پرستاری
سعیده بت شکنان دهکردی؛ اعظم علوی؛ نرگس صادقی
دوره 30، شماره 4 ، مهر و آبان 1402، ، صفحه 490-501
چکیده
زمینه و هدف: مشارکت پرستار و والدین در ارائه مراقبت خانوادهمحور یک مفهوم شناختهشده است .هوش هیجانی و شایستگی، پیشنیاز اساسی پرستاری مشارکتی مبتنی بر روابط متقابل حمایتی معرفی شده است. لذا این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین مشارکت والد پرستار با شایستگی و هوش هیجانی پرستاران بخشهای کودکان صورت گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه ...
بیشتر
زمینه و هدف: مشارکت پرستار و والدین در ارائه مراقبت خانوادهمحور یک مفهوم شناختهشده است .هوش هیجانی و شایستگی، پیشنیاز اساسی پرستاری مشارکتی مبتنی بر روابط متقابل حمایتی معرفی شده است. لذا این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین مشارکت والد پرستار با شایستگی و هوش هیجانی پرستاران بخشهای کودکان صورت گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی میباشد. 100 نفر از پرستاران بخشهای کودکان شهر شهرکرد به روش سرشماری مطالعه شدند. دادهها با استفاده از سه پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی Wong & Low (2002)، صلاحیت و شایستگی پرستاران Liu و همکاران (2007) و پرسشنامه مشارکت پرستار و والدین Choi and Bang جمعآورى گردید. دادهها با استفاده از آمار توصیفى و تحلیلی (ضریب همبستگى اسپیرمن) با نرمافزار SPSS 24 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها :نتایج مطالعه نشان داد بین مشارکت والد پرستار و شا یستگی پرستاران بخشهای کودکان(0/237= r، 0/017=p )و بین هوش هیجانی و شا یستگی پرستاران بخشهای کودکان 0/451=r، 0/001=p )ارتباط مثبت و معنی دار وجود دارد. اما ارتباط بین امتیاز هوش هیجانی و امتیاز مشارکت والد پرستاران بخش های کودکان معنی دار نبود (p=0/815 ،r=0/024 ).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه، شایستگی پرستاران می تواند موجب افزایش مشارکت والد پرستار گردد. بنابراین برنامه ریزی جهت افزایش شایستگی پرستاران کودکان در دوره آموزش رسمی و ضمن خدمت میتوان به ارتقای مشارکت والد- پرستار به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای مراقبت خانواده محور کمک کند.
پرستاری
سمیه رزم آرای؛ پویا حسین زاده؛ عبدالحسن کاظمی؛ شیوا حیدری؛ فاطمه حسن زاده؛ ثنا کاظمی
دوره 30، شماره 2 ، خرداد و تیر 1402، ، صفحه 177-192
چکیده
زمینه و هدف: هوش هیجانی یکی از مهمترین عواملی است که بر آموزش، عملکرد و کیفیت تعاملات بین افراد مختلف در یک جامعه تأثیر میگذارد. امروزه توجه به ابعاد مختلف هوش هیجانی و مدیریت صحیح آنها موضوع مهمی در مقوله مدیریت آموزشی میباشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین ارتباط هوش هیجانی و رفتارهای پرخطر در دانشجویان رشتههای علوم پزشکی ...
بیشتر
زمینه و هدف: هوش هیجانی یکی از مهمترین عواملی است که بر آموزش، عملکرد و کیفیت تعاملات بین افراد مختلف در یک جامعه تأثیر میگذارد. امروزه توجه به ابعاد مختلف هوش هیجانی و مدیریت صحیح آنها موضوع مهمی در مقوله مدیریت آموزشی میباشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین ارتباط هوش هیجانی و رفتارهای پرخطر در دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بود.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی میباشد و ارتباط بین هوش هیجانی و رفتارهای پرخطر را در میان دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سال 99- 98 بررسی کرده است. جامعه آماری این مطالعه شامل 260 نفر از دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد ارومیه است که با استفاده از پرسشنامه هوش هیجانی گلمن مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: این مطالعه نشان داد که دانشجویان برای کنترل و ارتقای هوش هیجانی، نیاز به مداخله دارند تا تأثیر هوش هیجانی افراد موردمطالعه در بروز رفتار پرخطر کاهش یابد (0/001=p). همچنین بروز رفتار پرخطر در دانشجویان دختر بهطور معناداری بیشتر از دانشجویان پسر بود (0/001=p).
نتیجهگیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ارتباط نزدیکی بین هوش هیجانی و بروز رفتار پرخطر در دانشجویان وجود دارد و بهمنظور کنترل هوش هیجانی و ارتقای ابعاد مختلف آن نیازمند مداخلات مثبت در قالب کارگاههای آموزشی و کلاسهای فوقبرنامهای برای دانشجویان، استادان و والدین دانشجویان میباشد.
زهرا تذکری؛ مریم نمادی وثوقی؛ آسیه موحدپور؛ هما علیزاده میراشرفی؛ مریم زارع؛ گیتی رحیمی
دوره 24، شماره 5 ، آذر و دی 1396، ، صفحه 347-352
چکیده
اهدافهوش هیجانی مجموعهای از هیجانها و توانمندیهایی است که قدرت مقابله و کنترل شخص را در رویارویی با مشکلات بالا میبرد و سبب عملکرد مناسب در حیطههای مختلف از جمله موفقیت تحصیلی میشود. در این مطالعه هوش هیجانی دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با هم مقایسه شد. مواد و روشهاپژوهش حاضر مطالعهای ...
بیشتر
اهدافهوش هیجانی مجموعهای از هیجانها و توانمندیهایی است که قدرت مقابله و کنترل شخص را در رویارویی با مشکلات بالا میبرد و سبب عملکرد مناسب در حیطههای مختلف از جمله موفقیت تحصیلی میشود. در این مطالعه هوش هیجانی دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با هم مقایسه شد. مواد و روشهاپژوهش حاضر مطالعهای توصیفی- تحلیلی بود که در آن بهصورت نمونهگیری تصادفی، 30 نفر از دانشجویان استعداد درخشان و 30 نفر از دانشجویان غیر استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل (ترم تحصیلی و رشتة همسان) در سال 1393 بررسی شدند. ابزار مطالعه پرسشنامهیای شامل دو قسمت اطلاعات فردی و اجتماعی و پرسشنامهای 90 سؤالی بار-آن بود. دادهها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرمافزار SPSS نسخة 16 گردآوری شد. یافتههانتایج نشان داد میانگین هوش هیجانی دانشجویان استعداد درخشان 48/10±36/334 و دانشجویان غیر استعداد درخشان 94/734±407/311 بود و تفاوت دو گروه از نظر آماری معنادار نبود (072/0=p). مقایسة ابعاد مختلف هوش هیجانی دانشجویان در دو بعد استقلال (02/0=p) و کنترل تکانش (05/0 =p) تفاوت آماری معناداری بود. علاوهبر آن، متغیرهای انعطافپذیری، خودابرازی، عزتنفس، روابط بین فردی، فشار روانی، حل مسئله و شادمانی نیز در دانشجویان استعداد درخشان کمی بالاتر بود، ولی ازنظر آماری این تفاوتها معنادار نبود. نتیجهگیرینتایج این مطالعه نشان داد که دانشجویان استعداد درخشان قدرت کنترل تکانش و استقلال بالاتری نسبت به دانشجویان غیر استعداد درخشان داشتند.
معصومه فولادوندی؛ هاجر صادقی؛ مریم توفیقی؛ آذر اسدآبادی
دوره 24، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1396، ، صفحه 1-8
چکیده
زمینهوهدف: از مهمترین عوامل در کیفیت عرضة هر چه بهتر خدمات پرستاران به بیماران رضایت شغلی و هوش هیجانی است که بیتوجهی به آن در بلندمدت موجب بروز عصیان، کاهش حس مسئولیت، فرسودگی شغلی و ترک خدمت را بهدنبال خواهد داشت. بنابراین، مطالعة حاضر،با هدفتعیین ارتباطرضایت شغلی با هوش هیجانی در پرستاران بخشهای اورژانس، بهویژه بیمارستانهای ...
