ابوالفضل موسوی؛ محمد آرمین؛ سید هاشم اخلاقی
دوره 28، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1400، ، صفحه 83-88
چکیده
زمینه و هدف روشهای معمول سنتز نانوذرات، نقایصی مانند ساختار ضعیف، نرخ تولید کم، هزینه تولید بالا و نیاز به انرژی زیاد دارد. از این رو، امروزه گرایش به استفاده از منابع گیاهی، بهعنوان یکی از مناسبترین روشهای سنتز نانوذرات، مورد توجه محققان قرار گرفته است. رازیانه (Foeniculum vulgare) یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم در ایران است که پتانسیل ...
بیشتر
زمینه و هدف روشهای معمول سنتز نانوذرات، نقایصی مانند ساختار ضعیف، نرخ تولید کم، هزینه تولید بالا و نیاز به انرژی زیاد دارد. از این رو، امروزه گرایش به استفاده از منابع گیاهی، بهعنوان یکی از مناسبترین روشهای سنتز نانوذرات، مورد توجه محققان قرار گرفته است. رازیانه (Foeniculum vulgare) یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم در ایران است که پتانسیل سنتز نانوذرات از عصارههای بذر یا اندام هوایی آن وجود دارد. در این مطالعه، امکان سنتز سبز نانو ذرات آهن صفر با استفاده از عصارههای بذر رازیانه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها در این بررسی از عصاره بذر برای سنتز سبز نانو ذرات آهن استفاده شد. خصوصیات آنتیاکسیدانی و میزان کل ترکیبات فنولی عصاره بذر و عصاره حاوی ذرات نانو آهن تعیین شد. بررسی ساختاری نانوذرات آهن با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. یافتهها تشکیل نانوذرات آهن با تغییر رنگ محلول از زرد به قهوهای تأیید شد. هم در عصاره حاوی بذر و هم در عصاره حاوی نانوذرات آهن، خصوصیت آنتیاکسیدانی مشاهده شد و افزودن نانوذرات آهن، سبب افزایش خصوصیات آنتیاکسیدانی رازیانه شد. بررسی ساختاری نانوذرات آهن با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که شکل ذرات کروی و ابعاد آن 200 نانومتر میباشد. نتیجهگیری نتایج این آزمایش نشان داد میتوان از عصاره بذر رازیانه برای سنتز نانوآهن صفر ظرفیتی استفاده کرد و افزایش نانوذرات آهن صفر، سبب افزایش خاصیت آنتیاکسیدانی آن میشود.
میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل
مظاهر قربانی؛ salman ahmady-asbchin؛ حسن رضایی
دوره 25، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، ، صفحه 591-598
چکیده
چکیدهمقدمه: بررسی بر روی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می باشند که این امر معرفی ترکیبات جدیدی را بدنبال داشته است. با توجه به اثرات ضد میکروبی گزارش شده متفاوت، اثر ضد باکتری عصاره اتانولی آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه برروی باکتری های استافیلوکوکوس ...
بیشتر
چکیدهمقدمه: بررسی بر روی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می باشند که این امر معرفی ترکیبات جدیدی را بدنبال داشته است. با توجه به اثرات ضد میکروبی گزارش شده متفاوت، اثر ضد باکتری عصاره اتانولی آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه برروی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلای، کلبسیلا و سالمونلا تیفی موریوم بررسی گردید.مواد و روش ها: در این مطالعه پس از جمع آوری گیاه آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه عصاره گیری به روش خیساندن توسط حلال اتانول90درصد انجام شد. سپس عصاره، تغلیظ و خشک گردید. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های حاصل با روش دیسک کاغذی و روش رقت های متوالی در لوله برروی میکرو ارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلای و کلبسیلا و مقایسه با پنی سیلین، کلرامفنیکل، تتراسایکلین، نالیدیک اسید، سیپروفلوکسین و جنتامایسین انجام پذیرفت و MIC (حداقل غلظت مهارکنندگی) MBC (حداقل غلظت کشندگی) تعیین گردید.یافته ها: عصاره اتانولی آویشن، جعفری، رازیانه، گشنیز و پونه در بررسی به روش انتشار و دیسک کاغذی، تاثیری بر مهار رشد کلبسیلا، اشریشیاکلای و سالمونلا نداشتند. بیشترین اثر مهار رشد بر روی استافیلوکوکوس توسط عصاره آویشن مشاهده گردید. کمترین اثر مهاری رشد هم مربوط به عصاره رازیانه بر روی استافیلوکوکوس بود.نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر اثر ضد باکتری عصاره اتانولی آویشن بروی استافیلوکوکوس می باشد