فیزیولوژی و فارماکولوژی
مرضیه فلاحی؛ سیدابراهیم حسینی
دوره 27، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1399، ، صفحه 348-353
چکیده
زمینه و هدف: از بخش های مختلف گیاه گردو در طب سنتی و در درمان بیماریهای مختلف از جمله دیابت استفاده می شود. با توجه به با توجه به نقش استرسهای مختلف در بروز بیماری دیابت و عوارض داروهای شیمیایی در درمان این بیماری، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره هیدروالکلی برگ گردو بر پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی نر بالغ دیابتی شده تحت استرس شنا ...
بیشتر
زمینه و هدف: از بخش های مختلف گیاه گردو در طب سنتی و در درمان بیماریهای مختلف از جمله دیابت استفاده می شود. با توجه به با توجه به نقش استرسهای مختلف در بروز بیماری دیابت و عوارض داروهای شیمیایی در درمان این بیماری، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره هیدروالکلی برگ گردو بر پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی نر بالغ دیابتی شده تحت استرس شنا انجام گرفت.روش بررسی: این مطالعه تجربی برروی50 سرموش صحرایی نر بالغ که به 5گروه ،کنترل،دیابتی ،دیابتی تیمار با عصاره برگ گردو (mg/kg200) ،دیابتی با استرس شنا درآب 15درجه سانتیگراد و دیابتی تیماربا استرس شنا و عصاره برگ گردوتقسیم گردیدند انجام گرفت.در پایان بعد از تجویز21روزه و اندازه گیری وزن و خونگیری از حیوانات، میزان سرمی تری گلیسیرید،کلسترول تام،LDL و HDLاندازه گیری شدودادهها با استفاده از نرم افزارSPSS-18 و آزمونهای ANOVA و توکی آنالیز و معناداری اختلاف داده ها در سطح05/0 P< در نظر گرفته شد.یافته ها: نتایج نشان دادکه دیابت و دیابت با استرس شنا باعث کاهش معنادار وزن و میزان سرمی HDL درسطح01/0P< و افزایش معنادار میزان سرمی تری گلیسیرید،کلسترول تام،LDL درسطح001/0P< نسبت به گروه کنترل می گردد درحالی که عصاره برگ گردو باعث افزایش معنادارHDL درسطح01/0P< درسطح01/0P< وکاهش معنادار میزان سرمی تری گلیسیرید،کلسترول تام وLDL درسطح001/0P< در حیوانات دیابتی و تحت استرس شنا می گردد.نتیجه گیری:نتایج نشان داد که استرس شنا و دیابت احتمالا به دلیل افزایش ترکیبات اکسیدانت باعث افزایش میزان سرمی تری گلیسیرید،کلسترول تام وLDL وکاهش HDLدرخون می شود و عصاره
زهرا گرجی؛ مجید محمدشاهی؛ مهدی زارعی؛ فاطمه حیدری
دوره 21، شماره 5 ، آذر و دی 1393، ، صفحه 856-869
چکیده
زمینه و هدف: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای آندوکرینی است که در نتیجهی اختلال در ترشح یا عملکرد انسولین ایجاد می شود. با توجه به خواص مفید کنجد و مصرف گستردهی فرآوردههای آن (مثل ارده) در استان خوزستان، مطالعهی حاضر با هدف بررسی اثر ارده و روغن کنجد بر قند خون و پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی دیابتی انجامشد.
مواد و روشها: ...
بیشتر
زمینه و هدف: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای آندوکرینی است که در نتیجهی اختلال در ترشح یا عملکرد انسولین ایجاد می شود. با توجه به خواص مفید کنجد و مصرف گستردهی فرآوردههای آن (مثل ارده) در استان خوزستان، مطالعهی حاضر با هدف بررسی اثر ارده و روغن کنجد بر قند خون و پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی دیابتی انجامشد.
مواد و روشها: 40 سر موش صحرایی ویستار نر در چهار گروه مساوی شامل کنترل سالم، کنترل دیابتی، دیابتی تیمارشده با روغن کنجد (g/kg 5/0) و دیابتی تیمارشده با ارده (g/kg 25/1) توزیع شدند و به مدت 6 هفته مورد مطالعه قرارگرفتند. درپایان، میزان قند خون ناشتا و سطح لیپیدهای سرم ارزیابیگردید. دادهها توسط نرمافزار 18SPSS مورد آنالیز آماری قرارگرفت. برای مقایسهی میانگینها در گروههای مورد مطالعه از آزمون ANOVA یکطرفه و آزمون t مستقل استفاده شد. سطح معناداری 05/0> P در نظرگرفتهشد.
یافتهها: مصرف ارده و روغن کنجد، باعث کاهش معناداری در میزان قند خون ناشتا و افزایش معناداری در میزان لیپوپروتئین با دانسیتهی بالا در مقایسه با گروه کنترل دیابتی گردید (05/0> P). روغن کنجد همچنین سبب کاهش معنادار سطح تری گلیسرید سرم در مقایسه با گروه کنترل دیابتی-شد (05/0> P).
نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه، تاثیر مثبت ارده و روغن کنجد در کنترل قند خون و پروفایل لیپیدی را در مدل حیوانی دیابت نشانداد.