هانیه قربان نژاد؛ محمد علیزاده؛ علیرضا دیدارلو؛ فرنوش بخشی مقدم
دوره 27، شماره 2 ، خرداد و تیر 1399، ، صفحه 121-129
چکیده
مقدمه: شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان در جهان رو به افزایش است و این زنگ خطری برای سلامت جامعه است. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی ارتباط بین عادات غذایی با شاخص توده ی بدنی در شهر ارومیه طراحی شد. مواد و روش ها: در این مطالعه 453 نفر دانش آموز دختر به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند، شاخص های تن سنجی شامل قد، وزن و دور کمر ...
بیشتر
مقدمه: شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان در جهان رو به افزایش است و این زنگ خطری برای سلامت جامعه است. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی ارتباط بین عادات غذایی با شاخص توده ی بدنی در شهر ارومیه طراحی شد. مواد و روش ها: در این مطالعه 453 نفر دانش آموز دختر به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند، شاخص های تن سنجی شامل قد، وزن و دور کمر افراد با روش های استاندارد و ابزار های کالیبره شده، اندازه گیری شد. عادات غذایی با استفاده از یک پرسش نامه ی محقق ساخته شده تعیین شد. یافته ها: فراوانی انجام فعالیت های جانبی به هنگام صرف غذا به طوری معنی داری در افراد دارای اضافه وزن و چاقی بیشتر از افراد دارای وزن نرمالP=0.034) ) و فعالیت فیزیکی به طور معنی داری در افراد دارای وزن نرمال بیشتر از افراد دارای اضافه وزن وچاقی ((P=0.001 بود. الگوی خوردن صبحانه هر روز قبل از رفتن به مدرسه ((P=0.04، خوردن هر سه وعده ی غذایی به طور منظم (P=0.003) و میان وعده ی سالم درمدرسه(P=0.05) به طور مستقیم با لاغری ارتباط داشت. ولی در مدل رگرسیون لجستیک چندگانه فقط خوردن هر سه وعده ی غذایی به طور منظم(OR=1.837, 85%CI (1.35-2.51), P=0.005) با لاغری ارتباط مستقیم داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد، انجام کارهای جانبی به هنگام غذا خوردن با افزایش خطر اضافه وزن و چاقی و خوردن هر سه وعده ی غذایی به صورت منظم، همچنین خوردن صبحانه هر روز قبل از رفتن به مدرسه با لاغری همراه می شود.