علوم تغذیه
مقایسه سطح سرمی ویتامین D در خانم‌های باردار مبتلا به پره اکلامپسی واکلامپسی با زنان باردار سالم

منصور کرجی بانی؛ فاطمه اسماعیلی رنجبر؛ هادی اصلاحی؛ فرزانه منتظری فر؛ علیرضا داشی پور

دوره 29، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، ، صفحه 393-405

چکیده
  زمینه و هدف: پره اکلامپسی و اکلامپسی، سندرم اختصاصی بارداری است. ویتامین D به‌عنوان یکی از عوامل آسیب‌شناسی این سندرم می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطح سرمی ویتامین D درخانم‌های باردار مبتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی با زنان باردار سالم انجام شد. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مقطعی، توصیفی و تحلیلی 50 خانم باردار مبتلا به پره ...  بیشتر

علوم تغذیه
بررسی تأثیر دارچین بر سطح گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع2

پروانه سارانی علی آبادی؛ علیرضا داشی پور؛ حامد سارانی؛ افسانه سرابندی نو

دوره 28، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 740-751

چکیده
  زمینه و هدف: دیابت، یک سندرم متابولیکی است که به‌طور فزاینده‌ای درحال جهانی شدن است. امروزه مطالعات زیادی برای تعیین اثرات ضدهایپرگلایسمیک محصولات گیاهی ایمن و ارزان از جمله دارچین متمرکز شده است. این پژوهش به دلیل تناقض در نتایج مطالعات گذشته، با هدف بررسی تأثیر دارچین در دوزهای مختلف بر گلوکز خون ، HbA1C و مقاومت انسولین در افراد ...  بیشتر

علوم تغذیه
بررسی معضلات حقوق مصرف‌کننده مواد غذایی تراریخته از ابعاد سلامتی، اخلاقی و حقوقی

علیرضا پوراسماعیلی؛ محمدرضا واعظی کاخکی؛ مهدی نارستانی

دوره 28، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 431-438

چکیده
  زمینه و هدف: خطر گرسنگی و افزایش تعداد گرسنگان در سراسر جهان به دلیل رشد جمعیت جهان و کمبود منابع و مواد غذایی افزایش یافته است. افزون بر رشد جمعیت جهان، تغییرات اقلیمی نیز بر کمبود مواد غذایی تأثیر گذاشته؛ در نتیجه امنیت غذایی به مخاطره افتاده است. از این رو مصرف محصولات تراریخته، معضلات بسیاری را ایجاد کرده است. این مطالعه با هدف بررسی ...  بیشتر

علوم تغذیه
تاثیر تمرین طناب زنی و مصرف شکلات تلخ بر اندازه‌های تن سنجی و مقادیر امنتین-1 در نوجوانان چاق

بابک هوشمند مقدم؛ آرزو بهجت؛ فاطمه شب خیز؛ مژگان اسکندری؛ علی بختیاری

دوره 27، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1399، ، صفحه 710-718

چکیده
  زمینه و هدف  هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر هم‌زمان و مستقل یک دوره تمرین طناب‌زنی و مصرف شکلات تلخ بر شاخص‌های تن‌سنجی و مقادیر امنتین-1 در نوجوانان چاق بود. مواد و روش‌ها 40 نوجوان چاق به شکل تصادفی به چهار گروه همگن: تمرین طناب‌زنی (1)، شکلات تلخ (2)، تمرین+ شکلات تلخ (3) و کنترل (4) تقسیم شدند. آزمودنی‌های گروه‌های دوم و سوم، روزانه ...  بیشتر

علوم تغذیه
بررسی آفلاتوکسین M1 در نمونه شیر خام گاو و رابطه آن با آفلاتوکسین B1 (مطالعه موردی: شهر اسلامشهر)

رحام آرمند؛ مژگان اصغری؛ محسن آرمند؛ گرشاسب ریگی

دوره 27، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1399، ، صفحه 314-319

چکیده
  چکیده : زمینه  آفلاتوکسین  M1از متابولیزه شدن آفلاتوکسین B1 در کبد دام تولید و به داخل شیر وارد می‌شود. لذا برای سلامت عمومی جامعه، یک تهدید محسوب می‌گردند. این تحقیق، با هدف بررسی آفلاتوکسین M1 در نمونه شیر خام گاو و آفلاتوکسین B1 در خوراک دام در شهر اسلامشهر، صورت گرفته است. روش کار در فصول زمستان 1397، بهار و تابستان 1398 و در هر فصل ...  بیشتر

علوم تغذیه
اثر مصرف آب پرتقال بر اکسیداسیون چربی هنگام فعالیت ورزشی در دختران جوان دارای اضافه وزن

مریم ارجمندی؛ محسن ابراهیمی

دوره 27، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1399، ، صفحه 386-391

چکیده
  زمینه  برخی از شواهد نشان می دهد که آب پرتقال خاصیت چربی سوزی دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مصرف آب پرتقال بر اکسیداسیون چربی در فعالیت ورزشی بود.  5/83 : سانتیمتر، وزن 162/50 ± 7/66 : سال، قد24/50 ± 5/85 : دختر جوان دارای اضافه وزن (سن 8 روش کار  کیلوگرم، 73/94 ± 8 ± 2/73 : کیلوگرم بر مترمربع، درصد چربی بدن28/01 ± 0/83 :BMI   درصد) ...  بیشتر

علوم تغذیه
بررسی تاثیر ال-کارنیتین و رژیم کاهش وزن بر شاخص های تن سنجی در زنان مبتلا به استئوارتریت زانو

فرناز باغبان؛ مهدیه حسین زاده؛ حسن مظفری خسروی؛ علی دهقان؛ حسین فلاح زاده

دوره 26، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، ، صفحه 445-451

چکیده
  زمینه و هدف: چاقی و نوع رژیم غذایی از مهم‌ترین عوامل خطر استئوآرتریت می‌باشد. ال-کارنیتین ماده ای با خاصیت آنتی اکسیدانی و افزایش دهنده سوخت و ساز انرژی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ال-کارنیتین بر شاخص‌های تن‌سنجی در زنان چاق مبتلا به استئوآرتریت زانو بود.مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی ‌بالینی دوسوکور از بین بیماران ...  بیشتر