تأثیر مکمل پروبیوتیک بر یبوست بیماران سکته مغزی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه

سارا جهانگیری؛ موسی‌الرضا تدین فر؛ علیرضا رحمانی؛ محمد حسن رخشانی

دوره 23، شماره 5 ، آذر و دی 1395، ، صفحه 776-781

چکیده
  اهداف یبوست مشکل غالب معده‌ای‌روده‌ای بعد از سکته مغزی است که سبب افزایش فشار داخل جمجمه می‌شود. درمان یبوست از طریق درمان علامتی شامل مصرف ملین‌ها و فیبرهاست. این درمان‌ها عوارض و محدودیت‌هایی دارند. با توجه به تأثیر پروبیوتیک‌ها در درمان برخی مشکلات گوارشی، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف پروبیوتیک بر یبوست بیماران سکته ...  بیشتر

غربال گری، شناسایی و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکسی های موجود در فرآورده لبنی سنتی سبزوار

محمدرضا سعیدی اصل؛ مهدی حسن شاهیان؛ سارا رشید؛ حسین استیری

دوره 21، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1393، ، صفحه 7-16

چکیده
  زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستندکه اگر به تعداد کافی مورد اسستفاده قرار بگیرند دارای اثرات سلامت بخش خواهند بود. باتوجه به گسترش فزاینده محصولات لبنی صنعتی به جای محصولات سنتی، امکان از دست دادن بسیاری از باکتری های پروبیوتیک وجود دارد. بنابراین ضروری است این باکتری ها را از منابع سنتی شناسایی نموده و در تولید ...  بیشتر

جداسازی، شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری‌های پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی سبزوار

وحید کوشکی؛ جعفر وطن دوست؛ سید علی مرتضوی؛ علی اکبر جنت آبادی؛ سید ابوالفضل حسینی

دوره 20، شماره 5 ، بهمن و اسفند 1392، ، صفحه 726-737

چکیده
  زمینه و هدف: پروبیوتیک‌ ها میکروارگانیسم‌ های غیر پاتوژن و مفیدی هستند که شناسایی آنها در محصولات لبنی سنتی نه تنها می‌تواند منجر به جداسازی باکتریهای پروبیوتیکی با خصوصیات ویژه شود، بلکه می‌تواند دیدگاه مناسبی برای تولید انبوه محصولات لبنی سنتی که به طور طبیعی حاوی باکتریهای پروبیوتیکی هستند به ما عرضه کند. مواد و روش ها: پس ...  بیشتر