Document Type : Original Article
Authors
Abstract
Background & Objectives: Garlic that is known as a medicinal plant for the treatment of cardiovascular and other metabolic diseases, include active photochemical units. Purpose of this study was to investigate the acute effects of garlic supplementation on oxygen consumption volume (Vo2), the volume of produced carbon dioxide (Vco2), and respiratory exchange ratio (RER) among athlete men with hot temper.
Materials & Methods: This study was semi experimental with pre-test and post-test project with a control group. The population of this study were all male students of Mohaghegh Ardabili University for the academic year 92-93.Thirty healthy young athletes (Age 20.0 ± 0.8 yrs., Height 178.6 ± 4.7 cm, Weight 71.5 ± 8.9 kg) divided into two equal groups: supplementation (15 patients) and placebo (15 patients). The supplement group received each day for a week 1000 mg of garlic pill and placebo group each day for a week 500 mg of starch. All of the subjects participated before and after supplementation on self-dependent protocol. Vo2, Vco2 and RER of aerobic and anaerobic thresholds as well as maximal state were measured with the respiratory gas analysis system. Analysis of covariance (ANCOVA) aimed to control the pre-test scores as a covariate as well as the Omega Square test aimed to assess the effect size of garliconVo2, Vco2 and RER of aerobic and anaerobic thresholds as well as maximal state were used to analysis the data.
Results: Results indicated that short-term garlic supplementation has a significant effect on maximal oxygen (P= 0.01) and the effect size was reported by 20%.However, garlic consumption reduced to as low as other cardio-respiratory indices that point was not statistically significant (P>0.05).
Conclusion: Based on the results we can conclude that presumably short-term supplementation of garlic impact on the maximum oxygen consumption in the healthy young athletes.
Keywords
مقاله اصیل |
تأثیر یک هفتهمکملسازی سیر بر شاخصهای قلبی تنفسی مردان ورزشکار گرم مزاج
مهدی عالیزاده 1، دکتر معرفت سیاهکوهیان*2، آیلار ایمانی3
1 دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2 استاد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
3 کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
* نشانی نویسنده مسؤول: اردبیل، انتهای خیابان دانشگاه، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکدهی علوم تربیتی و روانشناسی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، پروفسور معرفت سیاهکوهیان
E-mail: m_siahkohian@uma.ac.ir
وصول: 28/2/1394، اصلاح: 9/3/1394، پذیرش:21/6/1394
چکیده
زمینه و هدف: سیر جهت درمان بیماریهای قلبی و عروقی و دیگر بیماریهای متابولیکی دارای واحدهای فتوشیمیایی فعال میباشد.هدف از این مطالعه، تعیین تأثیر مکملسازی حادّ سیر بر حجم اکسیژن مصرفی(2Vo)، حجم دیاکسید کربن تولیدی (2Vco) و نسبت تبادل تنفسی (RER) در آستانهی هوازی، آستانهی بیهوازی و بیشینهی مردان ورزشکار با مزاج گرم بود.
موادّ و روشها: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیشآزمون ـ پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعهی آماری را تمامی دانشجویان مرد دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 93-92 تشکیل دادند.30 مرد ورزشکار سالم (با میانگین سنّی 8/0±0/20 سال، قد 7/4±6/178 سانتیمتر و وزن 9/8±5/71 کیلوگرم) به دو گروه همگن مکمل (15 نفر) و دارونما (15 نفر) تقسیم شدند. گروه مکمل به مدت یک هفته هر روز 1000 میلیگرم قرص سیر و گروه دارونما بهمدت یک هفته هر روز 500 میلیگرم نشاسته مصرف کردند. همهی آزمودنیها قبل و پس از مکملسازی سیر در برنامه درماندهساز وابسته به فرد شرکت کردند. متغیرهای پژوهش توسط دستگاه تجزیه تحلیل گازهای تنفسی اندازهگیری شد. برای مقایسهی نتایج پسآزمون همراه با کنترل نتایج پیشآزمون بهعنوان کوواریانس، از آزمون آماری آنکووا استفاده گردید. برای سنجش اندازهی اثر سیربر 2Vo، 2Vco و RER آستانهی هوازی، بیهوازی و بیشینه از آزمون آماری مجذور اومگا (w2) استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که مصرف هفت روزه مکمل قرص سیر حداکثر اکسیژن مصرفی (max 2 Vo) را بهطور معناداری افزایش داد ( 1 صدم=P) و اندازهی اثر آن 20 درصد گزارش شد. بااینحال مصرف سیر باعث تغییر اندک در میزان دیگر شاخصهای قلبی تنفسی شد که این مقدار از لحاظ آماری معنادار نبود ( 5 صدم<P).
