میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل
فعالیت ضدمیکروبی عصاره‌های Satureja khozistanica، Peganum harmala و Satureja sahendica بر رشد پلانکتونیک و تشکیل بیوفیلم باکتری Staphylococcus aureus

الهه تسلط مرقی؛ نسیم کاشف؛ احمد رضا گوهری؛ زهرا فکری راد

دوره 28، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 556-568

چکیده
  زمینه و هدف: Staphylococcus aureusیکی از عوامل مهم عفونت‌زا در انسان به‌شمار می‌رود. درمان عفونت‌های ناشی از این باکتری به علت مقاومت آنتی‌بیوتیکی آن با مشکلاتی مواجه است. در میان گزینه‌های درمانی جایگزین، گیاهان به‌عنوان منابع غنی از مواد دارای فعالیت‌های ضدمیکروبی مطرح هستند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تأثیر ضدمیکروبی عصاره‌های اتیل ...  بیشتر

میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل
بررسی و مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره های اتانولی آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC 33591)، اشریشیا کلای (ATCC 23591)، کلبسیلا (ATCC 10031) و سالمونلاتیفی موریوم

مظاهر قربانی؛ salman ahmady-asbchin؛ حسن رضایی

دوره 25، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، ، صفحه 591-598

چکیده
  چکیدهمقدمه: بررسی بر روی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می باشند که این امر معرفی ترکیبات جدیدی را بدنبال داشته است. با توجه به اثرات ضد میکروبی گزارش شده متفاوت، اثر ضد باکتری عصاره اتانولی آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه برروی باکتری های استافیلوکوکوس ...  بیشتر

میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل
بررسی مولکولی حضور ژن blaZ در جدایه های استافیلوکوک اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی

محمد بکائیان؛ حامد طهماسبی؛ جواد ادبی؛ علیرضا محمدزاده؛ جلال مردانه

دوره 25، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 31-37

چکیده
  زمینه و هدف: باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک های بتالاکتام، پیوسته در حال گسترش می باشند. مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکهای بتالاکتام در امر درمان عفونت های وابسته به استافیلوکوک اورئوس باعث ظهور سویه های دارای آنزیم بتالاکتاماز شده است. شناسایی و بررسی ویژگی های مولکولی این سویه ها می تواند در امر درمان و انتخاب آنتی بیوتیک مناسب، موثر ...  بیشتر

میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل
ردیابی مولکولی ژن‌های qacA/B و smr در ایزوله‌های بالینی استافیلوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین شهر زاهدان در سال 1394

حامد طهماسبی؛ محمد بکائیان

دوره 24، شماره 5 ، آذر و دی 1396، ، صفحه 367-374

چکیده
  اهدافمواد ضدعفونی‌کننده و آنتی‌سپتیک‌ها از گذشته برای ضدعفونی‌کردن وسایل و سطوح استفاده می‌شده است. در برخی موارد این مواد به‌واسطة یک سری پروتئین‌های خاصی بی‌اثر می‌شوند که در باکتری ها حضور دارند. از مهم‌ترین ژن‌های به‌وجودآورندة این امر می‌توان بهqacA/Bو smr اشاره کرد که در برخی موارد در سویه‌های استافیلوکوک اورئوس مقاوم ...  بیشتر

غربال گری، شناسایی و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکسی های موجود در فرآورده لبنی سنتی سبزوار

محمدرضا سعیدی اصل؛ مهدی حسن شاهیان؛ سارا رشید؛ حسین استیری

دوره 21، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1393، ، صفحه 7-16

چکیده
  زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستندکه اگر به تعداد کافی مورد اسستفاده قرار بگیرند دارای اثرات سلامت بخش خواهند بود. باتوجه به گسترش فزاینده محصولات لبنی صنعتی به جای محصولات سنتی، امکان از دست دادن بسیاری از باکتری های پروبیوتیک وجود دارد. بنابراین ضروری است این باکتری ها را از منابع سنتی شناسایی نموده و در تولید ...  بیشتر

شناسایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین تایپ C از نمونه های ناقلین سالم به وسیله PCR

بابک براتی؛ مهدی شیرازی؛ مجتبی سعادتی؛ محمدجواد سلطان ‌پور

دوره 14، شماره 2 ، خرداد و تیر 1386، ، صفحه 117-127

چکیده
  زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یک پاتوژن است که در شرایط مساعد می تواند با رشد در مواد غذایی و تولید انتروتوکسین سبب مسمومیت غذایی در انسان شود. تنها برخی از سویه های استافیلوکوکوس اورئوس توانایی تولید انتروتوکسین و ایجاد مسمومیت غذایی را دارند که با استفاده از روش های تکثیر DNA می توان حضور سویه های استافیلوکوکوس اورئوس انتروتوکسوژنیک ...  بیشتر