علوم تغذیه
مقایسه سطح سرمی ویتامین D در خانم‌های باردار مبتلا به پره اکلامپسی واکلامپسی با زنان باردار سالم

منصور کرجی بانی؛ فاطمه اسماعیلی رنجبر؛ هادی اصلاحی؛ فرزانه منتظری فر؛ علیرضا داشی پور

دوره 29، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، ، صفحه 393-405

چکیده
  زمینه و هدف: پره اکلامپسی و اکلامپسی، سندرم اختصاصی بارداری است. ویتامین D به‌عنوان یکی از عوامل آسیب‌شناسی این سندرم می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطح سرمی ویتامین D درخانم‌های باردار مبتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی با زنان باردار سالم انجام شد. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مقطعی، توصیفی و تحلیلی 50 خانم باردار مبتلا به پره ...  بیشتر

علوم تغذیه
بررسی تأثیر دارچین بر سطح گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع2

پروانه سارانی علی آبادی؛ علیرضا داشی پور؛ حامد سارانی؛ افسانه سرابندی نو

دوره 28، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 740-751

چکیده
  زمینه و هدف: دیابت، یک سندرم متابولیکی است که به‌طور فزاینده‌ای درحال جهانی شدن است. امروزه مطالعات زیادی برای تعیین اثرات ضدهایپرگلایسمیک محصولات گیاهی ایمن و ارزان از جمله دارچین متمرکز شده است. این پژوهش به دلیل تناقض در نتایج مطالعات گذشته، با هدف بررسی تأثیر دارچین در دوزهای مختلف بر گلوکز خون ، HbA1C و مقاومت انسولین در افراد ...  بیشتر