ناهید بیژه؛ فهیمه سادات جمالی؛ فاطمه نجاتی؛ محبوبه لطفعلی زاده
دوره 25، شماره 5 ، آذر و دی 1397، ، صفحه 706-714
چکیده
زمینه و هدف: چاقی در بیماران، کاهش عملکرد کلیه را به دنبال دارد و در افراد سالم، منجر به آسیبهای کلیوی میگردد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر هشت هفته تمرین هوازی در آب با و بدون مصرف چای سبز بر عملکرد کلیوی زنان یائسه غیرفعال میباشد.مواد و روشها: از بین 60 داوطلب، 29زن یائسه غیر فعال که دارای شاخص توده بدنی بالاتر از 25 کیلوگرم بر متر ...
بیشتر
زمینه و هدف: چاقی در بیماران، کاهش عملکرد کلیه را به دنبال دارد و در افراد سالم، منجر به آسیبهای کلیوی میگردد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر هشت هفته تمرین هوازی در آب با و بدون مصرف چای سبز بر عملکرد کلیوی زنان یائسه غیرفعال میباشد.مواد و روشها: از بین 60 داوطلب، 29زن یائسه غیر فعال که دارای شاخص توده بدنی بالاتر از 25 کیلوگرم بر متر مربع بودند، به طور تصادفی به سه گروه تمرین، مکمل و تمرین+مکمل تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی بهمدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه و هرجلسه 45 دقیقه با شدت 75-65% ضربان قلب بیشینه اجرا شد. گروه مکمل، روزانه 6 گرم پودر خشک چای سبز را در 600 میلیلیتر آب تقریبا جوش ( 80درجه سانتیگراد)، یک ساعت قبل از وعدههای غذایی بهمدت 8 هفته مصرف کردند. گروه ترکیبی بهطور همزمان به تمرین و مصرف چای سبز پرداختند.یافتهها: در گروه چای سبز، کراتینین سرم (048/0=p) کاهش معنیدار یافت؛ درحالیکه هیچ یک از متغیرها در گروههای تمرین (اسیداوریک(432/0=p)، اوره (681/0=p) و کراتینین (1=p)) و تمرین+مکمل (اسیداوریک (597/0=p)، اوره (270/0=p) و کراتینین (235/0=p) تغییر معنیداری نداشت. تغییرات بینگروهی نیز در هیچ یک از متغیرها معنیدار نبود.نتیجهگیری: تمرینات هوازی در آب به مدت هشت هفته به تنهایی و همراه با مصرف چای سبز تأثیری در بهبود عملکرد کلیوی افراد چاق و داری اضافه وزن نداشت، در حالیکه مصرف چای سبز به تنهایی باعث کاهش سطوح کراتینین و بهبود عملکرد کلیوی گردید.
منصور کرجی بانی؛ علیرضا نخعی؛ فرزانه منتظری فر؛ احسان رخشانی
دوره 22، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، ، صفحه 1008-1017
چکیده
زمینه و هدف :مالشعیر یک نوشیدنی غیر الکلی می باشد که در نسل جوان در کشورها ی اسلامی مصرف فراوانی دارد و بدلیل خواص ارگانولپتیک ودارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی مورد توجه می باشد. این مطالعه جهت تعیین تاثیر دریافت ماءالشعیر بر سطح آنتی اکسیدان تام افراد جوان طراحی گردید.
مواد و روشها :دریک مطالعه مداخله ای تعداد 50 نفر دانشجوشامل ...
بیشتر
زمینه و هدف :مالشعیر یک نوشیدنی غیر الکلی می باشد که در نسل جوان در کشورها ی اسلامی مصرف فراوانی دارد و بدلیل خواص ارگانولپتیک ودارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی مورد توجه می باشد. این مطالعه جهت تعیین تاثیر دریافت ماءالشعیر بر سطح آنتی اکسیدان تام افراد جوان طراحی گردید.
مواد و روشها :دریک مطالعه مداخله ای تعداد 50 نفر دانشجوشامل 25دختر و25 پسر بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس از هرفرد 4میلی لیتر خون قبل و پس از دریافت240 میلی لیتر ماءالشعیر اخذ شد.پس از جدانمودن سرم آنتی اکسیدان تام سرم به روشFRAPو به روش اسپکتروفتومتریک مقادیر اسید اوریک سرم و تیول تام (methodHu's) تعیین شد. جهت آنالیز آماری از نرم افزارSPSSاستفاده شد.توصیف و تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل میانگین،انحراف معیار، تعداد و درصد و برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون واریانس یک طرفه استفاده شد..05/0P< به عنوان تفاوت معنی دار شدن مقادیر متغیرها در بین دو گروه در نظر گرفته شد.
یافته ها: یافته ها نشان دادمیانگین سنی افراد مورد مطالعه 2/1±20 سال بود. تفاوت معنی داری در میانگین سطح آنتی اکسیدانی تام افراد مورد مطالعه در قبل و بعد مداخله مشاهده شد ( µmol/ l 301±3/1312 درمقابل (µmol/l345± 4/1374) (0001/0= P). اما مقدار اسید اوریک سرم خون افراد مورد مطالعه بعدازمداخله تفاوت معنی داری نداشت. میانگین سطح سرمی تیول تام در افراد مورد مطالعه تفاوت معنی د اری داشت (dl /mg 22 /0 ± 42 /0 درمقابل dl/mg18 /0 ± 59 /0 ) (0001/0= P). بین ظرفیت تام آنتی اکسیدان و تیول سرم دردومرحله قبل ( 0005/0>P و1=r) و بعد ( 0005/0>P و1=r) همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد.
نتیجه گیری:یافته ها نشان داد نوشیدن نوشابه غیر الکلی ماءالشعیر به طور چشمگیری باعث افزایش میانگین فعالیت آنتی اکسیدانی تام سرم و تیول پروتئینی در افراد میشود. بنظر می رسد با توجه به تاثیرآنتی اکسیدان ها در سلامتی افزایش توان آنتی اکسیدانی درماءالشعیر می تواند مورد مطالعه قرارگرفته که نیازمند تحقیقات گسترده تر می باشد.