نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد
2 گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
3 گروه تغذیه،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
4 گروه پزشکی داخلی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
5 مرکز تحقیقات پیشگیری و اپیدمیولوژی بیماری های غیرواگیر، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
چکیده
زمینه و هدف: چاقی و نوع رژیم غذایی از مهمترین عوامل خطر استئوآرتریت میباشد. ال-کارنیتین ماده ای با خاصیت آنتی اکسیدانی و افزایش دهنده سوخت و ساز انرژی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ال-کارنیتین بر شاخصهای تنسنجی در زنان چاق مبتلا به استئوآرتریت زانو بود.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور از بین بیماران مبتلا به استئوارتریت زانو، 43 خانم مبتلا به استئوارتریت به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. این دو گروه علاوه بر در یافت رژیم کاهش وزن به ترتیب مکمل ال-کارنیتین (1000 میلی گرم در روز) و دارونما دریافت کردند. در ابتدای مطالعه و پس از 12 هفته شاخص های تن سنجی شامل قد، وزن، نمایه توده بدنی، دور کمر و دور باسن بیماران اندازه گیری شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: هر چند کاهش وزن، نمایه توده بدنی و دور کمر و دور باسن در هر دو گروه در پایان مطالعه نسبت به ابتدای آن معنادار بودهاست اما بین دو گروه ال-کارنیتین و دارونما این تفاوت معنادار نبود (0.05P>). اما میانگین تغییرات دور کمر بین دو گروه معنادار بود (0.006P=).
نتیجه گیری: مطالعهی حاضر نشان داد 1000 میلی گرم ال-کارنیتین خوراکی میتواند سبب کاهش معنادار در اندازه دور کمر شود اما تاثیر معناداری بر روی دیگر فاکتورهای تن سنجی ندارد.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
effect of L-carnitine and weight loss diet on Anthropometry indices in women with knee osteoarthritis
نویسندگان [English]
- Farnaz Baghban 1
- Mahdie Hoseinzadie 2
- Hassan Mozaffari-Khosravi 3
- Ali Dehghan 4
- Hossein Fallahzadeh 5
1 Department of Nutrition, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
2 Department of nutrition, school of public health, Shahid Sadoughi university of medical scienses,Yazd,Iran
3 Department of Nutrition, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
4 Department of Internal Medicine, Shahid Sadoughi Hospital, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
5 Department of Biostatistics and Epidemiology, Research Center of Prevention and Epidemiology of Non-Communicable Disease, Faculty of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
چکیده [English]
obesity and diet are the most important risk factors for the development of osteoarthritis. L-carnitine is an anti-oxidant agent and increase energy expenditure. The aim of this study was to evaluate the efficacy of L-carnitine supplementation on the anthropometry measures in obese women with knee osteoarthritis.
Materials and Methods: This study was a randomized clinical trial in which 43 obese women with knee osteoarthritis were randomly assigned into two weight loss diet groups; the first one received the 1000 mg L-carnitine and with the second group took the placebo. Anthropometry indices such as height, weight, Body mass index (BMI), hip and waist circumference were assessed at the baseline and after 12 weeks from the start of intervention. Statistical analyses were carried out using SPSS (version16).
Results: Compared with the baseline, weight, BMI, waist and hip circumference decreased significantly in both groups after 12 weeks of intervention. However, no significant differences were observed between L-carnitine group and placebo group (P>0.05). But mean of changes waist circumference were significant between two groups (P=0.006)
Conclusion: According to the findings, oral administration of 1000 mg L-carnitine could decrease waist circumference but no significant effect observed on other anthropometry indices.
کلیدواژهها [English]
- Osteoarthritis
- Knee؛ carnitine؛ Body Weight؛ Body Mass Index