نتیجهگیری: براساس یافتههای حاضر میتوان نتیجه گرفت که احتمالاً مکملسازی کوتاهمدت سیر بر حداکثر حجم اکسیژن مصرفی در ورزشکاران تاثیر دارد.
واژههای کلیدی:مکمل سیر، حداکثر اکسیژن مصرفی، نسبت تبادل تنفسی، حجم دیاکسیدکربن تولیدی.
مقدمه
انجام فعالیتبدنی باعث برخی تغییرات ازجمله تغییرات PH شده که این منجر به کاهش ظرفیت فیزیولوژیکی و ایجاد خستگی میشود. برای جلوگیری از تغییرات ناشی از ورزش که احتمالاً تأثیر سویی بر رکوردهای ورزشکاران میگذارد، مصرف مکملهای خوراکی توصیه شده است (1). از آنجایی که مکملهای شیمیایی دارای عوارض جانبی هستند، مصرف مکملهای گیاهی بیشتر از گذشته مورد توجه میباشند. از بین مکملهای گیاهی، سیر به عنوان قدیمیترین و پر مصرفترین مکمل معرفی شدهاست.
سیر (Garlic) با نام علمی آلیوم ساتیووم (Allium Sativum)، گیاه دارویی از دستهی سبزیهای پیازی است که دارای حدوداً 65 درصد آب، 2 درصد پروتئین، 5/1 درصد چربی و 28 درصد کربوهیدرات میباشد (1). اعتقاد به مزاجهای گوناگون از دیرباز وجود داشته و تاکنون نیز ادامه یافته است. بر پایهی این نگرش، افراد به خوراکیها و موادی که در محیط طبیعی آنها وجود دارد واکنشهای مختلفی نشان میدهند. مزاج عبارت است از وضع فیزیولوژی فعلی و طرز واکنش آن که قابل تغییر نیز میباشد. طورکلی چهار نوع مزاج صفراوی (گرم و خشک)، دموی (گرم و تر)، بلغمی (سرد و تر) و سوداوی (سرد و خشک) در نظر گرفته میشود (2،5،4،3،6).
سیر ازنظر طب قدیم ایران گرم و خشک محسوب شده و میتواند بر افراد با مزاجهای مختلف اثرات متفاوتی داشته باشد (2). ازجمله تأثیرات سیر میتوان به پایین آوردن کلسترول، فیبرینولیتیک، بازدارندهی تجمع پلاکتها، پایین آوردن گلوگز خون و فشار خون، محافظت قلبی و آنتیآریتمی اشاره کرد (3). پژوهشهای پیشین نشان میدهند که سیر میتواند فشار خون را بهوسیلهی کاهش مقاومت عروق محیطی و آزاد کردن نیتریکاکسید (NO) که به شل شدن دیوارهی سرخرگ وابسته است، کاهش دهد (4). در پژوهشی با هدف بررسی تأثیر تمرین استقامتی و مصرف سیر بر max2vo روی افراد غیرفعال سالم توسط ابراهیم و همکاران (1391) که آزمودنیها به چهار گروه دارونما، مکمل، تمرین-دارونما و تمرین ـ مکمل تقسیم شده بودند، نتایج نشان دادmax 2Voدر سه گروه مکمل، تمرین دارونما، تمرین مکمل در مقایسه با گروه دارونما افزایش معناداری داشت. همچنین زمان اجرای آزمون در دو گروه دارونما و تمرین - مکمل در مقایسه با گروه دارونما نیز افزایش معناداری داشت. بنابراین نتیجه گرفتند که تمرین استقامتی و مصرف سیر بر افزایش max 2Vo افراد غیرفعال تأثیر دارد (8).
از طرفی دیگر، در پژوهش افشار جعفری (1390) با هدف تعیین تأثیر مکمل سازی کوتاهمدت سیر بر لاکتات پلاسما و کراتینکیناز تام سرمی پس از یک وهله فعالیت هوازی در مردان غیرورزشکار سالم معلوم شد که مصرف چهارده روزهی کپسول سیر در حالت پایه (قبل از فعالیت) بر شاخصهای مورد مطالعه تأثیر معناداری ندارد. درحالیکه 30 دقیقه فعالیت هوازی باعث افزایش معنادار لاکتات پلاسما و کراتینکیناز تام سرم میشود. بااینحال، دامنهی افزایش لاکتات و کراتینکیناز تام گروه مکملسازی سیر پس از انجام فعالیت هوازی کمتر از گروه شبه دارو بود. آنها نتیجه گرفتند که مکملسازی حادّ سیر موجبات اُفت شاخصهای خستگی و آسیب سلولی را پس از انجام فعالیت ورزشی در مردان غیر ورزشکار فراهم مینماید (9).
