عابدین ثقفی پور؛ محرم کرمی جوشین؛ غلامرضا شریفی راد؛ مهدی اسدی؛ علی رسولی؛ سیامک محبی
دوره 21، شماره 4 ، مهر و آبان 1393، ، صفحه 540-549
چکیده
زمینه و هدف: سبزیجات با وجود این که نقش مهمی در رژیم غذایی افراد دارند، در صورت آلودگی به میکروب ها، به عنوان منبعی برای انتقال انواع بیماری های روده ای از جمله وبا عمل می کنند. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت سالم سازی سبزیجات و عوامل مؤثر قابل تعدیل بر آن طی طغیان وبا در شهر قم در سال 1390 صورت گرفت.
مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی ...
بیشتر
زمینه و هدف: سبزیجات با وجود این که نقش مهمی در رژیم غذایی افراد دارند، در صورت آلودگی به میکروب ها، به عنوان منبعی برای انتقال انواع بیماری های روده ای از جمله وبا عمل می کنند. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت سالم سازی سبزیجات و عوامل مؤثر قابل تعدیل بر آن طی طغیان وبا در شهر قم در سال 1390 صورت گرفت.
مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت سالم سازی سبزیجات توسط 544 نفر از زنان خانه دار ساکن شهر قم و عوامل مؤثر قابل تعدیل بر آن در سال1390 مطالعه شد. روش نمونه گیری چند مرحله ای بوده و داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن به اثبات رسیده بود به روش مصاحبه سازمان یافته گردآوری گردید. بدین منظور پرسشنامه ای محقق ساخته مشتمل بر 85 سئوال به وسیله افراد مورد مطالعه تکمیل گردید. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 19 با استفاده از شاخص های آمار مرکزی و توزیع فراوانی و نیز آزمون ضریب همبستگی پیرسون با سطح اطمینان 95% تحلیل گردید.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سنی زنان مورد مطالعه 45/8 ± 24/31 سال بود.. میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی در خصوص استفاده از ضد عفونی کننده های سبزیجات در این مطالعه 65/11 ± 54/71 نمره بود. در این مطالعه تنها 99/15% (87 نفر) زنان خانه دار مراحل کامل سالم سازی سبزیجات را گزارش کردند. بیش ترین ارتباط عملکرد سالم سازی سبزیجات با موانع درک شده بود و این ارتباط بر اساس نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معکوس معنی دار داشت. (567/0-=r و 019/0=P ).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه عملکرد زنان خانه دار در سالم سازی سبزیجات ضعیف می باشد و سبزیجات خام که مراحل سالم سازی آنها به طور کامل انجام نمی شود هم چنان به عنوان یک معضل بهداشتی در اشاعه بیماری های روده ای مثل وبا عمل می کنند.
سارا باغانی؛ علی خورسند وکیل زاده؛ موسی الرضا تدین فر؛ محمدحسن رخشانی؛ مهدی اسدی
دوره 20، شماره 5 ، بهمن و اسفند 1392، ، صفحه 696-705
چکیده
زمینه و هدف: آپاندیسیت، شایعترین علت شکمِ حاد در دنیا و دردِ پس از عملِآن، همانند سایر اعمال جراحی، یکیاز شایعترین مشکلات آن می باشد. امروزه، برای کاهش عوارض دارویی گرایش زیادی به سمت روشهای غیردارویی و طب مکمل پیدا شده است. «رفلکسولوژی»، یکی از این درمانها بوده که با اعمال فشار بر روی مناطق مشخص در کفِ دست، پا و گوش میتواند ...
بیشتر
زمینه و هدف: آپاندیسیت، شایعترین علت شکمِ حاد در دنیا و دردِ پس از عملِآن، همانند سایر اعمال جراحی، یکیاز شایعترین مشکلات آن می باشد. امروزه، برای کاهش عوارض دارویی گرایش زیادی به سمت روشهای غیردارویی و طب مکمل پیدا شده است. «رفلکسولوژی»، یکی از این درمانها بوده که با اعمال فشار بر روی مناطق مشخص در کفِ دست، پا و گوش میتواند استرس و درد را در نقاط خاصی از بدن کاهش دهد. هدف از این پژوهش، تعیین تأثیر این ماساژ بر کاهش درد پس از عمل جراحی آپاندکتومی میباشد.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی در سال 1392 در بخش اورژانس جراحی بیمارستان امامرضا (ع) شهر مشهد انجام شده و در آن، میزان درد 105 بیمار، قبل، بلافاصله، یکساعت، شش ساعت و 24 ساعت بعد مداخله، در سه گروه مداخله، پلاسبو و شاهد با هم مقایسه گردیدهاست. بیماران در هر سه گروه، بر اساس نیاز، مسکن دریافت میکردهاند. درگروه آزمون، پای راست در ناحیه ای مشخص، به مدت ده دقیقه، و بر روی نقطه شن من گوش به مدت یک دقیقه، فشار داده شدهاست. این فشار در بیماران گروه پلاسبو، بر روی پشت پای چپ و لاله گوش راست اعمال گردیدهاست. بیماران گروه شاهد نیز، تنها مراقبتهای روتین را دریافت نمودهاند. نتایج در سطح اطمینان 95% مورد بررسی قرار گرفتهاست. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 21 صورت پذیرفتهاست.
یافتهها: میانگین میزان درد در ابتدای مطالعه در گروههای مختلف بر اساس آزمون آماری آنالیز واریانس دادههای تکرارپذیر، تفاوت آماری معنیداری نداشته (439/0p=)، اما اختلاف میزان درد بین گروه مداخله با سایر گروهها بعد ماساژ درمانی، معنیدار بودهاست)001/0p ≤).
نتیجهگیری: «رفلکسولوژی»، پس از عمل جراحی آپاندیس، برکاهش درد موثراست. لذا به پرستاران پیشنهاد میشود از این روش به عنوان یک روش درمانی جهت کاهش درد در این بیماران استفاده کنند.
مهدی اسدی؛ مرتضی صفدری؛ نرگس پایداری شایسته
دوره 20، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1392، ، صفحه 117-121
چکیده
زمینه و هدف: کیفیت آب مصرفی برای آمادهسازی محلول دیالیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.این مطالعه با هدف بررسی غلظت آنیونهای موجود در آب ورودی به دستگاه دیالیز انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر، مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی تعداد 45 نمونه از آب ورودی به دستگاه های دیالیز بیمارستانهای استان قم، انجام شد. مقادیر موجود با ...
بیشتر
زمینه و هدف: کیفیت آب مصرفی برای آمادهسازی محلول دیالیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.این مطالعه با هدف بررسی غلظت آنیونهای موجود در آب ورودی به دستگاه دیالیز انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر، مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی تعداد 45 نمونه از آب ورودی به دستگاه های دیالیز بیمارستانهای استان قم، انجام شد. مقادیر موجود با استانداردهای مربوط مقایسه گردید.
یافتهها: یافتهها نشان داد که میانگین کلی آنیون ها از حد استانداردهای AAMI و EPH پایین تر بود که نشان از کیفیت مناسب آب دیالیز در این بیمارستانها دارد. اما در تعداد کمی از نمونهها این مقادیر بالاتر از حد استاندارد بود. بنابراین، لازم است که آب ورودی به دستگاههای دیالیز به صورت مداوم پایش شود.