بیشتر
زمینهوهدف: از مهمترین عوامل در کیفیت عرضة هر چه بهتر خدمات پرستاران به بیماران رضایت شغلی و هوش هیجانی است که بیتوجهی به آن در بلندمدت موجب بروز عصیان، کاهش حس مسئولیت، فرسودگی شغلی و ترک خدمت را بهدنبال خواهد داشت. بنابراین، مطالعة حاضر،با هدفتعیین ارتباطرضایت شغلی با هوش هیجانی در پرستاران بخشهای اورژانس، بهویژه بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر کرماندرسال 1391 انجام شد. مواد و روشها: اینمطالعةتوصیفی- همبستگیروی150نفراز پرستاران بخشهای اورژانس، بهویژه بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان به روش سرشماری با استفاده از پرسشنامههای مشخصاتدموگرافیکی، رضایت شغلی پرستاران و هوش هیجانی برادی گریوز(Bradbry- Graves) بهصورت سرشماری انجام شد. تجزیهوتحلیلدادهها باآزمون تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه وضریب همبستگیپیرسون با استفاده از SPSS نسخة 20انجام شد و سطحمعناداری05/0 درنظرگرفتهشد. یافتهها: میانگین نمرة کلی رضایت شغلی و هوش هیجانی بهترتیب (69/17±72/83) و (56/17±09/121) بود. بین نمرة کلی رضایت شغلی (رضایت درونی و رضایت بیرونی) و نمرة کلی هوش هیجانی ارتباط معناداری با ضریب همبستگی 351/0 مشاهده شد (0001/0>P). نتایج آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) و تی مستقل نشان داد بین متغیرهای دموگرافیک (سن، تحصیلات، تجربه، واحد سازمانی، جنس) با رضایت شغلی و ابعاد آن و هوشهیجانی و زیرگروههایش ارتباطی وجود ندارد (05/0<P). نتیجهگیری: رضایت شغلیبا هوش هیجانی رابطةمستقیمداردوبهنظر میرسدافرادبا هوش هیجانی بالاتر احساس رضایت بیشتری در کار با همکاران و بیماران دارند. پیشنهاد میشود مطالعات بیشتری در رابطه با ارتباط این دو مفهوم و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیکی انجام شود.
محمد خندان؛ علیرضا کوهپایی؛ وجیهه مبینیزاده
دوره 24، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1396، ، صفحه 63-70
چکیده
اهدافیکی از کاربردهای نظاممند تحقیق روانشناختی رفتار انسان بررسی مسائل ایمنی است. با توجه به نقش هوش هیجانی در سطح سلامت روان کارگران و پیشگیری از رفتارهای ناایمن و برای ارتقای سطح سلامتی جامعة کارگری، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط هوش هیجانی با سلامت عمومی و رفتار ایمنی کارکنان صنعت چاپ و نشر در سال 1393 اجرا شد. مواد و روشهااینمطالعة ...
