بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر باکتری‌های بیماری‌زای انسانی

علی‌اصغر قادری؛ براتعلی فاخری؛ نفیسه مهدی‌نژاد؛ سعیده سعیدی

دوره 23، شماره 5 ، آذر و دی 1395، ، صفحه 756-761

چکیده
  اهداف هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر پاتوژن‌های مهم انسانی است. مواد و روش ها عصاره گیاهی آویشن با استفاده از دستگاه خلأ از مرکز (روتاری) انجام شد. باکتری به صورت استاندارد تهیه شد که شامل Streptococcus pyogenes ATCC® 19615™, Streptococcus pneumoniae ATCC 49619, S.Saprophyticus ATCC® 15305, Hafnia alvei ATCC 51873, Acinetobacter. baumannii ATCC 19606, Enterococcus ...  بیشتر

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره‌ی اتانولی گلسنگ Ramalina hyrcana Sipman بر‌روی باکتری‌های بیماری‌زای انسانی

محمد بکائیان؛ فرامرز دهمرده؛ محمد سهرابی؛ سعیده سعیدی

دوره 22، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 780-787

چکیده
  زمینه و هدف: بیماری­های عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است. به­علت مقاومت تعدادی از باکتری­های بیماری­زای انسانی به آنتی­بیوتیک­ها، استفاده از دارو­های طبیعی و گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضد­باکتریایی عصاره­ی گلسنگ RamalinahyrcanaSipman علیه چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی ...  بیشتر

بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره اتانولی فلفل سیاه (Piper nigrum) و اسفند Peganum harmala) )علیه سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک

سید کاظم صباغ؛ سعیده سعیدی؛ زهرا دهباشی؛ مهتا مظاهری نایینی

دوره 22، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 854-861

چکیده
  زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل عفونت زا برای انسان می باشد که در سال های اخیر سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک آن گزارش شده است.  با افزایش مقاومت باکتریایی نسبت به داروهای شیمیایی و عوارض جانبی کم داروهای گیاهی، امروزه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته اند. در این مطالعه  اثر ضد باکتریایی عصاره های الکلی ...  بیشتر