فیزیولوژی و فارماکولوژی
بررسی اثر سمیت سلولی عصاره اتانولی جوانه برگ و گل گیاه سیاه ولیک Crataegus melanocarpa بر روی رده سلول‌های سرطانی پستان (MCF-7) و دهانه رحم (HeLa)

محمود علی پور؛ فرخنده نعمتی

دوره 26، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1398، ، صفحه 145-152

چکیده
  زمینه و هدف: در چند دهه اخیر دانشمندان بر استفاده از ترکیبات طبیعی برای درمان سرطان، از جمله عصاره خام گیاهی یا برخی از متابولیت‌های ثانویه گیاهی متمرکز شده اند. هدف از این پژوهش بررسی فعالیت سمیت سلولی عصاره اتانولی خام تهیه شده از جوانه برگ و گل گیاه سیاه ولیک Crataegus melanocarpa بر لاین‌های سلولی سرطانی MCF-7 و HeLa. مواد و روشها: در این پژوهش ...  بیشتر

بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر باکتری‌های بیماری‌زای انسانی

علی‌اصغر قادری؛ براتعلی فاخری؛ نفیسه مهدی‌نژاد؛ سعیده سعیدی

دوره 23، شماره 5 ، آذر و دی 1395، ، صفحه 756-761

چکیده
  اهداف هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر پاتوژن‌های مهم انسانی است. مواد و روش ها عصاره گیاهی آویشن با استفاده از دستگاه خلأ از مرکز (روتاری) انجام شد. باکتری به صورت استاندارد تهیه شد که شامل Streptococcus pyogenes ATCC® 19615™, Streptococcus pneumoniae ATCC 49619, S.Saprophyticus ATCC® 15305, Hafnia alvei ATCC 51873, Acinetobacter. baumannii ATCC 19606, Enterococcus ...  بیشتر

اثر ضدمیکروبی عصاره‌های آبی و الکلی گیاه ریواس (Rheum Ribes) بر برخی باکتری‌های بیماری‌زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی

علی صالحی؛ نبی شریعتی‌فر؛ آفتاب صالحی؛ علی‌رضا محمدزاده

دوره 23، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، ، صفحه 430-437

چکیده
  اهداف پاتوژن‌های مواد غذایی گروهی از میکرو ارگانیسم‌ها هستند که باعث بروز بیماری‌های منتقل‌شونده از راه غذا می‌شوند. امروزه تحقیقات زیادی برای یافتن مواد طبیعی مؤثر دربرابر این عفونت‌ها انجام می‌شود. این پژوهش به‌ بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های آبی و الکلی برگ و ساقه گیاه ریواس ایرانی (Rheum ribes) در شرایط آزمایشگاهی پرداخته است.مواد ...  بیشتر