بیشتر
اهدافیکی از کاربردهای نظاممند تحقیق روانشناختی رفتار انسان بررسی مسائل ایمنی است. با توجه به نقش هوش هیجانی در سطح سلامت روان کارگران و پیشگیری از رفتارهای ناایمن و برای ارتقای سطح سلامتی جامعة کارگری، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط هوش هیجانی با سلامت عمومی و رفتار ایمنی کارکنان صنعت چاپ و نشر در سال 1393 اجرا شد. مواد و روشهااینمطالعة توصیفی- تحلیلی و مقطعی میان تمام کارکنان عملیاتی شرکتی تولیدی (98 نفر) انجام شد. ابزارهای مورد استفاده پرسشنامههای دموگرافیکی، هوش هیجانی برادبری و گریوز و سلامت عمومی گلدبرگ 28 سؤالی بود. در مورد رفتارهای ایمنی از چکلیست رفتاری استفاده شد. دادههای حاصل با نسخة 22 نرمافزارSPSS و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0 آنالیز شد. یافتههامعدل هوش هیجانی کارکنان مورد مطالعه 7/15±2/122 محاسبه شد. میانگین و انحراف استاندارد سلامت عمومی ایشان نیز 4/10±4/50 بهدست آمد. از مجموع 800 رفتار مشاهدهشده، 646 مورد (8/80 درصد) ایمن بودند. در بررسی ارتباط میان هوش هیجانی با سلامت عمومی، بعد خود مدیریتی ارتباط معنادار آماری (05/0P<) با ضریب همبستگی 3/0- داشت. همچنین، نشانههای افسردگی با ضریب 3/0- با هوش هیجانی ارتباط معناداری دارد (05/0P<). آگاهی اجتماعی هوشهیجانی نیز با ضریب همبستگی قوی و مستقیم (8/0) با رفتار ایمن افراد ارتباط دارد. همچنین، هوش هیجانی با رفتار ایمنی ارتباط معناداری نداشت (05/0P>). نتیجهگیریدرمجموع، یافتهها نشان از وضعیت نامناسب سلامت عمومی کارگران دارد. منطبق بر نتایج این تحقیق، افزایش هوش هیجانی بر سطح سلامت روان کارگران تأثیر مثبت و بر رفتارهای ناایمن و بروز خطا تأثیر منفی دارد. ازآنجا که ارتقای سطح هوش هیجانی افراد از طریق آموزش امکانپذیر است، تدوین بستة جامع توسعة هوشهیجانی کارگران توصیه میشود.
نعیمه ناصرقلی بافقی؛ حمید ملایی؛ علی حسنزاده
دوره 23، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، ، صفحه 398-405
چکیده
اهداف باتوجهبه اهمیت سبکهای دلبستگی در شخصیت دانشآموزان، مطالعه حاضر با هدف پیشبینی سازگاری اجتماعی و هوش هیجانی آنان بر اساس سبکهای دلبستگی صورت گرفته است.مواد و روش ها روش این مطالعه، همبستگی و جامعه آماری شامل تمام دانشآموزان دختر دبیرستانی شهرستان بافق در سال تحصیلی 92-1391 بودند که تعداد 250 نفر با استفاده از جدول مورگان ...
بیشتر
اهداف باتوجهبه اهمیت سبکهای دلبستگی در شخصیت دانشآموزان، مطالعه حاضر با هدف پیشبینی سازگاری اجتماعی و هوش هیجانی آنان بر اساس سبکهای دلبستگی صورت گرفته است.مواد و روش ها روش این مطالعه، همبستگی و جامعه آماری شامل تمام دانشآموزان دختر دبیرستانی شهرستان بافق در سال تحصیلی 92-1391 بودند که تعداد 250 نفر با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدند و پرسشنامههای هوش هیجانی شوت، سازگاری اجتماعی و دلبستگی هازن و شیور را تکمیل کردند. دادههای پژوهش با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با نسخه 18 نرم افزار SPSS و در سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند. یافته ها نتایج نشان داد با سبک دلبستگی اجتنابی دانشآموزان میتوان 254/0 هوش هیجانی آنها را پیشبینی کرد (001/0P<)؛ اما از طریق دلبستگی ایمن (265/0P=) و دلبستگی دوسوگرا (556/0P=) نمیتوان بهطور معنیداری هوش هیجانی دانشآموزان را پیشبینی کرد. همچنین، با سبک دلبستگی اجتنابی دانشآموزان میتوان 379/0 سازگاری اجتماعی آنها را پیشبینی کرد (001/0P<)؛ اما از طریق دلبستگی ایمن (826/0P=) و دلبستگی دوسوگرا (665/0P=) امکانپذیر نیست.نتیجه گیری در راستای ایجاد سبک دلبستگی ایمن، علاوهبر روابط اجتماعی سازنده و سازگاری لازم در موقعیتهای مسئلهساز و تنشزا برخورداری از سازه هوش هیجانی نیز توصیه میشود.