باتوجه به تنوع نتایج تحقیقاتی درخصوص تأثیر مکملسازی کوتاهمدت سیر بر شاخصهای قلبی از یک سو و نبود دادههای علمی کافی همزمان با همگن سازی مزاج آزمودنیها از سوی دیگر و همچنین انجام پژوهشهای مشابه بیشتر بر روی بیماران قلبی و عدم مطالعات کافی در حیطهی ورزش، پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر مکملسازی حادّ سیر بر شاخصهای تنفسی مردان ورزشکار گرم مزاج به اجرا درآمد.
مواد و روشها
روش پژوهش از نوع نیمهتجربی با طرح پیشآزمون ـ پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعهی آماری این پژوهش، تمامی دانشجوبان مرد در حال تحصیل دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 93-92 بودند که از بین این دانشجویان، برای 100 نفر پرسشنامهی تعیین مزاج جهت پرکردن داده شد. آزمودنیهای تحقیق حاضر شامل 30 نفر مرد ورزشکار (داشتن فعالیت بالای 20 دقیقه بهطور روزانه) با مزاج گرم (با میانگین سنّی 8/0±0/20 سال، قد 7/4±6/178 سانتی متر و وزن 9/8±5/71 کیلوگرم) بودکه به دو گروه همگن شده مکمل (15 نفر) و دارونما (15 نفر) تقسیم شدند. مزاج آزمودنیها براساس پرسشنامهی تعیین مزاج مشخص شد. این پرسشنامه دارای 12 شاخص (هیکل، چهره، مو، عطش، اشتها، گوارش، علایم، خواب، حرکت، تفکر، خلق و برخورد) بود که هر فرد از جامعهی پژوهش با توجه به ویژگیهای خود گزینههای مربوط به هر شاخص (صفراوی، دموی، بلغمی، سوداوی) را انتخاب میکرد. سپس براساس موارد انتخاب شده، آزمودنیها در گروههای سرد و گرم مزاج قرارگرفتند و از بین آنها افراد گرم مزاج انتخاب شدند. همهی آزمودنیها ازطریق پرسشنامههای استاندارد ازنظر سوابق درمانی و بیماریها، مصرف دارو، مصرف سیگار، رژیم غذایی مورد استفاده، میزان فعالیت روزانه و وضعیت عمومی سلامت و تندرستی و همچنین پرسشنامهی تعیین مزاج مورد ارزیابی قرارگرفته و همگن شدند. پرسشنامهی تعیین مزاج دارای 12 شاخص (هیکل، چهره، مو، عطش، اشتها، گوارش، علایم، خواب، حرکت، تفکر، خلق و برخورد) بود که هر فرد از جامعهی پژوهش باتوجه به ویژگیهای خود گزینههای مربوط به هر شاخص (صفراوی، دموی، بلغمی، سوداوی) را انتخاب میکرد. سپس براساس موارد انتخاب شده، آزمودنیها در گروههای سرد و گرم مزاج قرارگرفتند و از بین آنها افراد گرم مزاج انتخاب شدند. آزمودنیها پیش از 48 ساعت از شرکت در برنامهی تمرینی(پروتکل تمرینی) همهی فعالیتهای ورزشی را قطع کرده بودند و برنامهی رژیم غذایی معمولی خود را دنبال میکردند. مشخصات جسمانی و ترکیب بدنی آزمودنیها در جدول1 ارایه شده است. در مرحلهی اجرایی طرح، دمای محیطی 29 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 34 درصد بود.
بهمنظور جمعآوری دادههای مورد نیاز در مرحلهی اول آزمودنیها فرمهای مربوط به پرسشنامههای تندرستی و میزان فعالیتبدنی و فرم رضایتنامه را تکمیل کردند. در مرحلهی بعد، متغیرهای بدنی مانند قد، وزن و چربی زیرپوستی آزمودنیها اندازهگیری شد .در آخرین مرحله، پیش از اجرای پروتکل، آزمودنیها بهمدت 10 تا 15 دقیقه با انجام حرکات نرمشی، کششی و دوی نرم، به گرم کردن پرداختند. سپس، پروتکل وابسته به فرد را تا سرحدّ واماندگی ارادی انجام دادند. گروه مکمل بهمدت یک هفته هر روز 1000 میلیگرم مکمل کپسول قرص سیر و گروه دارونما بهمدت یک هفته هر روز 500 میلیگرم نشاسته مصرف کردند. قبل و بعد از مصرف قرص سیر ازطریق فعالیت ورزشی درماندهساز بر روی تردمیل، شاخصهای تنفسی آزمودنیها اندازهگیری شد.
