فیزیولوژی و فارماکولوژی
اثر محافظتی عصارة هیدروالکلی پسته بر میزان آنزیم‌های کبدی متعاقب القای مسمومیت کبدی در موش صحرایی

فرشته ایرانمنش؛ امیر موسایی‌امین؛ امیر رهنما؛ علی اکبر ملکی راد؛ علی شمسی زاده

دوره 24، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1396، ، صفحه 149-156

چکیده
  اهداف: علل برخی بیماری‌های کبدی ناشناخته است، ولی بی‌شک عوامل اکسیدکننده نقش مهمی در ایجاد تغییرات پاتولوژیکی کبد دارد. پسته با نام علمی Pistacia Vera دارای ترکیباتی با خواص آنتی‌اکسیدانی مثل کوآنزیم 10، ویتامین E و بتاکاروتن است. پژوهش حاضر، با هدف بررسی اثر عصارة هیدروالکلی پسته بر میزان آنزیم‌های کبدی متعاقب القای مسمومیت کبدی طراحی‌ ...  بیشتر