالعات خوب گزارش شده، تمامی نمونههای مایع آمنیوتیک، جفت، شیر مادران و نمونه ترشحات واژینال بر اساس مطالعات انجام شده از نظر COVID-19 منفی بودند و هیچ مورد از مرگ مادر (تا زمان انجام این مطالعه) گزارش نشده است. در حال حاضر، با توجه به نبود درمان و واکسن مؤثر، بهترین راه مقابله با این بیماری، اجتناب از آلودگی و جلوگیری از انتشار آن از طریق اقدامات محافظتی و بهداشت شخصی میباشد.
زنان و زایمان
ساناز نهبندانی؛ مریم کوچک زایی؛ هایده اربابی؛ شیوا ریگی
دوره 27، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1399، ، صفحه 374-378
چکیده
زمینه ماماها، یکی از گروههای اصلی ارائهدهنده خدمات در نظام سلامت هستند و به دلیل استرسزا بودن شغل در معرض خطر فرسودگی شغلی قرار دارند؛ لذا این امر بر کیفیت زندگی آنان تأثیرگذار است. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی ماماهای شاغل در زایشگاه و مراکز بهداشتی درمانی شهر زابل انجام شد. مامای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی و زایشگاه بیمارستان ...
بیشتر
زمینه ماماها، یکی از گروههای اصلی ارائهدهنده خدمات در نظام سلامت هستند و به دلیل استرسزا بودن شغل در معرض خطر فرسودگی شغلی قرار دارند؛ لذا این امر بر کیفیت زندگی آنان تأثیرگذار است. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی ماماهای شاغل در زایشگاه و مراکز بهداشتی درمانی شهر زابل انجام شد. مامای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی و زایشگاه بیمارستان امیرالمؤمنین 1۴ روش کار این مطالعه مقطعی بر روی انجام شد. ابزار گردآوری دادهها در این مطالعه، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و ۲۵علی (ع) زابل در سال پرسشنامه کیفیت زندگی بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SF-36 و با استفاده از SPSS (21) آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (تی مستقل) انجام شد. بود. در ۳3/1۴ ± ۵/۲9 یافتهها نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد میانگین سنی افراد شرکتکننده در مطالعه تمامی حیطههای کیفیت زندگی، ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی، وضعیت بهتری داشتند. میانگین نمره سلامت جسمی و روانی ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی و ماماهای شاغل در زایشگاه، تفاوت آماری .)p< ۴/۴۵) اما در نمره کل کیفیت زندگی، این تفاوت معنادار بود (p> ۴/۴۵معناداری نداشتند ( نتیجهگیری نتایج نشان دادند که از نظر کیفیت زندگی، ماماهای شاغل در زایشگاه، نمره کمتری را نسبت به ماماهای شاغل در مراکز و پایگاههای بهداشتی درمانی گزارش کردند. نتایج به دست آمده میتواند در شناسایی نیازهای ماماها توسط مدیران و تلاش در جهت به کارگیری برنامههای راهبردی ارتقا بهرهوری، کمککننده باشد.
زنان و زایمان
سمانه مسکنی؛ مهین تفضلی؛ حسن رخشنده؛ حبیب اله اسماعیلی
دوره 26، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1398، ، صفحه 779-787
چکیده
زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از علائم عاطفی، رفتاری و جسمی است. این سندرم باعث کاهش کیفیت زندگی می شود. کیفیت زندگی یک نتیجه مقیاسی مهم در پزشکی و مراقبت های بهداشتی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر کپسول سیاه دانه بر کیفیت زندگی دانشجویان دارای سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی ...
بیشتر
زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از علائم عاطفی، رفتاری و جسمی است. این سندرم باعث کاهش کیفیت زندگی می شود. کیفیت زندگی یک نتیجه مقیاسی مهم در پزشکی و مراقبت های بهداشتی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر کپسول سیاه دانه بر کیفیت زندگی دانشجویان دارای سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال 1396 بر روی 84 نفر از دانشجویان دارای علائم سندرم پیش از قاعدگی ساکن در خوابگاه های دانشجویی دخترانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. افراد به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه ۱500 میلی گرم سیاه دانه از 7 روز قبل از شروع خونریزی قاعدگی تا 3 روز اول خونریزی قاعدگی به مدت 2 سیکل و گروه دارونما کپسولهای مشابه حاوی مخلوطی با نسبت یکسان لاکتوز و نشاسته را با همان شرایط دریافت کردند. کیفیت زندگی توسط پرسشنامه SF-12 و شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی با پرسشنامه COPE در پایان ماه دوم مداخله با قبل از مداخله مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون های من ویتنی، ویلکاکسون، تی مستقل و تی زوجی انجام شد. سطح معنی دار آماری 05/0>P در نظر گرفته شد.یافته ها: در این مطالعه بهبود کیفیت زندگی دانشجویان دارای سندرم پیش از قاعدگی در تمام ابعاد به خصوص در عملکرد فیزیکی، درد جسمانی و سلامت روان در پایان ماه دوم مصرف کپسول سیاه دانه در گروه مداخله نسبت به گروه دارونما افزایش معناداری داشت(001/0>P).نتیجه گیری: کپسول سیاه دانه در بهبود کیفیت زندگی دانشجویان دارای سندرم پیش از قاعدگی مؤثر است.
