نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه ازاد شیروان
2 مدرس دانشگاه آزاد اسلامی شیروان
3 مسوول سازمان فنی و حرفه ای پسران شهرستان شیروان
چکیده
اهداف کینوا با نام علمی Quino Chenopodium.Willd گیاهی است که به دلیل ارزش غذایی بالای آن مورد توجه واقع شده است. وجود ترکیبات مغذی از جمله ترکیب اسید آمینه ،اسیدهای چرب ضروری ترکیبات آنتی اکسیدانی، مواد معدنی و ویتامین ها موجب انجام تحقیقاتی بر ویژگی های این گیاه شده در حالیکه تاکنون مطالعات کمی در ایران به عمل آمده است.
مواد و روشها به منظور بررسی فواید تغذیه ای گیاه کنیوا ، خواص آنتی اکسیدانی برگها و دانه ی این گیاه مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی این گیاه در برابر رادیکال های DPPH به شدت با محتوای فنلی نمونه بستگی دارد. در این تحقیق با استفاده از روشهای کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا، مواد متشکله عصاره دانه و برگ تفکیک و سپس شناسایی شدند. همچنین خواص آنتی اکسیدانی آن به روش تخریب رادیکالهای آزاد (DPPH) سنجیده شد و برای اندازه گیری مقدار کل ترکیبات فنولی از روش Follin-Ciocalteu استفاده شد.
یافته ها میزان فنول کل در عصاره ی دانه و برگ کینوا به ترتیب 54.4 و76.3 (میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره) و میزان فلاونوئید در عصاره ی دانه و برگ کینوا به ترتیب 26.3و36.7 (میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره) بدست آمد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که غلظت عصاره ها و آنتی اکسیدان سنتزی تاثیر معنی داری روی مهار رادیکال آزاد DPPH دارد (P
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Antioxidative properties comparison of Chenopodium quinoa leaves and seeds extract: in vitro study
نویسندگان [English]
- tahmineh esfandiari sabzevar 1
- maryam tatari 2
- Habibullah Farokhi 3
1 azad university
2 Islamic Azad University of shirvan
3 Head of Technical and Vocational Training Organization boys Shirvan city
چکیده [English]
Backgrounds Quinoa (Quino Chenopodium.Willd ) is attended due to its high nutritional value recently. Nutrients of Quinoa including amino acids ,antioxidant compounds ,essential fatty acids, minerals and vitamins led to research on the characteristics of this plant. While few studies have been done in Iran on characteristics of Quinoa.
Materials and Methods To assess the nutraceutical potential of quinoa, the antioxidant capacity of quinoa leaves and seeds was investigated. The antioxidant activity against DPPH radicals is highly depends on the phenolic content of samples. In this research, using high performance liquid chromatography (HPLC), the ingredients of seed and leaf extracts were separated and identified. In addition, its antioxidant properties were measured by the evaluation of DPPH free radical scavenging and were used to measure the content of phenolic compounds by Follin-Ciocalteu method.
Results Total phenol content in the seeds and leaves extract of quinoa, 54.4 and 76.3 (mg gallic acid per gram of extract) respectively and flavonoids in extracts of quinoa seeds and leaves 26.3 and 36.7 (mg quercetin per gram of extract) respectively were obtained. Analysis of variance showed that the concentration of synthetic antioxidant have significant effect on DPPH free radical scavenging (P
کلیدواژهها [English]
- Quinoa
- Atioxidant property
- Phenolic compounds
- Flavonoid