بررسی خاصیّت ضدّمیکروبی عصاره های اتانولی گیاهان آویشن، مورد و سیر بر روی تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس آرئوس

زیبا فولادوند؛ زهره کیانی؛ فرشته جوادیان؛ مهران حصارکی؛ علی اکبر نصیری؛ زهرا سپهری

دوره 21، شماره 6 ، آذر و دی 1393، ، صفحه 1019-1027

چکیده
  زمینه و هدف: جمعیّت های متشکّل از یک گونه یا گونه های متنوّع باکتری به صورت چسبیده به یکدیگر و یا به سطوح زنده و غیر زنده در زمینه ای از پلی ساکاریدهای خارج سلولی بیوفیلم نامیده می شود. توسعه بیوفیلم یک فرآیند پیچیده است که نیازمند رفتارهای جمعی باکتری می باشد و در مقایسه با زندگی منفرد فوایسد زیادی را برای باکتری در بر دارد. بیوفیلم ...  بیشتر

غربال گری، شناسایی و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکسی های موجود در فرآورده لبنی سنتی سبزوار

محمدرضا سعیدی اصل؛ مهدی حسن شاهیان؛ سارا رشید؛ حسین استیری

دوره 21، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1393، ، صفحه 7-16

چکیده
  زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستندکه اگر به تعداد کافی مورد اسستفاده قرار بگیرند دارای اثرات سلامت بخش خواهند بود. باتوجه به گسترش فزاینده محصولات لبنی صنعتی به جای محصولات سنتی، امکان از دست دادن بسیاری از باکتری های پروبیوتیک وجود دارد. بنابراین ضروری است این باکتری ها را از منابع سنتی شناسایی نموده و در تولید ...  بیشتر

شناسایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین تایپ C از نمونه های ناقلین سالم به وسیله PCR

بابک براتی؛ مهدی شیرازی؛ مجتبی سعادتی؛ محمدجواد سلطان ‌پور

دوره 14، شماره 2 ، خرداد و تیر 1386، ، صفحه 117-127

چکیده
  زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یک پاتوژن است که در شرایط مساعد می تواند با رشد در مواد غذایی و تولید انتروتوکسین سبب مسمومیت غذایی در انسان شود. تنها برخی از سویه های استافیلوکوکوس اورئوس توانایی تولید انتروتوکسین و ایجاد مسمومیت غذایی را دارند که با استفاده از روش های تکثیر DNA می توان حضور سویه های استافیلوکوکوس اورئوس انتروتوکسوژنیک ...  بیشتر