سارا جهانگیری؛ موسیالرضا تدین فر؛ علیرضا رحمانی؛ محمد حسن رخشانی
چکیده
اهداف یبوست مشکل غالب معدهایرودهای بعد از سکته مغزی است که سبب افزایش فشار داخل جمجمه میشود. درمان یبوست از طریق درمان علامتی شامل مصرف ملینها و فیبرهاست. این درمانها عوارض و محدودیتهایی دارند. با توجه به تأثیر پروبیوتیکها در درمان برخی مشکلات گوارشی، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف پروبیوتیک بر یبوست بیماران سکته ...
بیشتر
اهداف یبوست مشکل غالب معدهایرودهای بعد از سکته مغزی است که سبب افزایش فشار داخل جمجمه میشود. درمان یبوست از طریق درمان علامتی شامل مصرف ملینها و فیبرهاست. این درمانها عوارض و محدودیتهایی دارند. با توجه به تأثیر پروبیوتیکها در درمان برخی مشکلات گوارشی، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف پروبیوتیک بر یبوست بیماران سکته مغزی بستری در بخش مراقبتهای ویژه انجام شده است.مواد و روش ها این مطالعه به روش کارآزمایی بالینیتصادفی روی 65 نفر از بیماران سکته مغزی انجام گرفت. جامعه آماری شامل بیماران دارای لوله بینیمعدی و نداشتن دفع در سه روز متوالی بود. افراد به طور تصادفی به دو گروه مداخله (n=33) و کنترل (n=32) تقسیم شدند و تعداد دفعات اجابت مزاج آنان قبل از مطالعه اندازهگیری شد. بیماران گروه مداخله، علاوه بر درمان معمولی، به مدت یک هفته هر 12 ساعت مکمل پروبیوتیک وگروه کنترل تنها درمان معمولی را دریافت کردند. درپایان تمامی بیماران از نظر بهبود یبوست بررسی شدند. اطلاعات با استفاده از مدل رگرسیون پواسون دادههای همبسته به کمک نسخه 1/9 نرمافزار SAS تجزیهوتحلیل شد.یافته ها در گروه مداخله میانگین تعداد دفعات اجابت مزاج بیش از یک بار در روز 22/1 و در گروه کنترل 62/0 به دست آمد (0001/0P<).نتیجه گیری این مطالعه نشان داد مصرف پروبیوتیک سبب افزایش دفعات اجابت مزاج در بیماران سکته مغزی میشود. بنابراین، میتوان از پروبیوتیکها برای درمان یبوست این بیماران استفاده کرد.
محمدرضا سعیدی اصل؛ مهدی حسن شاهیان؛ سارا رشید؛ حسین استیری
دوره 21، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1393، ، صفحه 7-16
چکیده
زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستندکه اگر به تعداد کافی مورد اسستفاده قرار بگیرند دارای اثرات سلامت بخش خواهند بود. باتوجه به گسترش فزاینده محصولات لبنی صنعتی به جای محصولات سنتی، امکان از دست دادن بسیاری از باکتری های پروبیوتیک وجود دارد. بنابراین ضروری است این باکتری ها را از منابع سنتی شناسایی نموده و در تولید ...
بیشتر
زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستندکه اگر به تعداد کافی مورد اسستفاده قرار بگیرند دارای اثرات سلامت بخش خواهند بود. باتوجه به گسترش فزاینده محصولات لبنی صنعتی به جای محصولات سنتی، امکان از دست دادن بسیاری از باکتری های پروبیوتیک وجود دارد. بنابراین ضروری است این باکتری ها را از منابع سنتی شناسایی نموده و در تولید محصولات لبنی استفاده نمود. بنابراین هدف از این تحقیق غربالگری و شناسایی انتروکوک ها از کمه (فراورده لبنی سنتی سبزوار) و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی آن ها بود.
مواد وروشها: در این مطالعه نمونه گیری از چهار روستای مختلف انجام شد. سپس نمونه های جمع آوری و برای غربالگری در 5/4pH= قر ار داده شد. توانایی سویه ها ی با قی مانده در pH برابر 4 و غلظت 3/0% نمک صفرا ارزیابی شد. بررسی اثر ضد میکروبی سویه های غربال شده در مقابل پاتوژن های سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس با کمک روش دیسک پلیت سنجیده و در نهایت شناسایی سویه ها با روش PCR و تعین توالی انجام شد.
