محمد بکائیان؛ فرامرز دهمرده؛ محمد سهرابی؛ سعیده سعیدی
دوره 22، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 780-787
چکیده
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است. بهعلت مقاومت تعدادی از باکتریهای بیماریزای انسانی به آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای طبیعی و گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضدباکتریایی عصارهی گلسنگ RamalinahyrcanaSipman علیه چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی ...
بیشتر
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است. بهعلت مقاومت تعدادی از باکتریهای بیماریزای انسانی به آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای طبیعی و گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضدباکتریایی عصارهی گلسنگ RamalinahyrcanaSipman علیه چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی است.
مواد و روشها: عصارهی اتانولی گلسنگ مورد نظر با استفاده از دستگاه روتاری تهیه شد. 9 سویهی استاندارد از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در محیط آبگوشت غذایی کشت داده شد. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) به روش میکرودایلوشن تعیین گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصارهی گلسنگ R. hyrcana در غلظتهای مختلف مهارکنندهی باکتریهای گرم مثبت و منفی است. نتایج نشان داد که عصارهی این گلسنگ در همهی غلظتها مهارکننده باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است و بعد از استافیلوکوکوس اورئوس کمترین غلظت مهارکننده مربوط به باکتریهای هافنیا و اسینتو باکتر میباشد (ppm5/12).
نتیجهگیری: براساس نتایج بهدستآمده ازاین تحقیق وسایرگزارشهای موجود دراین زمینه، میتوان عصارهی اتانولی گلسنگR. hyrcana را بهعنوان عامل کنترلکنندهی بیولوژیک معرفی نمود. با اینحال، برای استفاده ازعصارههای گلسنگهای مختلف در جهت کاربرد بالینی، آنالیز شیمیایی عصارهها و تحقیقات بالینی لازم و ضروری میباشد.