بررسی تاثیر کاربرد توام ویتامین های E و D3 بر روی دمیلیناسیون و رمیلیناسیون هیپوکمپ موش صحرایی

محمد جوان؛ سیدجواد میرنجفی زاده؛ مهدی گودرزوند؛ تقی الطریحی

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 62-71

چکیده
  زمینه و هدف: امروزه آنتی اکسیدان ها و ویتامین D3 در بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی مورد استفاده قرار می گیرند، هرچند که مکانیسم دقیق عمل آن ها به خوبی مشخص نیست. در این مطالعه، اثر تجویز توام ویتامین های Eو D3 بر میزان دمیلیناسیون، مرگ سلولی و بازسازی میلین هیپوکمپ به دنبال تزریق موضعی ایتدیوم بروماید(EB) در موش صحرایی، مورد بررسی قرار ...  بیشتر

تاثیر لاموتری ژین بر ضد دردی القا شده به وسیله مرفین با استفاده از تست فرمالین در موش صحرایی نر

مهرداد شریعتی؛ مختار مختاری؛ سمیه نگاهبان

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 72-78

چکیده
  زمینه و هدف: لاموتری ژین یک داروی جدید ضد صرع قوی است که از نظر ساختمانی به دسته داروهای ضد صرع کنونی وابستگی نداشته و عوارض جانبی کمتری دارد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تاثیر لاموتری ژین بر سیستم ضددردی القا شده به وسیله مرفین با استفاده از آزمون فرمالین انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت تجربی بر روی 56 سر موش صحرایی نر بالغ انجام ...  بیشتر

مقایسه اثر دو رژیم سفتری اکسـون و سفازولین در درمان پیلونفریت حاد بالغین

آزاده علی پورتبریزی؛ سیدعلیرضا سعادت جو؛ آزاده ابراهیم زاده؛ بهاالدین احراری خوافی

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 79-86

چکیده
  زمینه و هدف: میزان پاسخ میکروارگانیسم های عامل پیلونفریت نسبت به آنتی بیوتیک ها در مطالعات مختلف تفاوت چشمگیری نشان می دهد. مطالعه حاضر به منظور مقایسه مقاومت دارویی نسبت به دو رژیم سفازولین و سفتری اکسون در درمان پیلونفریت حاد بالغین انجام شد. مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی یک سوکور فاز سه، 86 بیمار مبتلا به پیلونفریت به روش ...  بیشتر

بررسی تاثیر دیکلوفناک و استامینوفن رکتال و ترکیب این دو بر درد پس از عمل ترمیم شکاف کام کودکان

محمداسماعیل دارابی؛ کامران یازرلو؛ سیدمحمد میراسکندری؛ مصطفی صادقی

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 87-93

چکیده
  زمینه و هدف: با توجه به عدم کنترل مناسب درد بعد از عمل در اطفال و ترس از استفاده از مخدرها در اطفال به علت عوارض آن ها به خصوص عوارض تنفسی، نیاز به ضد درد مناسب که عوارض کمی داشته باشد وجود دارد. هدف از اجرای این مطالعه، بررسی و مقایسه تاثیر دیکلوفناک و استامینوفن رکتال به صورت تنها و تجویز توام آن ها بر درد پس از عمل ترمیم کام در کودکان ...  بیشتر

بررسی اثر رمی فنتانیل بر روی تغییرات همودینامیک زنان حامله کاندید سزارین انتخابی به روش بیهوشی عمومی

سعید هاشمی اصلانی؛ محمدحسین غفاری؛ مجتبی مرعشی

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 94-99

چکیده
  زمینه و هدف: با توجه به این که برای بیهوشی عمومی در عمل جراحی سزارین، به علت اثر دپرسیون تنفسی روی نوزاد نمی توان از اکثر مخدرها و بنزودیازپین ها استفاده کرد، زنان حامله اکثرا در حین بیهوشی عمومی دچار تغییرات همودینامیک می شوند. رمی فنتانیل مخدر خیلی کوتاه اثری است که سریعا در بدن نوزاد متابولیزه می شود و انتظار می رود که اثرات دپرسیون ...  بیشتر

بررسی ارتباط رژیم غذایی با بروز فشارخون بارداری

اکرم کوشکی؛ فروغ السادات مرتضوی؛ آرش اکابری

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 100-107

چکیده
  زمینه و هدف: افزایش فشار خون در حاملگی یکی از علل شایع بستری شدن زنان باردار در بیمارستان می باشد. تاکنون مطالعات در این زمینه بر نقش رژیم غذایی در حاملگی با بروز پره اکلمپسی متمرکز بوده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط رژیم غذایی در حاملگی با افزایش فشار خون بارداری طراحی شده است. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مورد - شاهدی بر روی ...  بیشتر

مقایسه عوارض نوزادی در نوزادان حاصل از سزارین و زایمان طبیعی

شقایق رحمانی؛ صدیقه آیتی؛ غلام علی معموری؛ رضا سعیدی؛ محبوبه غلامی رباط سنگی

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 108-113

چکیده
  زمینه و هدف: با توجه به شیوع بی رویه سزارین در کشور و این که عمل سزارین، مادر و نوزاد را در معرض عوارض مختلفی قرار داده و دارای تبعات اقتصادی و اجتماعی فراوانی است، مطالعه حاضر با هدف مقایسه عوارض نوزادی در زایمان های طبیعی و سزارین انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه توصیفی - تحلیلی مقطعی بوده و بر روی نوزادان متولد شده در بیمارستان ...  بیشتر

مقایسه کیفیت و ایمنی محصولات سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر سبزوار با استانداردها

علی شاکری نژاد؛ محمدعلی یعقوبی فر؛ آرش اکابری

دوره 16، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388، صفحه 114-120

چکیده
  زمینه و هدف: سوسیس و کالباس پس از تولید و بسته بندی در جریان عرضه، دستخوش تغییر می شوند که می تواند سلامت افراد را به مخاطره اندازد. لذا کنترل این محصولات پرمصرف به دلیل تنوع و سهولت دسترسی به آن ها حایز اهمیت می باشد. هدف این پژوهش بررسی کیفیت و ایمنی دو محصول سوسیس و کالباس می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی و مقطعی بوده ...  بیشتر