علی وحیدی سبزوار؛ محسن کوشان؛ راضیه خسروراد؛ یاسر تبرائی؛ محمدرضا شگرف نخعی
دوره 22، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 805-814
چکیده
زمینه و هدف: پرستاران ازجمله افرادی هستند که همواره درمعرض آسیبهای ناشی از اضطراب قراردارند. این استرسها میتواند روی سلامت روانی و نیز عملکرد پرستاران تأثیر منفی بگذارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر آموزش هوش هیجانی بر وضعیت اضطراب پرستاران شاغل در بیمارستانهای شهر سبزوار انجام شد. موادّ و روشها: در این مطالعه ...
بیشتر
زمینه و هدف: پرستاران ازجمله افرادی هستند که همواره درمعرض آسیبهای ناشی از اضطراب قراردارند. این استرسها میتواند روی سلامت روانی و نیز عملکرد پرستاران تأثیر منفی بگذارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر آموزش هوش هیجانی بر وضعیت اضطراب پرستاران شاغل در بیمارستانهای شهر سبزوار انجام شد. موادّ و روشها: در این مطالعه تجربی، تعداد 135 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانهای سبزواردر سال 1393، به صورت بهروش تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس ازطریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری معیارهای ورود و خروج، کنترل و پس احراز شرایط ورود به مطالعه و پس از تکمیل فرم رضایتنامه وارد مطالعه شدند. سپس بهصورت، نمونه بهصورت تصادفی به دو گروه مورد و کنترل تقسیم شدند. در ابتدا توسط تمام نمونه پرسشنامههای مشخصات فردی، هوش هیجانی بار-اون و اضطراب وضعیتی و صفتی اشپیل برگر تکمیل شد. سپس گروه مورد مؤلفههای هوش هیجانی را طی شش جلسه توسط یک متخصص روانشناسی آموزش دیدند. درنهایت در پایان دوره آموزش مجدداً پرسشنامهها از هر دو گروه، تکمیل و در پایان نتایج بهدست آمده ازطریق آزمونهای تی زوجی، تی دونمونهای مستقل،Monte Carloو آزمون ناپارامتری کای-دو در محیط نرم افزار نسخهی20SPSS آنالیز و مقایسه شدند. سطح معناداری 5 صدم p< در نظرگرفته شد. یافتهها: یافتههای مطالعه نشان دادمیزان هوش هیجانی در آغاز مطالعه در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 02/34±06/319 و62/31±76/333 بود و بعد از مداخله 67/29±11/350 و 84/43±49/330 شد. میزان اضطراب کل در گروه مورد قبل از مداخله 76/15±95/84 و در گروه کنترل 77/13±61/77 بود و بعد از مداخله در گروه مورد 55/13±98/72 و در گروه کنترل 68/15±52/79 شد که این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (1 هزارم p<). نتیجهگیری:یافتههای مطالعه نشان میدهد با افزایش نمره هوش هیجانی بهعلت اثر آموزش مؤلفههای هوش هیجانی؛ میزان اضطراب صفتی و وضعیتی بهطور معنادار کاهش مییابد.
فاطمه غلامی بورنگ؛ محمد مقدری؛ زکیه عادلی پور
دوره 22، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1394، ، صفحه 160-168
چکیده
زمینه و هدف: سلامت روانی یکی از مسائل مطرح در دنیای امروز است. مولفههای هوش هیجانی به طور مستقیم بهداشت روانی انسان را تحت تاثیر قرار می دهند. ادراکات فرد از خودکارآمدی نیز بر سلامت روان وی مؤثّر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش هوش هیجانی و خودکارآمدی به عنوان پیش بینی کنندههای سلامت روان انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش با روش مقطعی ...
