یحیی پاسدار؛ میترا دربندی؛ علیرضا جانبخش؛ پریسا نیازی؛ منصور رضایی؛ کورش حمزه ای؛ سیدمحمد عزیزی؛ سیدمصطفی نچواک
دوره 21، شماره 4 ، مهر و آبان 1393، ، صفحه 604-612
چکیده
زمینه و هدف: شروع کار از سنین کودکی، میتواند اثر منفی بر فرآیند رشد و وضعیت تغذیه ایجادکند. بهویژه اگر کودکان در کارهای پرخطر بهکارگرفتهشوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه و رشد در کودکانِ کار که در شهر کرمانشاه مشغول بهکاربودند، انجامگرفت.
مواد و روشها: این مطالعه یک بررسی مورد- شاهدی بود که بر روی 90 کودک کار و 90 کودک ...
بیشتر
زمینه و هدف: شروع کار از سنین کودکی، میتواند اثر منفی بر فرآیند رشد و وضعیت تغذیه ایجادکند. بهویژه اگر کودکان در کارهای پرخطر بهکارگرفتهشوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه و رشد در کودکانِ کار که در شهر کرمانشاه مشغول بهکاربودند، انجامگرفت.
مواد و روشها: این مطالعه یک بررسی مورد- شاهدی بود که بر روی 90 کودک کار و 90 کودک عادی در شهر کرمانشاه انجام شد. اطلاعات مربوط به شاخصهای انتروپومتریک (تنسنجی) با اندازهگیری قد و وزن، اطلاعات جمعیّتی با استفاده از پرسشنامهی جمعیتشناختی و میزان مصرف مواد غذایی بهوسیلهی پرسشنامهی بسامد مصرف گردآوریگردید .برای مقایسهی رشد کودکان با مقادیر استاندارد، از صدکهای نمایهی تودهی بدن (BMI) برایسنوجنس که توسط مرکزکنترل و پیشگیری ازبیماریهای آمریکا (CDC) تنظیمشده، استفادهگردید. تجزیه وتحلیل دادهها، با استفاده از نرمافزار SPSS16 انجامشد.
یافتهها: میانگین سن کودکانِ کار 8/1±4/16 سال و 7/15% از آنها بیسواد بودند. میزان مصرف تمام گروههای غذایی، بهجز گروه متفرقه در کودکان کار، بهطور معناداری کمتر از کودکان عادی بود (001/0P