میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل
مظاهر قربانی؛ salman ahmady-asbchin؛ حسن رضایی
دوره 25، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، ، صفحه 591-598
چکیده
چکیدهمقدمه: بررسی بر روی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می باشند که این امر معرفی ترکیبات جدیدی را بدنبال داشته است. با توجه به اثرات ضد میکروبی گزارش شده متفاوت، اثر ضد باکتری عصاره اتانولی آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه برروی باکتری های استافیلوکوکوس ...
بیشتر
چکیدهمقدمه: بررسی بر روی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می باشند که این امر معرفی ترکیبات جدیدی را بدنبال داشته است. با توجه به اثرات ضد میکروبی گزارش شده متفاوت، اثر ضد باکتری عصاره اتانولی آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه برروی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلای، کلبسیلا و سالمونلا تیفی موریوم بررسی گردید.مواد و روش ها: در این مطالعه پس از جمع آوری گیاه آویشن، رازیانه، جعفری، گشنیز و پونه عصاره گیری به روش خیساندن توسط حلال اتانول90درصد انجام شد. سپس عصاره، تغلیظ و خشک گردید. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های حاصل با روش دیسک کاغذی و روش رقت های متوالی در لوله برروی میکرو ارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلای و کلبسیلا و مقایسه با پنی سیلین، کلرامفنیکل، تتراسایکلین، نالیدیک اسید، سیپروفلوکسین و جنتامایسین انجام پذیرفت و MIC (حداقل غلظت مهارکنندگی) MBC (حداقل غلظت کشندگی) تعیین گردید.یافته ها: عصاره اتانولی آویشن، جعفری، رازیانه، گشنیز و پونه در بررسی به روش انتشار و دیسک کاغذی، تاثیری بر مهار رشد کلبسیلا، اشریشیاکلای و سالمونلا نداشتند. بیشترین اثر مهار رشد بر روی استافیلوکوکوس توسط عصاره آویشن مشاهده گردید. کمترین اثر مهاری رشد هم مربوط به عصاره رازیانه بر روی استافیلوکوکوس بود.نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر اثر ضد باکتری عصاره اتانولی آویشن بروی استافیلوکوکوس می باشد
سیمین نامور آغداش؛ رؤیا میرزایی
دوره 22، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 902-908
چکیده
مقدمه: صرعیکی از شایع ترین اختلالات نورولوژیکی در دنیا می باشد. 2 - 5/0 درصد از جمعیت جهان از آن رنج می برند که عواقب فیزیکی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بوجود می آورد. علیرغم وجود روش های رایج در درمان صرع، تحقیقات برای کشف داروهای جدید ادامه دارد. گیاهان دارویی در درمان صرع در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند اما فقط تعداد ...
بیشتر
مقدمه: صرعیکی از شایع ترین اختلالات نورولوژیکی در دنیا می باشد. 2 - 5/0 درصد از جمعیت جهان از آن رنج می برند که عواقب فیزیکی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بوجود می آورد. علیرغم وجود روش های رایج در درمان صرع، تحقیقات برای کشف داروهای جدید ادامه دارد. گیاهان دارویی در درمان صرع در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند اما فقط تعداد کمی از آنها مورد بررسی علمی قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره گیاهآویشندر درمان تشنج می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه 48 سر موش سوری به طور تصادفی انتخاب شدند و به 6 گروه شامل 1 گروه کنترل، 1 گروه شم و 4 گروه آزمایش تقسیم شدند. گروه شم آب مقطر و گروه های آزمایش دوزهای 100،200، 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره آبی آویشن را به مدت 4 هفته دریافت کردند. 30 دقیقه بعد از گاواژ با دوز های مختلف عصاره و آب مقطر، پنتیلن تترازول به گروه های آزمایش و شم تزریق شد. حیوان بلافاصله به قفس ویژه ای منتقل شد و رفتارهای تشنجی و پارامتر های مربوطه بوسیله دوربین ضبط شد سپس مراحل مختلف تشنج ، تاخیر در شروع تشنج و طول مدت تشنج ارزیابی شد.
یافته ها: آنالیز داده ها نشان داد که عصاره آبی آویشن اثر قابل ملاحظه ای بر تشنج های القاء شده باPTZدارد. درمان با این عصاره تاخیر در شروع تشنج را افزایش، پیشرفت فاز های تشنج را مهار می کند.
نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان می دهد که عصاره آویشن اثر ضد تشنجی بر تشنج های القاء شده باPTZدارد و ممکن است در درمان تشنج مورد استفاده قرار گیرد.