علیاصغر قادری؛ براتعلی فاخری؛ نفیسه مهدینژاد؛ سعیده سعیدی
دوره 23، شماره 5 ، آذر و دی 1395، ، صفحه 756-761
چکیده
اهداف هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر پاتوژنهای مهم انسانی است. مواد و روش ها عصاره گیاهی آویشن با استفاده از دستگاه خلأ از مرکز (روتاری) انجام شد. باکتری به صورت استاندارد تهیه شد که شامل Streptococcus pyogenes ATCC® 19615™, Streptococcus pneumoniae ATCC 49619, S.Saprophyticus ATCC® 15305, Hafnia alvei ATCC 51873, Acinetobacter. baumannii ATCC 19606, Enterococcus ...
بیشتر
اهداف هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر پاتوژنهای مهم انسانی است. مواد و روش ها عصاره گیاهی آویشن با استفاده از دستگاه خلأ از مرکز (روتاری) انجام شد. باکتری به صورت استاندارد تهیه شد که شامل Streptococcus pyogenes ATCC® 19615™, Streptococcus pneumoniae ATCC 49619, S.Saprophyticus ATCC® 15305, Hafnia alvei ATCC 51873, Acinetobacter. baumannii ATCC 19606, Enterococcus faecalis ATCC 29212, Proteus mirabilis ATCC 35659, Serratia marcescens ATCC 274, Staphylococcus aureus ATCC® 25923 است. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آویشن در غلظتهای مختلف با روش رقتسازی در چاهک روی باکتریها تعیین شد. حساسیت سویهها به چند آنتیبیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربیبائر ارزیابی شد. یافته ها نتایج نشان داد عصاره برگ آویشن در همه غلظتها باکتریها را مهار میکند. کمترین غلظت مهارکنندگی در برابرS.pneumoniae, H.alvei, P.mirabilis و S.marcescens مشاهده شده است (25ppm/6).نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشاندهنده تأثیر زیاد عصاره الکلی روی باکتریهای بیماریزا است. البته کاربرد بالینی این گیاهان نیازمند مطالعات بیشتر و وسیعتری است.