بررسی اثر ضدّمیکروبی عصاره اتانولی برگ چای ترش (HibiscusSabdariffa) در برابر کلبسیلا پنومونه ای مقاوم به آنتی بیوتیک‌های مختلف

فرشته جوادیان؛ زهرا سپهری؛ منصور امرایی؛ زهره کیانی؛ مریم شهرکی مجاهد؛ زهرا شاهی؛ سپیده پورقاسمی فتیده

دوره 22، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، ، صفحه 565-570

چکیده
  زمینه و هدف: گیاه  چای ترش به طور گسترده در مناطق حارّه ای کشت می شود و رنگ گلبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ غذایی کاربرد دارد. برای پیشگیری و درمان سنگ های کلیوی و مثانه در طب سنّتی، هم چنین به عنوان آنتی باکتریال، ضدّقارچ و مادّه هیپوکلسترولمیک استفاده می شود. کلبسیلا پنومونیه یک پاتوژن فرصت طلب گرم منفی و یکی از عوامل شایع عفونت های ...  بیشتر