ابوالفضل موسوی؛ محمد آرمین؛ سید هاشم اخلاقی
دوره 28، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1400، ، صفحه 83-88
چکیده
زمینه و هدف روشهای معمول سنتز نانوذرات، نقایصی مانند ساختار ضعیف، نرخ تولید کم، هزینه تولید بالا و نیاز به انرژی زیاد دارد. از این رو، امروزه گرایش به استفاده از منابع گیاهی، بهعنوان یکی از مناسبترین روشهای سنتز نانوذرات، مورد توجه محققان قرار گرفته است. رازیانه (Foeniculum vulgare) یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم در ایران است که پتانسیل ...
بیشتر
زمینه و هدف روشهای معمول سنتز نانوذرات، نقایصی مانند ساختار ضعیف، نرخ تولید کم، هزینه تولید بالا و نیاز به انرژی زیاد دارد. از این رو، امروزه گرایش به استفاده از منابع گیاهی، بهعنوان یکی از مناسبترین روشهای سنتز نانوذرات، مورد توجه محققان قرار گرفته است. رازیانه (Foeniculum vulgare) یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم در ایران است که پتانسیل سنتز نانوذرات از عصارههای بذر یا اندام هوایی آن وجود دارد. در این مطالعه، امکان سنتز سبز نانو ذرات آهن صفر با استفاده از عصارههای بذر رازیانه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها در این بررسی از عصاره بذر برای سنتز سبز نانو ذرات آهن استفاده شد. خصوصیات آنتیاکسیدانی و میزان کل ترکیبات فنولی عصاره بذر و عصاره حاوی ذرات نانو آهن تعیین شد. بررسی ساختاری نانوذرات آهن با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. یافتهها تشکیل نانوذرات آهن با تغییر رنگ محلول از زرد به قهوهای تأیید شد. هم در عصاره حاوی بذر و هم در عصاره حاوی نانوذرات آهن، خصوصیت آنتیاکسیدانی مشاهده شد و افزودن نانوذرات آهن، سبب افزایش خصوصیات آنتیاکسیدانی رازیانه شد. بررسی ساختاری نانوذرات آهن با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که شکل ذرات کروی و ابعاد آن 200 نانومتر میباشد. نتیجهگیری نتایج این آزمایش نشان داد میتوان از عصاره بذر رازیانه برای سنتز نانوآهن صفر ظرفیتی استفاده کرد و افزایش نانوذرات آهن صفر، سبب افزایش خاصیت آنتیاکسیدانی آن میشود.