برای اجرای برنامهی نوارگردان وابسته به فرد، ابتدا آزمودنی با توجه به وضعیت آمادگی جسمانی خود بهمدت 10 تا 15 دقیقه روی نوارگردان "اسپورت آرت (Sport ART6150E) "مرحلهی گرم کردن را انجام میداد. گرم کردن تا زمانی ادامه مییافت که ضربان قلب آزمودنی به 70 تا 75 درصد قلب ذخیره بیشینه برسد (10). در مرحلهای(سرعتی) که ضربان قلب آزمودنی به 70 تا 75 درصد قلب ذخیره بیشینه میرسید، آزمودنی بهمدت یک دقیقه در آن مرحله به فعالیت میپرداخت. سپس بهازای هر دقیقه دو کیلومتر بر ساعت بر سرعت نوارگردان افزوده میشد. با توجه به میزان آمادگی جسمانی آزمودنیها، افزایش فشار کار تا آنجا ادامه مییافت که آزمودنی قادر نبود بار کار را حفظ کند و بهحالت بازماندگی ارادی میرسید و با تشخیص محقق یا اظهار خود آزمودنی، برنامه متوقف میشد. در تمامی مدت آزمون گازهای تنفسی آزمودنیها نفس به نفس ازطریق ماسک دستگاه گازآنالیزور " پاور کیوب-ارگو "ساخت کشور آلمان، جمعآوری شد. در انتها، برنامهی سرد کردن بهمدت 5 دقیقه اجرا شد (11).
درطول اجرای آزمون GXT تا واماندگی ارادی، میزان 2VO آخرین مرحلهی آزمون، بهعنوانmax 2VOدر نظر گرفته شد (12). ضخامت چربی زیر پوستی آزمودنیها با استفاده از چربیسنج هارپندن و معادلهی سه نقطهی ایی جکسون ـ پولاک (نواحی سر سه بازویی، شکم و فوق خاصره) برآورد شد. برای محاسبهی شاخص تودهی بدن آزمودنیها، وزن (کیلوگرم) آزمودنیها تقسیم بر مربع قد(متر) آنها گردید و برای اندازهگیری قد و وزن از دستگاه قد و وزنسنج استاندارد استفاده شد. برای محاسبهی وزن بدون چربی، درصد چربی بدن در کل وزن بدن ضرب شد و وزن چربی بهدست آمد. برای محاسبهی وزن بدون چربی (LBM)، وزن چربی بدن از وزن کل بدن کسر شد (13).
برای بررسی طبیعی بودن توزیع دادهها از آزمون شاپیرو ـ ویلک استفاده شد. برای مقایسهی نتایج پس آزمون همراه با کنترل نتایج پیشآزمون بهعنوان کوواریانس، از آزمون آماری آنکووا استفاده گردید. برای سنجش اندازهی اثر سیر بر حجم اکسیژن مصرفی (2Vo)، دیاکسید کربن تولیدی (2Vco) و نسبت تبادل تنفسی (RER) در آستانهی هوازی، آستانهی بیهوازی و بیشینه، آزمون آماری مجذور اومگا ( ) بهکار گرفته شد. معناداری بین متغیرها در سطح 5 صدم≥P مورد توجه و برای تجزیه و تحلیل دادهها، نرمافزار SPSS نسخهی 16 استفاده قرارگرفت.
یافتهها
نتایج اولیهی مربوط به متغییرهای جسمانی و ترکیببدنی با استفاده از آزمون شاپیرو ـ ویلک حاکی از همگنی و عدم اختلاف معناداری در بین دو گروه بود. مشخصات جسمانی و ترکیببدنی آزمودنیها در جدول1ارایه شده است.
