علیاصغر قادری؛ براتعلی فاخری؛ نفیسه مهدینژاد؛ سعیده سعیدی
دوره 23، شماره 5 ، آذر و دی 1395، ، صفحه 756-761
چکیده
اهداف هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر پاتوژنهای مهم انسانی است. مواد و روش ها عصاره گیاهی آویشن با استفاده از دستگاه خلأ از مرکز (روتاری) انجام شد. باکتری به صورت استاندارد تهیه شد که شامل Streptococcus pyogenes ATCC® 19615™, Streptococcus pneumoniae ATCC 49619, S.Saprophyticus ATCC® 15305, Hafnia alvei ATCC 51873, Acinetobacter. baumannii ATCC 19606, Enterococcus ...
بیشتر
اهداف هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر پاتوژنهای مهم انسانی است. مواد و روش ها عصاره گیاهی آویشن با استفاده از دستگاه خلأ از مرکز (روتاری) انجام شد. باکتری به صورت استاندارد تهیه شد که شامل Streptococcus pyogenes ATCC® 19615™, Streptococcus pneumoniae ATCC 49619, S.Saprophyticus ATCC® 15305, Hafnia alvei ATCC 51873, Acinetobacter. baumannii ATCC 19606, Enterococcus faecalis ATCC 29212, Proteus mirabilis ATCC 35659, Serratia marcescens ATCC 274, Staphylococcus aureus ATCC® 25923 است. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آویشن در غلظتهای مختلف با روش رقتسازی در چاهک روی باکتریها تعیین شد. حساسیت سویهها به چند آنتیبیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربیبائر ارزیابی شد. یافته ها نتایج نشان داد عصاره برگ آویشن در همه غلظتها باکتریها را مهار میکند. کمترین غلظت مهارکنندگی در برابرS.pneumoniae, H.alvei, P.mirabilis و S.marcescens مشاهده شده است (25ppm/6).نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشاندهنده تأثیر زیاد عصاره الکلی روی باکتریهای بیماریزا است. البته کاربرد بالینی این گیاهان نیازمند مطالعات بیشتر و وسیعتری است.
محمد بکائیان؛ فرامرز دهمرده؛ محمد سهرابی؛ سعیده سعیدی
دوره 22، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 780-787
چکیده
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است. بهعلت مقاومت تعدادی از باکتریهای بیماریزای انسانی به آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای طبیعی و گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضدباکتریایی عصارهی گلسنگ RamalinahyrcanaSipman علیه چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی ...
بیشتر
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است. بهعلت مقاومت تعدادی از باکتریهای بیماریزای انسانی به آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای طبیعی و گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضدباکتریایی عصارهی گلسنگ RamalinahyrcanaSipman علیه چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی است.
مواد و روشها: عصارهی اتانولی گلسنگ مورد نظر با استفاده از دستگاه روتاری تهیه شد. 9 سویهی استاندارد از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در محیط آبگوشت غذایی کشت داده شد. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) به روش میکرودایلوشن تعیین گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصارهی گلسنگ R. hyrcana در غلظتهای مختلف مهارکنندهی باکتریهای گرم مثبت و منفی است. نتایج نشان داد که عصارهی این گلسنگ در همهی غلظتها مهارکننده باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است و بعد از استافیلوکوکوس اورئوس کمترین غلظت مهارکننده مربوط به باکتریهای هافنیا و اسینتو باکتر میباشد (ppm5/12).
نتیجهگیری: براساس نتایج بهدستآمده ازاین تحقیق وسایرگزارشهای موجود دراین زمینه، میتوان عصارهی اتانولی گلسنگR. hyrcana را بهعنوان عامل کنترلکنندهی بیولوژیک معرفی نمود. با اینحال، برای استفاده ازعصارههای گلسنگهای مختلف در جهت کاربرد بالینی، آنالیز شیمیایی عصارهها و تحقیقات بالینی لازم و ضروری میباشد.
سید کاظم صباغ؛ سعیده سعیدی؛ زهرا دهباشی؛ مهتا مظاهری نایینی
دوره 22، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 854-861
چکیده
زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل عفونت زا برای انسان می باشد که در سال های اخیر سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک آن گزارش شده است. با افزایش مقاومت باکتریایی نسبت به داروهای شیمیایی و عوارض جانبی کم داروهای گیاهی، امروزه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته اند. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های الکلی ...
بیشتر
زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل عفونت زا برای انسان می باشد که در سال های اخیر سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک آن گزارش شده است. با افزایش مقاومت باکتریایی نسبت به داروهای شیمیایی و عوارض جانبی کم داروهای گیاهی، امروزه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته اند. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های الکلی فلفل سیاه و اسفند علیه سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک های رایج مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش ها: استخراج عصاره الکلی فلفل سیاه و اسفند با استفاده از دستگاه روتاری انجام گردید. 12 سویه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های ادراری جداسازی و خالص سازی گردید. حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره های فلفل سیاه و اسفند در شش غلظت مختلف با روش رقیق سازی در محیط مایع برروی باکتری ها تعیین شد. حساسیت سویه ها به چند آنتی بیوتیک با روش دیسک دیفیوژن کربی-بائر مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که بالاترین و پایینترین متوسط مقاومت به ترتیب متعلق به آنتی بیوتیک های سفتازیدیم (6/66%) و وانکومایسن (1/8%) می باشد. ارزیابی مقدار MIC عصاره های گیاهی نشان داد که بیشترین اثر کشندگی فلفل و اسپند به ترتیب در غلظت های 10و 5 میلی گرم در میلی لیتر می باشد، در حالی که کمترین غلظت بازدارندگی در غلظت5/2 و 62/0 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. بیشترین مقدار MBC به ترتیب در غلظت های 20 و 10 میلی گرم در میلی لیتر عصاره های فلفل سیاه و اسفند می باشد
نتیجه گیری: اگر چه کاربرد بالینی عصاره ها و اسانس های گیاهی به دلیل عوارض جانبی ، با ارزش به نظر می رسد، اما جهت کاربرد بالینی عصاره های الکلی اسفند و فلفل سیاه باید تحقیقات بیشتری در زمینه مکانیسم عمل ترکیبات موثر این گیاهان بر روی عوامل میکروبی انجام شود.