مجتبی اکرمیان فرد؛ امیر مقدم احمدی؛ فاطمه ایوبی؛ حسن نکیسا؛ زهرا حدادیان؛ محمد شعبانی؛ محمد الله توکلی؛ علی شمسی زاده
دوره 22، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1394، ، صفحه 36-44
چکیده
زمینه و هدف: استرسهای اکسیداتیو در تخریب نورونهای واقع در جسم سیاه و ایجاد پارکینسون دخالت دارند. گزارششده گیاه بومادران دارای اثرات آنتیاکسیدانی و محافظت نورونی است. در این مطالعه، اثر محافظتی عصارهی آبی گیاه بومادران بر ضایعهی القاءشده توسط تزریق داخل بطنی 6-هیدروکسی دوپامین (6-OHDA) در موشهای صحرایی نر بررسیشد.
مواد ...
بیشتر
زمینه و هدف: استرسهای اکسیداتیو در تخریب نورونهای واقع در جسم سیاه و ایجاد پارکینسون دخالت دارند. گزارششده گیاه بومادران دارای اثرات آنتیاکسیدانی و محافظت نورونی است. در این مطالعه، اثر محافظتی عصارهی آبی گیاه بومادران بر ضایعهی القاءشده توسط تزریق داخل بطنی 6-هیدروکسی دوپامین (6-OHDA) در موشهای صحرایی نر بررسیشد.
مواد و روشها: در این مطالعهی تجربی، 60 سر موشهای صحرایی نر بهصورت تصادفی به 6 گروه کنترل، پارکینسونی، و گروههای پارکینسونی تحت تیمار با عصاره تقسیمشدند. القاء پارکینسون با تزیق داخل بطنی تک دوز 6-OHDA انجامشد. عصارهی آبی بومادران با دوزهای 4/1 و 8/2 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم به دو روش مکرر (روزانه و بهمدت 14 روز قبل و 14 روز پس از تزریق 6-OHDA) و یا حادّ (روز 13 پس از تزریق 6-OHDA) گاواژشد. ارزیابی پارکینسون با استفاده از تست روتارود و Wire grasping چهارده روز پس از تزریق 6-OHDA انجامشد.
یافتهها: یافتههای این مطالعه نشانداد که گاواژ مکرر دوزهای 4/1 و 8/2 میلیگرم عصارهی بومادران فعالیتهای حرکتی و قدرت عضلانی را متعاقب تزریق 6-OHDA در موش صحرایی بهبود بخشیدهاست (p
سعیده سعیدی؛ مهتا مظاهری نایینی؛ سیدکاظم صباغ؛ صفورا بزی
دوره 21، شماره 4 ، مهر و آبان 1393، ، صفحه 596-603
چکیده
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ ومیر درجهان میباشد. بهعلت مقاومت تعدادی ازباکتریهای بیماریزای انسانی به آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایشاست. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد میکروبی عصارههای آبی بومادران و مریم گلی علیه 10 سویهی باکتری بیماریزای انسانی است. ...
بیشتر
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ ومیر درجهان میباشد. بهعلت مقاومت تعدادی ازباکتریهای بیماریزای انسانی به آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایشاست. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد میکروبی عصارههای آبی بومادران و مریم گلی علیه 10 سویهی باکتری بیماریزای انسانی است.
مواد و روشها: عصارهی آبی، مربوط به گونههای بومادران و مریم گلی از روش ماسراسیون (خیساندن) تهیه و با استفاده از دستگاه روتاری تغلیظ و خشکشد.10 سویهی استاندارد باکتری بیماریزای انسانی از جنسهای مختلف در محیط مایع مغذی کشتدادهشد. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) دو عصاره، بهروش میکرودایلوشن در پنج غلظت مختلف (0/62-1/25-2/5-5-10mg/ml) بر روی باکتری ها تعیینشد.
یافتهها: نتایج حاصل نشانداد که عصارهی آبی بومادران و مریم گلی در غلظتهای مختلف بر روی همه باکتریهای آزمایششده، اثر مهارکنندگی دارند. سویههای استافیلوکوکوس اورئوس و ساپروفیتیکوس بهترتیب بیشترین و کمترین میزان حساسیّت را به عصارهی آبی بومادران نشاندادند. سویهی باسیلوس سرئوس، درجهی بالایی از حساسیّت و سویههای سودوموناس آئروژینوزا و سراشیا مارسنس، کمترین میزان حساسیّت را به عصاره-ی آبی مریم گلی نشاندادند.
نتیجهگیری: براساس نتایج بهدستآمده از این تحقیق و سایر گزارشهای موجود دراین زمینه، میتوان عصارهی آبی بومادران و مریم گلی را به-عنوان عوامل کنترلکنندهی بیولوژیک معرفیکرد. بااینحال، برای استفاده از هر عصارهی گیاهی در جهت کاربرد بالینی، آنالیز شیمیایی عصاره و تحقیقات بالینی لازم و ضروری می باشد.