محمود برادران؛ منوچهر اشرف پور؛ حکیمه رضایی؛ علی اصغر سفیدگر؛ حمزه شریفی
دوره 21، شماره 4 ، مهر و آبان 1393، ، صفحه 529-539
چکیده
زمینه و هدف: گیاهان، منبع مهمی برای آنتیاکسیدانها هستند که استفادهی از آنها، میتواند به جلوگیری از تجمع رادیکالهای آزاد به متابولیسم طبیعی سلولها کمککرده و از بیماریهای مربوط به استرس اکسیداتیو جلوگیریکند. بنابراین مطالعهی حاضر، با هدف تعیین خواص آنتی-اکسیدانی عصارههای مختلف Artemissia Annua(A.A) انجام شده است.
مواد ...
بیشتر
زمینه و هدف: گیاهان، منبع مهمی برای آنتیاکسیدانها هستند که استفادهی از آنها، میتواند به جلوگیری از تجمع رادیکالهای آزاد به متابولیسم طبیعی سلولها کمککرده و از بیماریهای مربوط به استرس اکسیداتیو جلوگیریکند. بنابراین مطالعهی حاضر، با هدف تعیین خواص آنتی-اکسیدانی عصارههای مختلف Artemissia Annua(A.A) انجام شده است.
مواد و روشها: با شناسایی گیاه A.A که با نام محلی «گندواش» خوانده میشود، بخشهای برگ و گل گیاه را بهصورت پودر درآورده و عصارهگیری با حلالهای آبی، اتانولی و متانولی صورتگرفت. تعیین خواص آنتیاکسیدانی با روش FRAP انجامشد. برای این منظور، محلولهای 20% عصاره به محلول FRAP اضافهشده و پس از انکوبهنمودن میزان جذب نوری اندازهگیریشد. محلولهای سولفات آهن و ویتامین C بهعنوان استاندارد مورد استفاده قرارگرفتند.
یافتهها: متوسط ظرفیّت آنتیاکسیدانی کل(TAC) عصارهی متانولی برگ 18/4 ±18/72 میکرومول فروس سولفات و 27/5±31/90میلیگرم ویتامین C بهازای هر گرم از وزن خشک بود که بهطور قابل ملاحظهای، بالاتر از سایر عصارهها میباشد(p0.05) ولی عصارههای اتانولی برگ و گل تفاوت آماری معناداری نشاندادند (p