نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه علوم پزشکی مازندران
2 دانشگاه علوم پزشکی تهران
3 دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشکده پزشکی
چکیده
مقدمه: گیاه خرفه یکی از پر مصرف ترین گیاهان دارویی است. برخی عصاره های گیاهی و ترکیبات شیمیایی آنها دارای اثرات ضد باکتریایی هستند و به عنوان عوامل ضد میکروبی در درمان عفونت ها به کار می روند، شناسایی اثرات ضد باکتریایی این نوع عصاره ها می تواند جایگرین مناسبی برای آنتی بیوتیک باشد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر ضد باکتریایی عصاره گیاه خرفه بر روی باکتریهای بیماریزا که مقاومت آنتی بیوتیکی در آن ها تعیین شده است، می باشد.
روش کار: عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه تهیه شد. باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژنوزا، لیستریا مونوسیتوژنز، اسینتوباکتر بومانی، اشریشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه از موسسه انیستیتو پاستور ایران تهیه گردید. آنتی بیوگرام به روش انتشار از طریق دیسک Disk diffusion)) برای باکتری های فوق انجام گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره هیدروالکلی خرفه تعیین گردید.
نتایج: بیشترین غلظت مهارکنندگی رشد (MIC)، مربوط به باکتری های اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آئروژنوزا و لیستریا مونوسیتوژنز بود. در حالیکه بیشترین غلظت MBC، مربوط به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز بوده است.
بحث و نتیجه گیری: استفاده از مواد ضد میکروبی گیاهی می تواند در کنترل بیماری های انسانی نقش با ارزشی ایفا نماید. در همین راستا، در مطالعه اخیر خواص ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی خرفه بر شش گونه باکتری پاتوژن بررسی شد. نتایج مطالعه ما نشان داد که عصاره هیدروالکلی خرفه دارای اثرات ضد باکتریایی روی پاتوژن های مقاوم به آنتی بیوتیک از قبیل: اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوکوس اورئوس، اسینتوباکتر بومانی، سودوموناس آئروژنوزا و لیستریا مونوسیتوژنز بود.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Assessment of antibacterial effect of hydro-alcoholic extract of Portulaca oleracea on the human pathogen bacteria
نویسندگان [English]
- Behnam Hashemi 1
- saeid taghiloo 1
- Esmaeil allahmoradi 1
- Morteza Karami 2
- Hossein ali Rahdar 3
2 دانشجو
چکیده [English]
Abstract
Introduction: Portulaca oleracea is one of the most utilized herbs in the world. According to some antibacterial effect of plants extracts, it seems that this extracts can be used in the bacterial infection treatments. In order to assessment of antibacterial effect of the Portulaca oleracea extract, we determined minimum inhibitory and minimum bactericidal concentration of the Portulaca oleracea extract on the pathogenic bacterial species that antibiotic resistant pattern was determined in this species.
Methods: Hydro-Alcoholic extract of the Portulaca oleracea was harvested. Bacterial species including S. aureus, P. aeruginosa, L. monocytogenes, A. baumannii, E. coli and K. pneumonia was collected from the Iran pasteur institute. Antibiogram was determined by disk diffusion method and then MIC and MBC of Hydro-Alcoholic extract of the Portulaca oleracea was determined.
Results: Highest MIC concentration was observed in P. aeruginosa, L. monocytogenes, E. coli and K. pneumonia. While highest MBC concentration related to L. monocytogenes.
Conclusion: Herbal antibacterial extracts can be useful in human infection control. In order to this goal, in this study antibacterial effect of Portulaca oleracea extract determined against six important pathogens. According to Our results hydro-alcoholic extract of Portulaca oleracea show antibacterial effect on human pathogens including E. coli, K. pneumonia, S. aureus, A. baumannii, P. aeruginosa and L. monocytogenes.
کلیدواژهها [English]
- Antimicrobial agents
- Portulaca
- bacteria
- pathogen