بیشتر
زمینه و هدف: سلامت روانی یکی از مسائل مطرح در دنیای امروز است. مولفههای هوش هیجانی به طور مستقیم بهداشت روانی انسان را تحت تاثیر قرار می دهند. ادراکات فرد از خودکارآمدی نیز بر سلامت روان وی مؤثّر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش هوش هیجانی و خودکارآمدی به عنوان پیش بینی کنندههای سلامت روان انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش با روش مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی و با روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه بیرجند میباشد، که در سال تحصیلی 1393-1392 مشغول به تحصیل بودند. با توجّه حجم جامعه (250 نفر) و براساس فرمول کوکران، تعداد 150 دانشجو شامل 95 زن و 55 مرد، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه هوش هیجانی شاته و همکاران، پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شوارتز و جروسلم و پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ جمع آوری و با روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل میانگین، انحراف معیار، ضریب همبستگی و ضریب رگرسیون چند متغیّری در نرم افزار spss22 تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که بین هوش هیجانی با سلامت روان (001/0p
علی گرمایی؛ منصور حکیم جوادی؛ سیده معصومه علوی؛ مسعود غلامعلی لواسانی
دوره 20، شماره 2 ، خرداد و تیر 1392، ، صفحه 213-221
چکیده
زمینه و هدف: دریافت هوش هیجانی به عنوان مجموعهای از تواناییها نشان از آموزشپذیر بودن آن دارد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تأثیر آموزش هوش هیجانی در افزایش هوش هیجانی در مددکاران اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران بود.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمهتجربی بود. طرح تحقیق عبارت بود از طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل ...
بیشتر
زمینه و هدف: دریافت هوش هیجانی به عنوان مجموعهای از تواناییها نشان از آموزشپذیر بودن آن دارد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تأثیر آموزش هوش هیجانی در افزایش هوش هیجانی در مددکاران اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران بود.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمهتجربی بود. طرح تحقیق عبارت بود از طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل که افراد آزمودنی پس از انتخاب تصادفی در گروه آزمایش و سپس در گروه کنترل جای گرفتند. حجم نمونه شامل 25 نفر (13 نفر گروه کنترل و 12 نفر گروه آزمایش) با روش نمونهگیری تصادفی از میان مددکاران اجتماعی شاغل در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان انتخاب شدند. پس از اجرای پیش آزمون، آزمودنیهای گروه آزمایش به مدت دو ماه (هشت جلسه 90 دقیقهای) در جلسات آموزشی هوش هیجانی شرکت نمودند. پس از پایان آموزش، پس آزمون از هر دو گروه گرفته شد. ابزار پژوهش مقیاس رگه فراخلقی سالوی (TMMS) بود. از فراوانی، انحراف استاندارد و واریانس برای تحلیل دادههای دموگرافیک و از آزمون تی زوج و تی مستقل برای مقایسه گروهها با خود و گروه مقابلشان بهره گرفته شد.
یافتهها: از اجرای آزمونهای تی زوج و مستقل نتیجه گرفته شد که گروه آزمایش تفاوت میانگین بالایی نسبت به قبل از اجرای کلاسهای آموزشی دارد (09/9+) و این تفاوت بین گروه آزمایش و گروه کنترل (008/0p
محسن کوشان؛ محمد سید احمدی؛ فهیمه کیوانلو
دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1390، ، صفحه 47-54
چکیده
زمینه و هدف: هوش هیجانی شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجان های فرد است. هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین هوش هیجانی و سبک رهبری (تحول بخش- مبادله ای) مربیان تیم های ورزشی منطقه 9دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش توصیفی – تحلیلی و به صورت مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل مربیان مرد تیم های ورزشی منطقه 9 دانشگاه ...
