مقایسه‌ی اثر ارده و روغن کنجد بر سطح قند خون و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی

زهرا گرجی؛ مجید محمدشاهی؛ مهدی زارعی؛ فاطمه حیدری

دوره 21، شماره 5 ، آذر و دی 1393، ، صفحه 856-869

چکیده
  زمینه و هدف: دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های آندوکرینی است که در نتیجه‌ی اختلال در ترشح یا عملکرد انسولین ایجاد می شود. با توجه به خواص مفید کنجد و مصرف گسترده‌ی فرآورده‌های آن (مثل ارده) در استان خوزستان، مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی اثر ارده و روغن کنجد بر قند خون و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی انجام‌شد. مواد و روش‌ها: ...  بیشتر