نرگس سرشار؛ مجتبی کیان مهر؛ مهدی یعقوبی اول ریابی؛ محمد قهرمانی؛ حسین مختاریان دلویی؛ حمید راسخی
دوره 15، شماره 4 ، آذر و دی 1387، ، صفحه 213-219
چکیده
زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی، خصوصا هیپرکلسترولمی از عوامل موثر در ابتلا به آترواسکلروز و بیماری شریان های اکلیلی قلب می باشد. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به میزان کمتر کلسترول موجود در تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی میزان چربی ...
بیشتر
زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی، خصوصا هیپرکلسترولمی از عوامل موثر در ابتلا به آترواسکلروز و بیماری شریان های اکلیلی قلب می باشد. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به میزان کمتر کلسترول موجود در تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی میزان چربی ها و فشار خون انجام شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی، 26 نفر از دانشجویان (8 مرد و 18 زن) از بین داوطلبان سالم به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی، روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجش های آنتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر مواد مغذی قبل و بعد از رژیم جدید توسط آزمون تی زوج با نرم افزار SPSSبا هم مقایسه شدند.
یافته ها: مصرف روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 به مدت 4 هفته باعث کاهش معنادار تری گلیسرید (0.0001 (p= ، فشار خون سیستولیک (0.0001 (p= و دیاستولیک (0.001 (p= به ترتیب 93.8 میلی گرم در دسی لیتر و 117.3 و 78.84 میلیمتر جیوه قبل از مصرف تخم مرغ به 67.5 میلی گرم در دسی لیتر و 95.38 و 69.46 میلیمتر جیوه بعد از مصرف تخم مرغ و افزایش معنادار HDL-C (0.0001 (p= و (P=0.03) PUFA و کلسترول دریافتی (0.0001 (p= به ترتیب از 46.26 میلی گرم در دسی لیتر و 20.3 و 231.1 گرم در روز در شروع مطالعه به 60.65 میلی گرم در دسی لیتر 25.7 و 510.1 گرم در روز پایان مطالعه گردید. سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معناداری را نشان ندادند.
نتیجه گیری: تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 باعث افزایش مقادیر HDL-Cو کاهش مقادیر تری گلیسرید و فشار خون می گردد.
محمد قهرمانی؛ مهدی بصیری مقدم؛ لاله بدیعی
دوره 13، شماره 3 ، مهر و آبان 1385، ، صفحه 140-144
چکیده
زمینه و هدف: تحریکات حسی از نیازهای اساسی بشر به خصوص برای رشد و تکامل است. با این وجود، نوزادان نارس به علت محدودیت های ناشی از ضرورت مراقبت و گاهی دوره های ایزولاسیون نسبی از تحریکات لمسی محروم می شوند. همچنین دستکاری های اضافی و دردناک باعث دیسترس فیزیولوژیک (هیپوکسی و تغییرات ضربان قلب) می شود. به همین منظور مطالعه ای با هدف بررسی ...
بیشتر
زمینه و هدف: تحریکات حسی از نیازهای اساسی بشر به خصوص برای رشد و تکامل است. با این وجود، نوزادان نارس به علت محدودیت های ناشی از ضرورت مراقبت و گاهی دوره های ایزولاسیون نسبی از تحریکات لمسی محروم می شوند. همچنین دستکاری های اضافی و دردناک باعث دیسترس فیزیولوژیک (هیپوکسی و تغییرات ضربان قلب) می شود. به همین منظور مطالعه ای با هدف بررسی تاثیر ماساژ با تکنیک فیلد بر روی پاسخ های فیزیولوژیک نوزادان نارس و اطمینان از کاربرد آن انجام گرفت .
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که بر روی 20 نوزاد نارس سالم صورت گرفت که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. مداخله ماساژ با تکنیک فیلد به طور روزانه در طی 3 نوبت پانزده دقیقهای و در 3 ساعت متوالی، به مدت 10 روز انجام شد. تعداد ضربان قلب و تنفس و درصد اشباع اکسیژن در 4 مرحله (درست قبل از شروع مداخله به عنوان پایه؛ در دقیقه هشتم به عنوان زمان یک؛ درست پس از اتمام مداخله، یعنی در دقیقه پانزدهم، به عنوان زمان دو و بلاخره 5 دقیقه بعد، یعنی 20 دقیقه پس از شروع مداخله، به عنوان زمان سه) ثبت می شد. یافته ها: میانگین تعداد ضربان قلب در زمان پایه 133.25±0.58، در زمان یک 139.68±0.54 در زمان دو 133.31±0.57 و در زمان سه 133.51±0.56 بود. تفاوت آماری معنی داری بین چهار مرحله وجود داشت (P