اسکندر رحیمی؛ مهدی مقرنسی؛ محسن پذیرایی
دوره 19، شماره 2 ، خرداد و تیر 1391، ، صفحه 146-155
چکیده
زمینه و هدف: افزایش هموسیستئین اخیراً بهعنوان یکی از عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی مطرح شده است. همچنین تمرینات ورزشی منظم و مصرف مکمل اسیدهای چرب امگا 3 در کاهش این بیماریها مؤثر دیده شده است. هدف این پژوهش، مطالعه اثر تعاملی 8 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت هموسیستئین پلاسما در مردان سالمند بود. مواد و ...
بیشتر
زمینه و هدف: افزایش هموسیستئین اخیراً بهعنوان یکی از عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی مطرح شده است. همچنین تمرینات ورزشی منظم و مصرف مکمل اسیدهای چرب امگا 3 در کاهش این بیماریها مؤثر دیده شده است. هدف این پژوهش، مطالعه اثر تعاملی 8 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت هموسیستئین پلاسما در مردان سالمند بود. مواد و روشها: این پژوهش از نوع تجربی و نمونه آماری آن 36 مرد سالمند غیر ورزشکار با دامنه سنی 37/3±37/57 سال بود. این مردان از بین سالمندان شهرستان گناوه بهصورت در دسترس انتخاب و بهطور تصادفی ساده به 4 گروه 9 نفری (تمرین با مصرف مکمل امگا 3، تمرین با مصرف دارونما، مصرف مکمل امگا 3 و مصرف دارونما) تقسیم شدند. پس از اخذ رضایتنامه آگاهانه کتبی برنامه تمرینی شامل 8 هفته تمرین هوازی و هر هفته 3 جلسه، به مدت (30 تا 45 دقیقه) و شدت مشخص (55 تا 70 درصد HRmax) اجرا شد. مقدار مصرف روزانه مکمل اسیدهای چرب امگا 3 ، 2000 میلیگرم بود. خونگیری پس از 14 ساعت ناشتایی قبل از شروع تحقیق و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی انجام شد. دادهها با آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، تی وابسته، آنالیز واریانس یک طرفه با نرمافزار 17 SPSS تحلیل شد. یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد تمرینات هوازی با شدت متوسط و مصرف مکمل اسید چرب امگا 3، نتوانست کاهش معناداری در غلظت هموسیستئین پلاسمای گروهها بهوجود آورد، اگرچه کاهش 6/3 درصدی در گروه تمرین با مصرف مکمل امگا 3 و کاهش 4/12 درصدی در گروه تمرین با مصرف دارونما (بهدلیل مقادیر پایه بیشتر این گروه) و کاهش 8/2 درصدی در گروه مصرف مکمل امگا 3 مشاهده شد (0.05≤p). نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد تمرین هوازی و مصرف همزمان مکمل اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش غیر معنادار، اما محسوس در غلظت هموسیستئین پلاسما بهعنوان عامل خطرزای جدید بیماریهای قلبی-عروقی همراه بود.
نرگس سرشار؛ مجتبی کیان مهر؛ مهدی یعقوبی اول ریابی؛ محمد قهرمانی؛ حسین مختاریان دلویی؛ حمید راسخی
دوره 15، شماره 4 ، آذر و دی 1387، ، صفحه 213-219
چکیده
زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی، خصوصا هیپرکلسترولمی از عوامل موثر در ابتلا به آترواسکلروز و بیماری شریان های اکلیلی قلب می باشد. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به میزان کمتر کلسترول موجود در تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی میزان چربی ...
بیشتر
زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی، خصوصا هیپرکلسترولمی از عوامل موثر در ابتلا به آترواسکلروز و بیماری شریان های اکلیلی قلب می باشد. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به میزان کمتر کلسترول موجود در تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی میزان چربی ها و فشار خون انجام شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی، 26 نفر از دانشجویان (8 مرد و 18 زن) از بین داوطلبان سالم به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی، روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجش های آنتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر مواد مغذی قبل و بعد از رژیم جدید توسط آزمون تی زوج با نرم افزار SPSSبا هم مقایسه شدند.
یافته ها: مصرف روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 به مدت 4 هفته باعث کاهش معنادار تری گلیسرید (0.0001 (p= ، فشار خون سیستولیک (0.0001 (p= و دیاستولیک (0.001 (p= به ترتیب 93.8 میلی گرم در دسی لیتر و 117.3 و 78.84 میلیمتر جیوه قبل از مصرف تخم مرغ به 67.5 میلی گرم در دسی لیتر و 95.38 و 69.46 میلیمتر جیوه بعد از مصرف تخم مرغ و افزایش معنادار HDL-C (0.0001 (p= و (P=0.03) PUFA و کلسترول دریافتی (0.0001 (p= به ترتیب از 46.26 میلی گرم در دسی لیتر و 20.3 و 231.1 گرم در روز در شروع مطالعه به 60.65 میلی گرم در دسی لیتر 25.7 و 510.1 گرم در روز پایان مطالعه گردید. سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معناداری را نشان ندادند.
نتیجه گیری: تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 باعث افزایش مقادیر HDL-Cو کاهش مقادیر تری گلیسرید و فشار خون می گردد.