نتایج تحلیل کوواریانس برای مقایسهی حجم اکسیژن مصرفی (2Vo)، دیاکسید کربن تولیدی (2Vco) و نسبت تبادل تنفسی (RER) در آستانهی هوازی، آستانهی بیهوازی و بیشینهی دو گروه مکمل و دارونما نشان داد که میزان حداکثر اکسیژن مصرفی بعد از یک هفته مصرف سیر بهطور معناداری بیشتر از گروه دارونما بود و بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (468/8= Fو 11 صدم=P). این بدان معنی است که مصرف مکمل سیر باعث افزایش حجم اکسیژن مصرفی بیشینه (max 2VO) در مردان ورزشکار گرم مزاج میشود (5 صدم≥P) (نمودار 1)
جدول 1: میانگین و انحراف معیار ویژگیهای بدنی آزمودنیها
|
بحث
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف سیر بر شاخصهای تنفسی در مردان ورزشکار با مزاج گرم در یک برنامهی درماندهساز انجام گرفت. نتایج تحلیل کوواریانس بین دو گروه مکمل و دارونما نشان داد که میزان حداکثر اکسیژن مصرفی بعد از یک هفته مصرف سیر بهطور معناداری بیشتر از گروه دارونما بود و بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (5 صدم≥P). درحالیکه در حجم اکسیژن مصرفی آستانهی هوازی و آستانهی بیهوازی و حجم دیاکسید کربن تولیدی و نسبت تبادل تنفسی در آستانهی هوازی، آستانهی بیهوازی و بیشینهی بین گروه مکمل و دارونما تفاوت معناداری مشاهده نشد.
از عوامل تأثیرگذار بر سیالیّت خون و درنتیجهmax 2Vo میتوان به ویسکوزیتهی پلاسما و هماتوکریت اشارهکرد (14،15،16،17). هماتوکریت با حداکثر اکسیژن مصرفی رابطهی معکوس دارد. یعنی رقیق شدن خون باعث افزایش برونده قلبی و درنتیجه بهبود تحویل اکسیژن به عضلات درگیر میشود (14،15, 16). ال سید و همکاران (2009) در پژوهشی به این نتیجه دست یافتند که حداکثر اکسیژن مصرفی رابطهی معکوسی با گرانروی پلاسما و غلظت فیبرینوژن دارد (18).
جدول 2: میانگین و انحراف معیار شاخصهای مورد مطالعه آزمودنیها در هر دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون
|
نمودار 1: تغییرات حداکثر حجم اکسیژن مصرفی(max 2Vo) دو گروه قبل و بعد از مکملسازی سیر *معناداری حداکثر حجم اکسیژن مصرفی در گروه مکمل در مرحله پسآزمون نسبت به مرحله پیشآزمون |
غلامی(1391) اثر چهار هفته تمرین استقامتی و مصرف سیر را بر فاکتورهای رئولوژیکی بررسی کرد و نشان داد که مصرف مکمل سیر همزمان با انجام تمرینات استقامتی، باعث کاهش غلظت فیبرینوژن پلاسما، ویسکوزیتهی پلاسما، ویسکوزیتهی خون در گروه تمرین سیر در مقایسه با گروه دارونما گردید. همچنین غلظت فیبرینوژن پلاسما در گروه تمرین ـ سیر در مقایسه با گروه تمرین بهطور معناداری پایینتر بود که میتوان چنین نتیجهگیری نمود مصرف سیر تأثیر مضاعفی بر کاهش فیبرینوژن پلاسما در اثر تمرین استقامتی دارد. به همین دلیل میتواند در کاهش ویسکوزیتهی پلاسما و خون مؤثر باشد (27).
انسی و همکاران (2000) تأثیر مصرف حادّ سیر را بر max 2Vo افراد ورزشکار بررسی کردند و نتایج آنها نشان داد که مصرف سیر باعث افزایش max 2Vo ورزشکاران در مقایسه با مصرف دارونما میگردد (28). همچنین در پژوهشی با هدف بررسی تأثیر تمرین استقامتی و مصرف سیر بر max 2Vo روی افراد غیرفعال سالم، خسرو ابراهیم و همکاران (1391) دریافتند که تمرین استقامتی و مصرف سیر برmax 2Vo افراد غیرفعال تاثیر دارد، اما مصرف سیر تأثیر مضاعفی بر افزایش max 2Vo افراد غیرفعال بر اثر تمرین استقامتی ندارد (8).
بنابراین با توجه به یافتههای این پژوهش و تأثیرات فیزیولوژیکی سیر که با داشتن ترکیبات مختلف میتواند باعث کاهش گرانروی پلاسما، گرانروی خون و غلظت فیبرینوژن و در نتیجه، افزایش سیالیّت خون و افزایش حداکثر حجم اکسیژن مصرفی شود، پیشنهاد می گردد که پژوهشهای مشابه شایسته است همزمان تأثیر مقادیر مختلف سیر در افراد با سنین و مزاجهای مختلف بر سایر شاخصهای تنفسی را بررسی نمایند.
