وضعیت دریافت درشت مغذی ها و ریز مغذی ها در مقایسه با مقادیر استاندارد در بیماران همودیالیزی

اکرم کوشکی؛ هادی طبیبی؛ محمود ریوندی

دوره 19، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1391، ، صفحه 69-75

چکیده
  زمینه و هدف: بی‌اشتهایی، محدودیت دریافت برخی از مواد غذایی، از دست‌دهی مواد مغذی حین دیالیز و وجود التهاب گسترده در بیماران همودیالیزی از علل مهم سوء‌تغذیه می‌باشد. مطالعه حاضر به‌منظور بررسی وضعیت دریافت درشت‌مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها در مقایسه با مقادیر استاندارد (DRI) انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی – تحلیلی بر روی ...  بیشتر

اثرات مکمل اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت چربی ها و لیپوپروتئین های سرم در بیماران همودیالیزی

مهدی هدایتی؛ رها نورافشار؛ اعظم طالبان فروغ؛ هادی طبیبی؛ اکرم کوشکی

دوره 16، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1388، ، صفحه 25-34

چکیده
  زمینه و هدف: در برخی، مطالعات صورت گرفته در افراد غیر دیالیزی نشان داده شده است که اسیدهای چرب امگا 3 (?3) می توانند باعث کاهش غلظت Lp(a) سرم شوند. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثرات مکمل اسیدهای چرب ?3 بر غلظت چربی ها و لیپوپروتئین های سرم بیماران همودیالیزی صورت گرفت. مواد و روش ها: این‌ مطالعه‌ یک کارآزمایی‌ بالینی‌ تصادفی‌ دو سو کور ...  بیشتر