عاس سلیمانی؛ سید علی اصغر سفیدگر؛ سپیده تقی زاده؛ کریم الله حاجیان
دوره 22، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1394، ، صفحه 256-262
چکیده
زمینه و هدف: چای دمکرده از متداولترین نوشیدنی گرم در جهان بوده که آلودگی آن به قارچها، سبب آلودگی به سموم حاصل از متابولیسم آنها شده که این امر میتواند اثرات سوء خطرناک تا حد ایجاد سرطانهایی نظیر هپاتوما و غیره شود. هدف این مطالعه، تعیین میزان آلودگی چایهای مصرفی شهر بابل به قارچها میباشد .
موادّ و روشها: این مطالعهی ...
بیشتر
زمینه و هدف: چای دمکرده از متداولترین نوشیدنی گرم در جهان بوده که آلودگی آن به قارچها، سبب آلودگی به سموم حاصل از متابولیسم آنها شده که این امر میتواند اثرات سوء خطرناک تا حد ایجاد سرطانهایی نظیر هپاتوما و غیره شود. هدف این مطالعه، تعیین میزان آلودگی چایهای مصرفی شهر بابل به قارچها میباشد .
موادّ و روشها: این مطالعهی توصیفی ـ تحلیلی بر روی 100 نمونه چای خشک مصرفی شهر بابل انجامشد . نمونهها از مناطق مختلف شهر و بهصورت تصادفی از منازل و مغازهها جمع آوریشد و مشخصات چایها در جدولی ثبتگردید. به منظور تعیین آلودگی، 20 قطعه از ذرات چای هر نمونه در پلیت حاوی محیط سابورو دکستروز آگار کشتدادهشد و طی معاینهی روزانهی پلیتها، قارچهای رشدیافته در اطراف قطعات چای با روش معمول آزمایشگاهی شناساییشدند. میزان آلودگی برحسب تعداد کلنی قارچ در 100 میلیگرم چای خشک اندازهگیریشد. (05/0P≤)
یافتهها: همهی 100 نمونه چای کشتدادهشده، آلوده بودند. نمونهها بهصورت فلّهای، بستهبندی و کیسهای طبقهبندی شدند که آلودگی در گروه کیسهای بیشتر و در فلّهای ازهمه کمتر بود و اختلاف عددی بین این گروهها از لحاظ آماری نیز معنادار بود (001/0P