بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی
ارزیابی اثرسمیت سلولی عصاره گیاه ریواس برسلول های سرطان سینه رده MCF-7 وآنالیز بیان ژن ODC1

زینب نوری؛ اکبر صفی پور افشار

دوره 26، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، ، صفحه 527-534

چکیده
  هدف: از ویژگی‌های سلول‌های سرطانی که آن‌ها را متمایز از سلول‌های طبیعی بدن می‌نماید می‌توان به افزایش میزان آنزیم‌ اورنیتین دکربوکسیلاز (ODC1) اشاره کرد که اثر بسیار مهمی در متابولیسم پلی‌آمین‌ها در سلول‌های سرطانی دارد. در این پژوهش اثرات سمیت سلولی عصاره‌های آبی، اتانولی و ان هگزانی گیاه ریواس (Rheum ribes) بر سلول‌های سرطانی رده ...  بیشتر

اثر ضدمیکروبی عصاره‌های آبی و الکلی گیاه ریواس (Rheum Ribes) بر برخی باکتری‌های بیماری‌زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی

علی صالحی؛ نبی شریعتی‌فر؛ آفتاب صالحی؛ علی‌رضا محمدزاده

دوره 23، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، ، صفحه 430-437

چکیده
  اهداف پاتوژن‌های مواد غذایی گروهی از میکرو ارگانیسم‌ها هستند که باعث بروز بیماری‌های منتقل‌شونده از راه غذا می‌شوند. امروزه تحقیقات زیادی برای یافتن مواد طبیعی مؤثر دربرابر این عفونت‌ها انجام می‌شود. این پژوهش به‌ بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های آبی و الکلی برگ و ساقه گیاه ریواس ایرانی (Rheum ribes) در شرایط آزمایشگاهی پرداخته است.مواد ...  بیشتر