سکینه کاظمی نورعینی؛ فروه خسروجردی؛ محمد نبیونی
دوره 19، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1391، ، صفحه 267-277
چکیده
مقدمه: زعفران به عنوان یک دارو از دیرباز مورد توجه بوده است و گزارشهایی از اثرات ضد سرطانی کروسین ، رنگدانه اصلی زعفران وجود دارد. از آنجا که نامیرایی سلولهای سرطانی عمدتاً ناشی از فعال شدن آنزیمی به نام تلومراز است، تأثیر کروسین بر فعالیت این آنزیم در سلولهای آدنوکارسینومای سینه رده MCF7 مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: غلظت ...
بیشتر
مقدمه: زعفران به عنوان یک دارو از دیرباز مورد توجه بوده است و گزارشهایی از اثرات ضد سرطانی کروسین ، رنگدانه اصلی زعفران وجود دارد. از آنجا که نامیرایی سلولهای سرطانی عمدتاً ناشی از فعال شدن آنزیمی به نام تلومراز است، تأثیر کروسین بر فعالیت این آنزیم در سلولهای آدنوکارسینومای سینه رده MCF7 مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: غلظت IC50 کروسین پس از 48 ساعت تیمار سلولها با استفاده از روش MTT تخمین زده شد. فعالیت تلومراز در سلولهای تیمار شده در مقایسه با سلولهای کنترل تیمار نشده با استفاده از روش رایج تکثیر تکرارهای تلومری (TRAP) (بر اساس روش Kim، 1994) و نیز روش کمّی qTRAP (بر اساس روش Hou، 2001) سنجش و نتایج با هم مقایسه شد. یافتهها: غلظتهای خیلی پایین کروسین فعالیت تلومراز را در مقایسه با سلولهای تیمار نشده افزایش می دهد، ولی غلظتهای بالاتر آن به شکل وابسته به دوز فعالیت آنزیم را کاهش می دهد. بر اساس روش qTRAP، فعالیت تلومراز در غلظت IC50 کروسین تا 85% نسبت به سلولهای تیمار نشده مهار میگردد و روش TRAP نیز بطور کیفی این فرآیند را تأیید می کند.نتیجه گیری: هر دو روش مورد استفاده پیشنهاد می کنند که مکانیسم ضد سرطانی کروسین در رده سلولی MCF7 احتمالاً به واسطه اثر مهار کنندگی قوی آن بر فعالیت تلومراز است.