علوم تغذیه
بررسی تاثیر ال-کارنیتین و رژیم کاهش وزن بر شاخص های تن سنجی در زنان مبتلا به استئوارتریت زانو

فرناز باغبان؛ مهدیه حسین زاده؛ حسن مظفری خسروی؛ علی دهقان؛ حسین فلاح زاده

دوره 26، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، ، صفحه 445-451

چکیده
  زمینه و هدف: چاقی و نوع رژیم غذایی از مهم‌ترین عوامل خطر استئوآرتریت می‌باشد. ال-کارنیتین ماده ای با خاصیت آنتی اکسیدانی و افزایش دهنده سوخت و ساز انرژی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ال-کارنیتین بر شاخص‌های تن‌سنجی در زنان چاق مبتلا به استئوآرتریت زانو بود.مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی ‌بالینی دوسوکور از بین بیماران ...  بیشتر

تاثیر کارنیتین بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران همودیالیزی با نارسایی قلبی

عطیه مخلوق؛ مژگان جمشیدی؛ وحید مخبری

دوره 13، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1385، ، صفحه 14-18

چکیده
  زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی یکی از مهم ترین ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی و عروقی در بیماران همودیالیزی محسوب می شود. از آن جا که وجود مقادیر کافی کارنیتین در بدن برای متابولیسم طبیعی اسیدهای چرب و جلوگیری از بروز هیپرلیپیدمی ضروری است، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر کارنیتین بر سطح لیپیدهای سرم بیماران همودیالیزی در بیمارستان امام ...  بیشتر