در پژوهش حاضر برای دستیابی به نتایج بهتر میتوانستیم بهجای استفاده از مکمل سیر از عصارهی خالص سیر، استفاده و همچنین مقدار سیر مصرفی هر فرد را براساس وزن تعیین کنیم که این امر، اثر سیر را بهصورت دقیق مشخص میکرد. ازآنجایی که مزاج افراد در هر زمان تغییر میکند، احتمال دارد انجام چنین پژوهشهایی در فصلها و سنین مختلف نتایج متفاوتی را به دست دهد. علاوه بر این از آنجایی که خاصیّت سیر گرم و خشک میباشد، لذا پژوهش در مورد افراد سرد مزاج احتمالأ میتواند نتایج متفاوتی عرضه نماید.
تقدیر و تشکر
بدینوسیله از کلیه افرادی که در طول اجرای مراحل عملیاتی طرح به عنوان آزمودنی محققان را یاری نمودند و همچنین از همکاری و مساعدت مسئولین و کارشناسان محترم آزمایشگاه فیزیولوژی ورزش دانشگاه محقق اردبیلی تقدیر و تشکر می شود.
References
- Mirzaei B, Damirchi A, Mehrabani J. Inter active effects of vitamin E supplementation and aerobic training on CK, LDH and blood lactate non-athlete men after exhaustive activity. J Olympic. 2008; 2(38): 17-28. [Persian]
- Isaacsohn JL, Moser M, Stein EA, Dudley K, Davey JA, Liskov E, et al. Garlic powder and plasma lipids and lipoproteins: a multicenter, randomized, placebo-controlled trial. Arch Intern Med. 1998;158(11):1189-94.
- Ibn Sina. The Canon of Medicine. Translated to Persian by: Sharfkandi A. Tehran: Suroosh Pub;1989. [Persian]
- Jorjani E. Zakhire Kharazmshahi. Tehran: Academy of Medical Sciencesof the Islamic Republicof Iran; 2001. [Persian]
- Shahabi S, Hassan ZM, Mahdavi M, Dezfouli M, Rahvar MT, Naseri M, et al. Hot and cold natures and some parameters of neuroendocrine and immune systems in traditional Iranian medicine: A preliminary study. J Altern Complement Med. 2008;14(2):147-56.
- Onga M. Iranian Traditional Medicine;1976. [Persian]
- Al-Qattan KK, Khan I, Alnaqeeb MA, Ali M. Mechanism of garlic (Allium sativum) oform-1. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2003;69(4):217-22.
- Ebrahim Kh, Ahmadizad S, Ganimati R, Bagheri A.Sheykhi S, Ganimti M. Effect of endurance training and garlic consumption on VO2max in non- men. Management Applications Research and Biological Sciences in Sport. 2011; 2: 11-8. [Persian]
- Jafari A. The effect of short-termsupplementationofgarlicextractonplasma lactateandcreatine kinaseserumof healthy menafter about ofaerobicactivity. J Olympic. 2011; 3(55): 81-93. [Persian]
- Higa MN, Silva E, Neves VFC, Catai AM, Gallo Jr L, Silva de Sa MF.Comparison of anaerobic threshold determined by visual and mathematical methods in healthy women. Braz J Med Biol Res. 2007;40(4):501-8.
- Gaislova G, Hofmann P. [Use of the heart rate during exercise for the determination of anaerobic threshold in children]..Cesk Pediatr. 1991;46(2):78-80.
- Hofmann P, %HRmax target heart rate is dependent on heart rate performance curve deflection. Med Sci Sports Exerc. 2001;33(10):1726-31.
- Siahkouhian M, Hedayatneja M. Correlations of anthropometric and body composition variables with the performance of young elite weightlifters. J Human Kinetics. 2010; 25(1):125–31.
- Ernst E. Influence of regular physical activity on blood rheology. Eur Heart J. 1987;8(suppl G):59-62.
- Brun JF. Exercise hemorheology as a three acts play with metabolic actors: is it of clinical relevance? Clin Hemorheol Microcirc. 2002;26(3):155-74.
- Brun JF, Connes P, Varlet-Marie E. Alterations of blood rheology during and after exercise are both consequences and modifiers of body's adaptation to muscular activity. Sci Sport. 2007;22(6):251-66.
- El-Sayed MS. Effects of exercise and training on blood rheology. Sports Med. 1998;26(5):281-92.
- El-Sayed MS, AliN, Al-Bayatti M. Aerobic power and the main determinants of blood rheology: is there a relationship? Blood Coagul Fibrinolysis. 2009;20(8):679-85.
- Agarwal KC. Therapeutic actions of garlic constituents. Med Res Rev.1996;16(1):111-24.
- Banerjee SK, Maulik SK. Effect of garlic on cardiovascular disorders: a review.Nutr J.2002;1(1):4-9.
- Mukherjee S, Lekli I, Goswami S, Das DK. Freshly crushed garlic is a superior cardioprotective agent than processed garlic. J Agric Food Chem. 2009;57(15):7137-44.