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که 3 گونه متفاوت انتروکوک شامل E. faecium ، E. avium و E. faecalis در این فرآورده وجود دارد که دارای پتانسیل قوی پروبیوتیکی هستند به طوری که می توانند مقادیر بالای اسید و نمک صفراوی را تحمل کنند. کد E1 بیش ترین قدرت مقابله با پاتوژن ها را نیز به اثبات رسانید.
نتیجه گیری: این بررسی نشان داد که کمه دارای انتروکوک هایی با پتانسیل پروبیوتیکی مناسب است و می تواند در سایر محصولات لبنی به عنوان مکمل اضافه شود.
وحید کوشکی؛ جعفر وطن دوست؛ سید علی مرتضوی؛ علی اکبر جنت آبادی؛ سید ابوالفضل حسینی
دوره 20، شماره 5 ، بهمن و اسفند 1392، ، صفحه 726-737
چکیده
زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های غیر پاتوژن و مفیدی هستند که شناسایی آنها در محصولات لبنی سنتی نه تنها میتواند منجر به جداسازی باکتریهای پروبیوتیکی با خصوصیات ویژه شود، بلکه میتواند دیدگاه مناسبی برای تولید انبوه محصولات لبنی سنتی که به طور طبیعی حاوی باکتریهای پروبیوتیکی هستند به ما عرضه کند.
مواد و روش ها: پس ...
بیشتر
زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های غیر پاتوژن و مفیدی هستند که شناسایی آنها در محصولات لبنی سنتی نه تنها میتواند منجر به جداسازی باکتریهای پروبیوتیکی با خصوصیات ویژه شود، بلکه میتواند دیدگاه مناسبی برای تولید انبوه محصولات لبنی سنتی که به طور طبیعی حاوی باکتریهای پروبیوتیکی هستند به ما عرضه کند.
مواد و روش ها: پس از نمونه برداری محصولات لبنی از مناطق مختلف شهرستان، کشتهای متوالی بر روی محیطهای اختصاصی MRS Broth و MRS انجام شد. شناسایی اولیه با رنگ آمیزی گرم، تست حرکت، تست احیای نیترات، رشد در دمای oC 15 و 45، رشد در 6/9pH= و همچنین قابلیت تخمیر 11 قند بررسی شد. جهت تعیین دقیق سویه مورد نظر، ژن 16S rDNA با جفت آغازگرهای اختصاصی توسط PCR تکثیر داده شد و تعیین توالی گردید. توالی های حاصل بعد از ویرایش، بلاست نوکلئوتیدی شدند. در پایان تست تحمل شرایط اسیدی و صفراوی نیز برای نمونه های مثبت مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: پس از انجام کشتهای متوالی بر روی محیطهای آگار اختصاصی، 16 سویه باکتری برای آنالیزهای بعدی انتخاب شدند. در شناسایی اولیه سویهها توسط روشهای فنوتیپی، 14 نمونه مثبت بودند که سپس برای شناسایی دقیقتر، ژن 16S rDNA تمام نمونه ها با PCR تکثیر داده شد. بعد از شناسایی مولکولی و تعیین توالی ژن 16S rDNA، بلاست توالی ها شباهت بالای نمونه ها با Lactobacillus plantarum را نشان داد. نتایج تحمل شرایط اسیدی و صفراوی نیز نشان داد که این باکتریها بهترین رشد را در 4pH= دارا میباشند و سویه مورد نظر توانایی رشد در حضور نمک صفراوی را دارد.
نتیجه گیری: نتایج بیوشیمیایی نشان داد که سویه رایج در محصولات مورد بررسی لاکتوباسیلوس است که تستهای مولکولی و تعیین توالی نیز وجود L. plantarum را در محصولات مورد نظر تایید نمود. همچنین تست تحمل شرایط اسیدی و صفراوی بعنوان مهمترین خصوصیت باکتریهای پروبیوتیک نشان داد که سویه مورد نظر توانایی تحمل این شرایط را دارا میباشد.