رضا قوطاسلو؛ طاهره پیرزاده؛ آیلین اسمعیل خانی؛ عابد زاهدی بیالوایی؛ حامد ابراهیم زاده لیل آبادلو
دوره 29، شماره 2 ، خرداد و تیر 1401، ، صفحه 179-194
چکیده
چکیدههلیکوباکتر پیلوری اولین باکتری سرطان زایی است که به رسمیت شناخته شده و این باکتری یکی از پاتوژن های مهم انسانی است. اگر درمان ضروری صورت نگیرد، کلونیزاسیون معمولاً مادام العمر ادامه می یابد. هلیکوباکتر پیلوری عامل اصلی بیماری های مختلف دستگاه گوارش شامل گاستریت مزمن فعال، بدون علائم بالینی تا زخم گوارشی، آدنوکارسینوم معده ...
بیشتر
چکیدههلیکوباکتر پیلوری اولین باکتری سرطان زایی است که به رسمیت شناخته شده و این باکتری یکی از پاتوژن های مهم انسانی است. اگر درمان ضروری صورت نگیرد، کلونیزاسیون معمولاً مادام العمر ادامه می یابد. هلیکوباکتر پیلوری عامل اصلی بیماری های مختلف دستگاه گوارش شامل گاستریت مزمن فعال، بدون علائم بالینی تا زخم گوارشی، آدنوکارسینوم معده و لنفوم بافت لنفاوی مرتبط با مخاط معده است. در این بررسی مروری به برخی از پیشرفت های اخیر در روش های تشخیصی عفونت هلیکوباکتر پیلوری در شرایط بالینی مختلف پرداخته شده است. در تشخیص بالینی هلیکوباکتر پیلوری باید از آزمایش هایی استفاده شود که از دقت بالایی برخوردار هستند، بطوریکه حساسیت و ویژگی بیش از 90٪ داشته باشد. در انتخاب آزمایش مربوطه باید همه موارد از جمله شرایط بالینی، نسبت احتمال آزمایش های مثبت و منفی، مقرون به صرفه بودن، استراتژی های مربوطه و در دسترس بودن آن ها در نظر گرفته شود.
عزت نوری زاده؛ کریم اله قاسمی گرمی؛ سیدکریم شفقی اصل؛ نقی مالوفی
دوره 12، شماره 3 ، مهر و آبان 1384، ، صفحه 17-21
چکیده
زمینه و هدف: امروزه مشخص شده است که هلیکوباکترپیلوری شایع ترین علت گاستریت در سراسر جهان است. این ارگانیسم در پیشرفت زخم معده و به ویژه زخم دوازدهه نیز نقش مهمی را ایفا نموده و عامل یکی از رایج ترین عفونت ها در سراسر دنیا است که حداقل نیمی از جمعیت را در بسیاری از جوامع مبتلا می سازد. مقاومت های این میکروارگانیسم در برابر داروهای شیمیایی ...
بیشتر
زمینه و هدف: امروزه مشخص شده است که هلیکوباکترپیلوری شایع ترین علت گاستریت در سراسر جهان است. این ارگانیسم در پیشرفت زخم معده و به ویژه زخم دوازدهه نیز نقش مهمی را ایفا نموده و عامل یکی از رایج ترین عفونت ها در سراسر دنیا است که حداقل نیمی از جمعیت را در بسیاری از جوامع مبتلا می سازد. مقاومت های این میکروارگانیسم در برابر داروهای شیمیایی یک مشکل جدی است و نیاز برای یافتن مواد ضد میکروبی ارزان و موثر را ایجاب می کند. در حال حاضر بنا به دلایل مختلف نظیر غلبه بر مقاومت های اکتسابی باکتری ها و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها، تولید فرآورده های گیاهی ضد باکتریایی کاملا ضروری به نظر می رسد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی زردچوبه و دارچین را بر روی پنج سویه هلیکوباکترپیلوری می باشد.
مواد و روش ها: گیاهانی که بر علیه پنج سویه هلیکوباکترپیلوری انتخاب شدند. شامل دارچین و زردچوبه بودند که عصاره های الکلی و آبی آن ها با روش انتشار در آگار بر روی پنج سویه هلیکوباکترپیلوری های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان شریعتی تهران مورد بررسی قرار گرفت، نمونه های بیوپسی از بیماران مبتلا به زخم معده و اثنی عشر، گاستریت و سرطان معده جدا شده بود. نمونه ها در داخل ترانسپورت به آزمایشگاه جهت بررسی و مطالعات بعدی منتقل شدند.
یافته ها: از بین عصاره های آبی و الکلی حاصل از گیاهان مورد مطالعه از نظر خاصیت ضد باکتریایی، عصاره های زردچوبه بیشترین اثر ضد میکروبی را از خود نشان دادند. بطوری که قطر هاله عدم رشد در عصاره های آبی 22 میلی متر و در عصاره الکلی 18 میلی متر بود. در صورتی که قطر هاله عدم رشد برای گیاه دارچین در عصاره آبی 17 میلی متر و در عصاره الکلی 12 میلی متر بود.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که گیاهان مورد آزمایش دارای خاصیت ضد باکتریایی می باشند که در این میان، خاصیت ضد باکتریایی عصاره آبی زردچوبه بر روی هلیکوباکترپیلوری قابل توجه می باشد. بنابراین توصیه می گردد با استخراج مواد موثره این گیاهان، تحقیقات بیشتری در این زمینه ایجاد شود.