- Sobenin IA, Pryanishnikov VV, Kunnova LM, Rabinovich YA, Martirosyan DM, Orekhov AN. The effects of time-released garlic powder tablets on multifunctional cardiovascular risk in patients withcoronary artery disease.Lipids Health Dis. 2010;9(1):119-25.
- Powolny AA, Singh SV. Multitargeted prevention and therapy of cancer by diallyl trisulfide and related Allium vegetable-derived organosulfur compounds. Cancer Lett. 2008;269(2):305-14.
- Ariga T, Seki T. Antithrombotic and anticancer effects of garlic derived sulfur compounds: A review. Biofactors.2006;26(2):93-103.
- Chutani SK, Bordia A. The effect of fried versus raw garlic on fibrinolytic activity in man. Atherosclerosis. 1981;38(3):417-21.
- Chernyad'eva IF, Shil'nikova SV, Rogoza AN, Kukharchuk VV. Dynamics of interrelationships between the content of lipoprotein particles, fibrinogen, and leukocyte count in the plasma from patients with coronary heart disease treated with kwai. Bull Exp Biol Med. 2003;135(5):436-9.
- Gholami F. The effect of endurance training and garlic consumption on the main factors determining hemoreology in disabled people. [dissertation]. Faculty of Physical Education Beheshti University; 2011. [Persian]
- Ince DI, Sonmez GT, Ince ML. Effects of garlic on aerobic performance. Turk J Med Sci. 2000;30(6):557-62.
Original Article |
Mehdi Alizadeh
Ph.D. Student of Sport Physiology, Department of Sport Physiology, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Marefat Siahkouhian
Professor of Sport Physiology, Department of Sport Physiology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
Aylar Imani
M.Sc. of Sport Physiology, Department of Sport Physiology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
Received:18/05/2015, Revised:30/05/2015, Accepted:12/09/2015
Abstract
Background & Objectives:Garlic that is known as a medicinal plant for the treatment of cardiovascular and other metabolic diseases, include active photochemical units. Purpose of this study was to investigate the acute effects of garlic supplementation on oxygen consumption volume (Vo2), the volume of produced carbon dioxide (Vco2), and respiratory exchange ratio (RER) among athlete men with hot temper.
Materials & Methods:This study was semi experimental with pre-test and post-test project with a control group. The population of this study were all male students of Mohaghegh Ardabili University for the academic year 92-93.Thirty healthy young athletes (Age 20.0 ± 0.8 yrs., Height 178.6 ± 4.7 cm, Weight 71.5 ± 8.9 kg) divided into two equal groups: supplementation (15 patients) and placebo (15 patients). The supplement group received each day for a week 1000 mg of garlic pill and placebo group each day for a week 500 mg of starch. All of the subjects participated before and after supplementation on self-dependent protocol. Vo2, Vco2 and RER of aerobic and anaerobic thresholds as well as maximal state were measured with the respiratory gas analysis system. Analysis of covariance (ANCOVA) aimed to control the pre-test scores as a covariate as well as the Omega Square test aimed to assess the effect size of garliconVo2, Vco2 and RER of aerobic and anaerobic thresholds as well as maximal state were used to analysis the data.
Results:Results indicated that short-term garlic supplementation has a significant effect on maximal oxygen (P= 0.01) and the effect size was reported by 20%.However, garlic consumption reduced to as low as other cardio-respiratory indices that point was not statistically significant (P>0.05).
Conclusion:Based on the results we can conclude that presumably short-term supplementation of garlic impact on the maximum oxygen consumption in the healthy young athletes.
Keywords: Garlic supplement, Maximumoxygen consumption, Respiratory exchange ratio, Volume ofcarbon dioxideproduction.
Corresponding author:
Marefat Siahkouhian,
Department of Sport Physiology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
E-Mail: m_siahkohian@uma.ac.ir
- Mirzaei B, Damirchi A, Mehrabani J. Inter active effects of vitamin E supplementation and aerobic training on CK, LDH and blood lactate non-athlete men after exhaustive activity. J Olympic. 2008; 2(38): 17-28. [Persian]
- Isaacsohn JL, Moser M, Stein EA, Dudley K, Davey JA, Liskov E, et al. Garlic powder and plasma lipids and lipoproteins: a multicenter, randomized, placebo-controlled trial. Arch Intern Med. 1998;158(11):1189-94.
