بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی
فاطمه کریمیان؛ محبوبه مدنی؛ نوشین نقش
دوره 28، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 545-555
چکیده
زمینه و هدف: امروزه کاروتنوئیدها بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضدتوموری، همچنین کاربرد آنها بهعنوان رنگهای غذایی طبیعی موردتوجه هستند. در این تحقیق تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و تأثیر آن بر پروفایل لیپیدی موش سوری نر بررسی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی، کاروتنوئید با استفاده ...
بیشتر
زمینه و هدف: امروزه کاروتنوئیدها بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضدتوموری، همچنین کاربرد آنها بهعنوان رنگهای غذایی طبیعی موردتوجه هستند. در این تحقیق تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و تأثیر آن بر پروفایل لیپیدی موش سوری نر بررسی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی، کاروتنوئید با استفاده از روش دیویس از مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا، استخراج شد. 24 موش سوری نر بهطور تصادفی در 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. دو گروه تیمار، mg/kg 32 و 16 کاروتنوئید را بهصورت صفاقی دریافت کردند. یک گروه mg/kg 400 پودر مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا را بهصورت گاواژ دریافت کرد. گروه شاهد 5 /0میلیلیتر سرم فیزیولوژی بهصورت درون صفاقی دریافت کرد. سپس خونگیری انجام و پروفایل لیپیدی از نظر تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL بررسی شد. نتایج با استفاده از نسخه 21 نرمافزار SPSS آنالیز شدند و مقایسهها توسط آنالیز واریانس یکطرفه و کراسکال والیس انجام شد.
یافتهها: در گروه تیمار با mg/kg 32 کاروتنوئید در مقایسه با گروه گاواژ و شاهد، کمترین غلظت سرمی تریگلیسرید و VLDL مشاهده شد. میانگین غلظت سرمی کلسترول و HDL تفاوت معناداری در گروهها نشان نداد. بیشترین میانگین غلظت سرمی LDL در گروه گاواژ بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این تحقیق، کاروتنوئید رودوتورولا موسیلاژینوزا موجب کاهش غلظت سرمی تریگلیسرید و VLDL شده است. لذا به نظر میرسد امکان استفاده از آن بهعنوان مکمل در جیره غذایی مفید باشد.