بیشتر
زمینه و هدف: هوش هیجانی شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجان های فرد است. هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین هوش هیجانی و سبک رهبری (تحول بخش- مبادله ای) مربیان تیم های ورزشی منطقه 9دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش توصیفی – تحلیلی و به صورت مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل مربیان مرد تیم های ورزشی منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی بود که از بین آن ها 240 نفر به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه هوش هیجانی (شوت) با اعتبار 84/0، پرسشنامه سبک رهبری (وارنر بورک) با اعتبار 79/0 و پرسشنامه جمعیت شناختی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و ضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS 13 انجام گرفت.
یافته ها: میانگین هوش هیجانی در آزمودنی ها 21/20±25/116 و میانگین نمرات سبک رهبری تحول گرا 41/5±60/50 و عمل گرا 41/5±42/24 بود که بین هوش عاطفی و سبک رهبری تحول بخش رابطه مثبت و معناداری (001/0= p، 404/0r=) وجود داشت. همچنین بین هوش عاطفی و سبک رهبری مبادله ای یک رابطه منفی و معنادار (001/0 p=، 404/0- r=) مشاهده شد. بررسی تاثیر سن، سابقه و نوع رشته تحصیلی بر رابطه هوش عاطفی و سبک رهبری نشان داد که افزایش سن و سابقه باعث تقویت این رابطه شده است (0001/0 p=، 475/0r=). از طرفی این همبستگی فقط در مربیان دارای مدرک غیر تربیت بدنی (0001/0p=، 559/0r=) معنادار بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان گفت که با افزایش هوش هیجانی در مربیان، تمایل آن ها به سبک رهبری تحول بخش افزایش می یابد.
علی خان زاده؛ راضیه خسروجردی
دوره 14، شماره 2 ، خرداد و تیر 1386، ، صفحه 110-116
چکیده
زمینه و هدف: نظریه هوش هیجانی دیدگاه جدیدی درباره پیش بینی عوامل موثر بر موفقیت و هم چنین پیشگیری اولیه از اختلالات روانی فراهم می کند. بر اساس شواهد، افرادی که مهارت هیجانی دارند در هر حیطه ای از زندگی ممتاز هستند. با توجه به این که دانشجویان آینده سازان جامعه هستند، هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی با سلامت عمومی در دانشجویان ...
بیشتر
زمینه و هدف: نظریه هوش هیجانی دیدگاه جدیدی درباره پیش بینی عوامل موثر بر موفقیت و هم چنین پیشگیری اولیه از اختلالات روانی فراهم می کند. بر اساس شواهد، افرادی که مهارت هیجانی دارند در هر حیطه ای از زندگی ممتاز هستند. با توجه به این که دانشجویان آینده سازان جامعه هستند، هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی با سلامت عمومی در دانشجویان است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه دانشجویان دختر و پسر دوره کارشناسی دانشگاه تربیت معلم سبزوار است که در نیمسال دوم سال تحصیلی 83-82 مشغول به تحصیل بوده اند. نمونه مورد نظر 230 نفر از دانشجویان کارشناسی بود که با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه جمعیت شناسی محقق ساخته پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه هوش هیجانی مایر استفاده شد. روش های آماری مورد استفاده ضریب همبستگی پیرسون، ضریب تعیین رگرسیون ساده، رگرسیون چندگانه با روش گام به گام، آزمون تی و تحلیل واریانس چند متغیری است.
یافته ها: یافته های پژوهش رابطه 0.68- را بین هوش هیجانی و سلامت عمومی نشان می دهد. یعنی 46 درصد تغییرات سلامت عمومی را هوش هیجانی پیش بینی می کند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد که بازسازی احساسات بهترین پیش بینی کننده سلامت عمومی می باشد. در مقایسه هوش هیجانی دختران و پسران، پسران از هوش هیجانی بالاتری برخوردار می باشند و نتیجه مقایسه سلامت عمومی دختران و پسران سلامت عمومی بیشتر در پسران را نشان می دهد.
نتیجه گیری: هوش هیجانی از عوامل ارتقای سلامت عمومی و پیشگیری از اختلالات روانی می باشد.