زنان و زایمان
اشرف صابر مشهدطرقی؛ نجمه تهرانیان؛ سمیه یوسفی؛ انوشیروان کاظم نژاد
دوره 26، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1398، ، صفحه 337-343
چکیده
سابقه و هدف: یکی از هورمونهایی که به نظر میرسد نقش مهمی در تنظیم رشد بدن ایفا میکند، گرلین است. هدف تحقیق حاضر بررسی ارتباط سطح سرمی گرلین مادر با شاخص های آنتروپومتریک بدو تولد نوزاد بود.مواد و روش ها: در این مطالعه کوهورت، 35 نفر خانم باردار سه ماههی اول دارای معیار ورود به مطالعه که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شده بودند، ...
بیشتر
سابقه و هدف: یکی از هورمونهایی که به نظر میرسد نقش مهمی در تنظیم رشد بدن ایفا میکند، گرلین است. هدف تحقیق حاضر بررسی ارتباط سطح سرمی گرلین مادر با شاخص های آنتروپومتریک بدو تولد نوزاد بود.مواد و روش ها: در این مطالعه کوهورت، 35 نفر خانم باردار سه ماههی اول دارای معیار ورود به مطالعه که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شده بودند، از نظر BMI قبل از بارداری به دو گروه A و B، به ترتیب شامل BMI طبیعی (14 n=) و BMI بالاتر از طبیعی (21 n=) تقسیمبندی و همگن شدند. سطح سرمی گرلین در هفته های 12-6 و 20-15 بارداری به روش ELISA سنجش شد. یافته ها: میانگین سطح سرمی غیرناشتای گرلین ( سه ماهه اول و دوم بارداری) دو گروه تفاوت معناداری نداشت (به ترتیب سه ماهه اول و دوم بارداری ، 93/0P1= و 76/0P2=). سطح گرلین به موازات افزایش سن حاملگی از سه ماهه اول به دوم بارداری در هر دو گروه افزایش یافته بود (به ترتیب گروه A وB، 15/0PA= و 24/0PB=) اما هیچ کدام از این مقادیر معنادار نبود. ارتباط معنادار ی بین شاخص های آنتروپومتریک بدو تولد نوزاد با سطح سرمی گرلین سه ماهه اول و دوم بارداری مشخص نشد (05/0P>). نتیجه گیری: فقدان ارتباط مستقیم مشخص بین سطح سرمی گرلین مادر و شاخص های آنتروپومتریک نوزاد از این فرضیه که گرلین نقش اساسی در رشد جنین دارد، حمایت نمی کند.
زنان و زایمان
محدثه عادلی؛ مریم ارادمهر
دوره 25، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1397، ، صفحه 343-351
چکیده
مقدمه:تماس پوست به پوست در ساعات اولیه پس از تولد، مادر و نوزاد را برای برقراری یک الگوی تعاملی دوطرفه و هماهنگ آماده میکند. مطالعات کمی درباره استفاده از روش کانگورویی درنوزادان رسیده و رفتارهای مادری پس ازتولد انجام شده است. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه تماس پوستی شکمی و کانگورویی بر رفتارهای دلبستگی مادر انجام شد.روشکار:این ...
بیشتر
مقدمه:تماس پوست به پوست در ساعات اولیه پس از تولد، مادر و نوزاد را برای برقراری یک الگوی تعاملی دوطرفه و هماهنگ آماده میکند. مطالعات کمی درباره استفاده از روش کانگورویی درنوزادان رسیده و رفتارهای مادری پس ازتولد انجام شده است. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه تماس پوستی شکمی و کانگورویی بر رفتارهای دلبستگی مادر انجام شد.روشکار:این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور در سال1394بر روی68زن باردار واجد شرایط در تربت حیدریه انجام شد. افراد بطور تصادفی در دو گروه تجربی(تماس پوستی کانگرویی)و گروه شاهد(تماس پوستی شکمی)قرار گرفتند. در ساعت اول بعد زایمان رفتارهای دلبستگی مادربه مدت 15 دقیقه مشاهده وثبت شد. هر دقیقه به دو 30 ثانیه تقسیم که30ثانیه اول رفتار مشاهده و30ثانیه دوم رفتارهای مادر با چک لیست رفتاری ثبت میشد.پس از کدگذاری دادهها، تجزیه و تحلیل با نرم افزارversion 14spss و آزمونهای کروسکالوالیس، مجذورکای، تیمستقل و منویتنی انجام شد. میزانpکمتر از 05/0معنیداردرنظرگرفته شد.یافتهها: از میان رفتارهای احساسی، مجاورتی و مراقبتی یک ساعت بعد از زایمان در دو گروه، تنها رفتارهای مجاورتی تفاوت معنیداری داشتند(049/0=p). رفتار دلبستگی یک ساعت پس از زایمان در دو گروه تفاوت معنیداری نداشتند(134/0=p).نتیجهگیری: تماس پوستی کانگورویی بر رفتارهای دلبستگی مادر تاثیری مشابه تماس پوستی شکمی داشته و در مقایسه با تماس پوستی شکمی اثرات مثبتی بر رفتارهای مجاورتی داشته است.