- Ibn Sina. The Canon of Medicine. Translated to Persian by: Sharfkandi A. Tehran: Suroosh Pub;1989. [Persian]
- Jorjani E. Zakhire Kharazmshahi. Tehran: Academy of Medical Sciencesof the Islamic Republicof Iran; 2001. [Persian]
- Shahabi S, Hassan ZM, Mahdavi M, Dezfouli M, Rahvar MT, Naseri M, et al. Hot and cold natures and some parameters of neuroendocrine and immune systems in traditional Iranian medicine: A preliminary study. J Altern Complement Med. 2008;14(2):147-56.
- Onga M. Iranian Traditional Medicine;1976. [Persian]
- Al-Qattan KK, Khan I, Alnaqeeb MA, Ali M. Mechanism of garlic (Allium sativum) oform-1. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2003;69(4):217-22.
- Ebrahim Kh, Ahmadizad S, Ganimati R, Bagheri A.Sheykhi S, Ganimti M. Effect of endurance training and garlic consumption on VO2max in non- men. Management Applications Research and Biological Sciences in Sport. 2011; 2: 11-8. [Persian]
- Jafari A. The effect of short-termsupplementationofgarlicextractonplasma lactateandcreatine kinaseserumof healthy menafter about ofaerobicactivity. J Olympic. 2011; 3(55): 81-93. [Persian]
- Higa MN, Silva E, Neves VFC, Catai AM, Gallo Jr L, Silva de Sa MF.Comparison of anaerobic threshold determined by visual and mathematical methods in healthy women. Braz J Med Biol Res. 2007;40(4):501-8.
- Gaislova G, Hofmann P. [Use of the heart rate during exercise for the determination of anaerobic threshold in children]..Cesk Pediatr. 1991;46(2):78-80.
- Hofmann P, %HRmax target heart rate is dependent on heart rate performance curve deflection. Med Sci Sports Exerc. 2001;33(10):1726-31.
- Siahkouhian M, Hedayatneja M. Correlations of anthropometric and body composition variables with the performance of young elite weightlifters. J Human Kinetics. 2010; 25(1):125–31.
- Ernst E. Influence of regular physical activity on blood rheology. Eur Heart J. 1987;8(suppl G):59-62.
- Brun JF. Exercise hemorheology as a three acts play with metabolic actors: is it of clinical relevance? Clin Hemorheol Microcirc. 2002;26(3):155-74.
- Brun JF, Connes P, Varlet-Marie E. Alterations of blood rheology during and after exercise are both consequences and modifiers of body's adaptation to muscular activity. Sci Sport. 2007;22(6):251-66.
- El-Sayed MS. Effects of exercise and training on blood rheology. Sports Med. 1998;26(5):281-92.
- El-Sayed MS, AliN, Al-Bayatti M. Aerobic power and the main determinants of blood rheology: is there a relationship? Blood Coagul Fibrinolysis. 2009;20(8):679-85.
- Agarwal KC. Therapeutic actions of garlic constituents. Med Res Rev.1996;16(1):111-24.
- Banerjee SK, Maulik SK. Effect of garlic on cardiovascular disorders: a review.Nutr J.2002;1(1):4-9.
- Mukherjee S, Lekli I, Goswami S, Das DK. Freshly crushed garlic is a superior cardioprotective agent than processed garlic. J Agric Food Chem. 2009;57(15):7137-44.
- Sobenin IA, Pryanishnikov VV, Kunnova LM, Rabinovich YA, Martirosyan DM, Orekhov AN. The effects of time-released garlic powder tablets on multifunctional cardiovascular risk in patients withcoronary artery disease.Lipids Health Dis. 2010;9(1):119-25.
- Powolny AA, Singh SV. Multitargeted prevention and therapy of cancer by diallyl trisulfide and related Allium vegetable-derived organosulfur compounds. Cancer Lett. 2008;269(2):305-14.
- Ariga T, Seki T. Antithrombotic and anticancer effects of garlic derived sulfur compounds: A review. Biofactors.2006;26(2):93-103.
- Chutani SK, Bordia A. The effect of fried versus raw garlic on fibrinolytic activity in man. Atherosclerosis. 1981;38(3):417-21.
- Chernyad'eva IF, Shil'nikova SV, Rogoza AN, Kukharchuk VV. Dynamics of interrelationships between the content of lipoprotein particles, fibrinogen, and leukocyte count in the plasma from patients with coronary heart disease treated with kwai. Bull Exp Biol Med. 2003;135(5):436-9.
- Gholami F. The effect of endurance training and garlic consumption on the main factors determining hemoreology in disabled people. [dissertation]. Faculty of Physical Education Beheshti University; 2011. [Persian]
- Ince DI, Sonmez GT, Ince ML. Effects of garlic on aerobic performance. Turk J Med Sci. 2000;30(6):557-62.